Görüş Bildir
Haberler
'Bütün Olumsuz Şeyler Benim Başıma Geliyor' Diyen İnsanların Kendine Sorması Gereken 13 Soru

'Bütün Olumsuz Şeyler Benim Başıma Geliyor' Diyen İnsanların Kendine Sorması Gereken 13 Soru

Öykü Parlak
09.03.2017 - 13:29

Tüm kötü şeylerin sizin başınıza geldiğini düşünerek kendinizi yıpratmaktansa, bir adım atıp hayata pozitif bakmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendimi seviyor muyum?

Sürekli başka insanları sevmekten, doğayı sevmekten, hayvanları sevmekten bahsediyoruz ama en önemli şeyi hep unutuyoruz. Kendimizi ne kadar seviyoruz, kendimize ne kadar değer veriyoruz? Doğrularımızla, yanlışlarımızla, kendimizi kabul edebiliyor muyuz?

2. Kendime ve hayatıma dair memnun olmadığım şeyler neler?

Kimsenin hayatı mükemmel değildir herhalde. Her ne kadar davulun sesi uzaktan hoş gelse de, herkesin kendine göre aşamadığı problemleri, memnun olmadığı yaşantıları vardır. Peki biz, nelerden memnun olmadığımızın farkında mıyız yoksa sağlam kaynakları olmayan, bağımsız bir memnuniyetsizlik mi yaşıyoruz?

3. Memnun olmadığım durumları değiştirmek benim elimde mi?

Hayatına dair memnun olmadığın her şeyin farkındasın. Peki tüm bunlar, değiştirmesi senin elinde olan şeyler mi yoksa tamamen başkalarının elinde olan ya da değişmesi imkansız şeyler mi?

4. Bu durumları değiştirmek için herhangi bir adım attım mı?

Evde oturup hayatımda ilgili yakınıp üzülmekten başka bir şey yapıyor muyum? Memnun olmadığım durumları değiştirmek için en ufak bir adım attım mı?

5. Hayatımda değer verdiğim arkadaşlarım var mı?

Olumlu yaşantılar biriktirmemizde arkadaşların payı büyük. Peki benim değer verdiğim, hayatımla ilgili kararlarda destek alabileceğim arkadaşlarım var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaşadığım olumsuz yaşantıları kendi lehime kullanabiliyor muyum?

Her şerde bir hayır vardır sözüne boşuna edilmemiştir diye umuyorum. Başımıza kötü şeyler gelmiş bile olsa, bunun iyi olayların bir habercisi olacağını düşünmekten zarar gelmez herhalde.

7. Kolay ulaşılan basit şeylerden bile keyif alabiliyor muyum?

Mutluluk, sadece hayatta her istediğini elde etmiş insanların hak ettiği bir ödül değildir. Her sabah güneşin doğması ve sağlıklı bir şekilde uyanmam, hiç tanımadığım bir insanın bana gülümsemesi, baharın gelişi gibi durumlar mutlu olmak için yeterli sebepler değil midir?

8. “Ben onu yapamam” yerine “yapmak için elimden gelen çabayı gösteririm” anlayışına sahip miyim?

Ben onu yapamam ki, ben oraya gelemem ki, ben bunu bilmiyorum ki nasıl yapayım gibi serzenişlerle aram nasıl? Bunları sürekli kullanır mıyım yoksa elimden bir uçan bir de kaçan mı kurtulur?

9. Yeni insanlar tanımak, yeni dünyalar keşfetmekten korkuyor muyum?

Yeni ortamlara girmekten, yeni insanlar tanımaktan, kendimi anlatmaya çalışmaktan çekinir miyim yoksa rahatlıkla yeni ortamlara girip, insanlarla sağlıklı ve eğlenceli sohbetler mi kurarım?

10. Gerçekleştiremeyeceğim, elde edemeyeceğim beklentiler içine giriyor muyum?

Elbette kendim için yüksek hedefler belirlemek, aşılamaz denilen dağları aşabileceğimi düşünmek güzel şey fakat asla elde edemeyeceğim hedefleri

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Asla, hiçbir zaman, katiyen gibi kesinlik belirten ifadeleri sık sık kullanıyor muyum?

Keskin cevaplar çoğunlukla bizi olumsuz olmaya itiyor. Ben asla oraya gelmem, hiçbir zaman mutlu olamayacağım, ben olsam katiyen affetmezdim gibi cümleler, farkında olmadan bizi olumsuz bir ruh haline itiyor.

12. İşlerimin peşinde koştururken planlı mı hareket ederim yoksa anı yaşamaya devam mı?

Haftasonu ne yapacağımı planlıyor muyum yoksa cumartesi öğlen uyanıp, ne yapsam diye düşünerek tüm günümü yatakta tembellik yaparak mı geçiriyorum?

13. Kendi hayatımı sürekli olarak başka insanların hayatlarıyla kıyaslıyor muyum?

Sahip olduğum hayatı, iyisiyle kötüsüyle kabullenip, ona göre mi yaşıyorum yoksa sürekli başka insanların sahip olduklarına bakıp iç çekerek kendi hayatımla mı kıyaslıyorum?

Bugün kendiniz için bir şey yapın ve pozitif olun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
11
11
11
7
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?