Görüş Bildir
Haberler
Burçlar Mutfağa Girseydi Hangi Burç Hangi Gereç Olurdu?

Burçlar Mutfağa Girseydi Hangi Burç Hangi Gereç Olurdu?

''Şu yüzyılda yaşasaydın nasıl biri olurdun? Hangi mitolojik tanrıçasın?'' gibi sorulardan yola çıktık, laf lafı açtı konu burçlara geldi. Sonra dedik ki onlar burç değil de mutfakta bir araç olsaydı? Acaba? Haydi başlıyoruz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

KOÇ BURCU

KOÇ BURCU

Öncülük etmeyi seven, girişkenliği ile üstesinden gelemeyeceği hiçbir yemek tarifinin olmadığı mutfak robotundan başkası olamazdı KOÇ :) Çok sevdiği yönetimi O'na bırakırsanız hiddetli ve ani çıkışları sonunda duvarlarda oluşmuş soyut desenler(!)den biz sorumlu değiliz :)

BOĞA BURCU

BOĞA BURCU

Hem güvenilirliği, hem de tembeller için icat edilmiş üstün pratikliğinden ötürü Boğalar; mutfaktaki can kurtaranımız, canımız mikrodalgamızdır :) Buzluktan çıkardığın pizzayı ısıtmak üzere gönül rahatlığı ile O'na emanet edebilirsin. Sıcakkanlılığı ile istediğin sürenin tam bitiminde pizzanı ısıtır, sen O'nu kapatmayı unutsan da O güvenilirdir, tam da ayarladığın sürede kendini kapatır merak etme :) Hı siz huyundan gitmeyip ''Bir de yumurta pişirsin bana canım!'' derseniz orası ayrı. Bence suyunu çıkarmayın, işi inada bindirmeyip huyundan gidin :)

İKİZLER BURCU

İKİZLER BURCU

Bir katında böreğiniz kızarırken, diğer katında da yumuşacık kekinizi aynı anda pişirip, bir yandan da üzerinde çorbanızı kaynatan tabii ki ocaklı fırından başkası olamaz! Değişken ruh haliyle aynı anda böreği de keki de yakıp bir de üstüne çorbayı taşırırsa da dememişti olmayalım biz sonra :)

YENGEÇ BURCU

YENGEÇ BURCU

Her türlü yiyeceği anaç yapısıyla sarıp sarmalayan streç filme nasıl narin davranmak gerekirse, yengeç burcu insanına da aynı hassasiyetle davranılması gerektiğini hayatında bir Yengeç olan herkes çok iyi bilir :) Hassastır streç filmler, çekiştirmeyin. Yardımseverlikle her şeyimize yetişen  yengeçlerin de kıymetini bilin, üzmeyin.

ASLAN BURCU

ASLAN BURCU

Tost makinesi olmayan mutfak elbette eksik mutfaktır. Göbek adı liderlik olan aslanlar, yaratıcı kimliği ile ister üzerinde omlet yapar, ister ekmek kızartır, isterse de ızgara lezzetinde domates, biber, mantar pişirip mangal özleminizi giderir.O yeter ki istesin, siz de yeter ki O'nun üstünlüğünü kabul edin; size sunamayacağı lezzet yok! Kontrolü O'na bırakırsanız her konuda olduğu gibi ısıda da cömert davranıp pişecek sandıklarınızı kömüre çevirir, aklınızda olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

BAŞAK BURCU

BAŞAK BURCU

Eskilerin el gırgırını bildiniz mi? Hah işte! Gelenekselciliğe ve temizliğe gönül veren Başaklar onların ta kendisidir! Ellerinden gelse yalnızca mutfağa dökülen ekmek kırıntılarını değil, ''El kadarız, gücümüz yeter mi?'' demeden bütün mahalleyi süpürürler. Böyle de işgüzardırlar :) Sürekli bir yerlerinin ağrımasından yakınmalarına da bu gereksiz temizlikler sebeptir. Hastalık hastası olduklarını söyleyenler de var ancak biz kötü düşünmek istemedik; fazla temizlik yaptıklarındandır dedik :)

TERAZİ BURCU

TERAZİ BURCU

Mutfağı mutfak yapan rafındaki su bardağıdır. Mutfak her tarifteki ''1 su bardağı...'' diye başlayan cümlelerin baş kahramanı su bardağı o raftaysa mutfaktır. Heyt ! :) Varlığının önemi çok farkedilmez ancak dengesiz ruhu ile tembel tembel rafların derinliklerinde kaybolursa bütün tariflerin ayarı gider. Uzun lafın kısası efenim, su bardağı önemli.

AKREP BURCU

AKREP BURCU

Duygularını belli etmeyen, soğuk, hatta buz gibi bir burç dersek akrebin tam da bir buz dolabı olduğunu kanıtlamış oluruz sanırsak. Efendim elinize ne geçerse doldurun içine, kışın çıkarır yersiniz afiyetle :) Sır küpü yapısı ile aylarca hepsine gözü gibi bakar sizin gözünüz hiç arkada kalmasın. Kapısını da istediğiniz kadar çarpın tezgahın kenarına; güçlüdür, yıkılmaz. Soğutmaktan asla vazgeçmez, dört mevsim hep çalışkandır, görev ve sorumluluklarını iyi bilir. Dik kafalı ve kindar oluşunu da buzlukta kendi lehinize kullanmayı öğrendim mi tamamdır :)

YAY BURCU

YAY BURCU

Gerek her zaman neşeli oluşu, gerek hiç bitmeyen etrafına yaydığı gürültüleri ile yaylar, mutfağın namı diğer düdüklü tenceresidir. Hatta iş bilir hallerinden O'nlara ''Saatli düdüklü tencere'' demek tam yerinde bir tabir olacaktır. Haa ''Biz eskilerden vazgeçemeyiz, düdüklü tencerenin de saatlisi mi olurmuş?'' derseniz, kendi kaprisi ile kaynayan düdüklünün büyük bir sabırsızlıkla patlaması da an meselesidir! Çünkü her şeyden çabuçak bıkan yapısı, elbet kaynamaktan da bıkacaktır, bizden söylemesi ;)

OĞLAK BURCU

OĞLAK BURCU

Az ile yetinmek pahasına kestirip atmak burçlarda Oğlak'a, mutfakta bıçağa mahsustur :) Mutfakta ne var ne yok hepsinin mideye inmeden önce doğrayabilecek çalışkanlıkta olan bıçak olmak da kolay meziyet değil elbet dostlar. Bunu başarmak kuşku ister, kin ister... Misal bir domatese kin gütmek veyahut bir tavuktan şüphelenmek ne demektir bunu bir bıçaklar bilir. Neyse, kestirip atılmadan bizim de dilimiz, en iyisi susalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KOVA BURCU

KOVA BURCU

Mutfağın en bağımsız üyesi hiç kuşkusuz ki, koca Dünya'yı küçücük mutfağımıza taşıyan, üzerine ne teknolojik aletler çıkmış olsa da onun yerini asla alamayan mutfak radyolarıdır. Kovalar da geleneklere ve nostaljiye olan meraklarından dolayı bu minicik, sevimli radyolardan başkası olamaz diye düşündük ve sevgili Kovaları mutfak radyosu ilan ettik. Efenim en güzel yemeklerinize en çılgın şarkıların eşlik etmesi dileği ile...

BALIK BURCU

BALIK BURCU

Efendim hassaslığı ve incelikleri ile Balıkların mutfağımızdaki tam karşılığı ''Teflon Tencere''dir! Hem de öylesine olanlardan değil, annemizin misafir pilavı pişirdiği, içine asla metal kaşık sokulamayan o en narin, en hassas tencere! Sanki en güzel pilavların mimarı O değilmiş gibi bir de mütevazidir ki sormayın! Kıymetini biliniz, hor kullanmayınız. Zira onda pişen pilavın tadını bir daha asla hiçbir tencerede tutturamazsınız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın