Görüş Bildir
Haberler
Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Şebnem Sucu
15.09.2021 - 11:03

Kadınlarda ve erkeklerde yaygın görülen siyah noktalar, koyu renklerinden dolayı kolay fark edilir ve dolayısıyla cilt yüzeyinde kötü bir görünüme neden olurlar. Siyah noktalar vücudun birçok yerinde meydana gelse de yüzde sıklıkla burun üzeri ve çevresinde oluşmaktadır. Bu sebeple kadın ve erkekler burundaki siyah noktalar nasıl temizlenir merak etmektedir. Burunda oluşan siyah noktalar için maskeler, peelingler ve bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler siyah noktaları ortadan kaldırmada ve oluşumunu engellemede deneyebileceğiniz etkili uygulamalardır. Peki, burundaki siyah noktalar nasıl temizlenir? İşte burun çevresindeki siyah noktalardan kurtaracak doğal ve bitkisel yollar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah noktalar ciltteki kıl foliküllerinin tıkanması sonucu ortaya çıkar. Ölü cilt hücreleri ve sebum foliküllerde birikir ve oksitlenme sonucu siyah nokta meydana gelir. Özellikle burun üzeri ve çevresinde siyah nokta oluşumu bir hayli fazladır. Küçük şişlikler ve siyah görünümleri ile kişilerde estetik kayıplara neden olur. Siyah nokta temizliği için piyasada satılan birçok ürünün yanı sıra doğal ürünlerde mevcuttur. Peki, burundaki siyah noktalar nasıl geçer? Sizler için merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız.

BURUNDAKİ SİYAH NOKTALAR NASIL GEÇER?

Burunda dahil olmak üzere siyah noktalardan kurtulmak için en etkili yöntemlerden biri buhar banyosu uygulamaktır. Buhar banyosu gözenekleri açtığından dolayı siyah noktalar kolay bir şekilde temizlenir. Buhar banyosunun ardından siyah noktaları çıkarmak için siyah nokta temizleme aleti kullanabilirsiniz. Bu aletlerin tepesinde halka bulunur ve hafif basınç ile burundaki siyah noktaların içi boşaltılabilir. 

Siyah noktalardan kurtulmak için kullanabileceğiniz diğer bir ürün ise vakumlu siyah nokta temizleme cihazlarıdır. Ancak bu cihazları kullanırken dikkatli olmak gerekir. Çünkü hatalı uygulamalarda morluklara neden olabilir. Bu cihazlar özellikle yağlı ciltlerde daha rahat uygulanmaktadır.

DOĞAL VE BİTKİSEL YÖNTEMLER

Siyah noktaları temizlemek için maske ve peelingler ölü cilt hücrelerinin temizlenmesini sağlar. Peeling süngerleri de oldukça etkilidir. Öyleyse burundaki siyah noktaları temizleyecek bitkisel yöntemlere gelin hep birlikte bir göz atalım…

BAL VE LİMON MASKESİ

Limon tıkanmış gözenekleri temizlemede sık kullanılır. 1 tatlı kaşığı bal ve yarım limon suyunu bir kabın içine karıştırarak siyah noktaların üzerine sürebilirsiniz. 10-15 dakika kuruduktan sonra soğuk suyla yıkayın. 

Ayrıca limonu tek başına da siyah noktalar üzerine uygulayabilirsiniz. Ancak hassas bir cildiniz varsa bal ile karıştırarak yapmak daha faydalıdır.

KARBONAT PEELİNGİ

Karbonat cildi derinlemesine temizler ve siyah nokta oluşumunu engeller. Düzenli uygulamada siyah noktaları yok edici mucizevi bir üründür. Bunun için yapmanız gerekenler bir yemek kaşığı karbonatı az miktarda suyla karıştırarak macun kıvamına getirmek kadar kolaydır. Daha sonra macunu siyah noktaların olduğu alanlara nazikçe masaj yaparak uygulayın. Kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin ve ılık su ile durulatın. Haftada 1-2 defa uygulayarak siyah noktaların azaldığını fark edeceksiniz.

Bu yöntemi su yerine elma sirkesi ilavesi ile de deneyebilirsiniz. Elma sirkesi de antibakteriyel özelliği ile akne ve siyah noktaları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

YUMURTA AKI MASKESİ

Gözenekleri sıkılaştıran yumurta akı siyah noktaların temizleme özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. 1 yumurta akı cilde ince bir tabaka şeklinde uygulandıktan sonra kağıt havlu yapıştırılarak kuruması beklenir.  Daha sonra üzerine yumurta akı tekrar sürülerek üzerine yine kağıt havlu örtülür ve kuruduğunda kağıt cilt üzerinden yavaşça çıkarılır. 

DİŞ MACUNU

Diş macunu siyah noktaları temizlemek için kolay ve etkili bir yöntemdir. Diş macununu süremden önce cildinizi yıkayın ve sorunlu bölgelere dairesel hareketlerle sürün. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. 

YULAF MASKESİ

1 çorba kaşığı yulaf ezmesine 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edin. Karışıma 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın. Ardından siyah noktaların üzerine pamuk yardımı ile sürün. Elinizle de sürebilirsiniz. Bu şekilde 25 dakika bekleyin ve durulayın. Haftada 1-2 kere uygulayarak siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
11
8
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZEHRA

Deneyen var mı?