Görüş Bildir
Haberler
Bulduğunuz An Köşeyi Döneceğiniz, Miktarı ile Efsanelere Konu Olan 5 Kayıp Hazine

Bulduğunuz An Köşeyi Döneceğiniz, Miktarı ile Efsanelere Konu Olan 5 Kayıp Hazine

Ben bir kazma, kürek alıp geliyorum... 😏🕵

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cengizhan'ın Mezarı

1. Cengizhan'ın Mezarı

Herkes biliyor ki büyük imparatorlar ve firavunların mezarları akıl alamayacak kadar altın ve değerli eşyayla doludur. Durum böyle olunca önemli kişilerin mezarlarını bulabilmek büyük bir şans olmuşken gelmiş geçmiş en büyük Moğol İmparatoru Cengizhan'ın mezarı da son derece ilgi çekmektedir. Arkeologlar, araştırmacılar bu mezarı yıllardır arayıp dursa da mezar ve devasa hazinenin yeri hala sırrını koruyor. Hesaplanamayacak kadar fazla servete sahip olduğu düşünülen Cengizhan'ın mezarının Onon Nehri yakınlarında bir yerde gömülü olduğu zannedilse de kazı çalışmaları hala yanıtsız...

2. Virginia Eyaletindeki Ailelerin Serveti

2. Virginia Eyaletindeki Ailelerin Serveti

Kuzey Amerika'daki İç Savaş esnasında kuzeyli John Singleton Mosby isminde bir adam, Virginia eyaletindeki her bir ailenin kişisel varlıklarına el koyarak devasa bir servete sahip oluyor. Daha sonra güneyliler tarafından yakalansa da Mosby'nin elde ettiği servet kayboldu ve bugün nerede olduğu hala bilinmiyor.

3. Flor do Mar Gemisi Hazinesi

3. Flor do Mar Gemisi Hazinesi

Büyük bir Portekiz ticaret gemisi olan Flor do Mar, dönemine göre en büyük yelkenli gemi olmaktaydı. Malacca'nın fethinden dönen gemi, Kral Alfonso'nun emriyle Siam Kralı'ndan inanılamayacak kadar yüksek bir miktarda haraç almıştı. Ünlü gemi dengesiz olmasına rağmen, havalı olmasından dolayı göreve gönderilse de dönüş sırasında bir fırtınaya yakalanıyor ve okyanusun dibini boyluyor. Gemi ve hazinenin nerede olduğuysa hala bilinmiyor.

4. Toplitz Gölündeki Nazi Hazinesi

4. Toplitz Gölündeki Nazi Hazinesi

II. Dünya Savaşı esnasında Nazilerin sonu gelince ellerindeki büyük servetin ne olacağı büyük merak konusuydu. Söylenene göre bir Alman subay yeğenini görevlendirerek altın dolu sayısız sandığı Avusturya'da bir gölün dibine attırıyor. Yıllardır en çok aranan hazinelerden biri olan Nazi Hazinesinin Toplitz Gölünün derinliklerinde olduğu düşünülse de henüz buna dair hiçbir kanıt bulunamadı.

5. Kral Atahualpa'nın Hazinesi

5. Kral Atahualpa'nın Hazinesi

İnka İmparatoru Atahualpa, özgürlüklerinin bedeli olarak İspanyollara büyük bir hazine topluyor, fakat İspanyollar bu hazineyi reddediyor. Rivayete göre İnkalar reddedilen hazineyi Yanacocha Gölüne fırlatıyor. Bir diğer rivayette de hazinenin gizli bir mağarada gömülü olduğu yönünde...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yargi Machine

Mutlaka bulunmustur. Suan ki teknoloji ile uzaydaki altin rezervlerini bile gorebiliyorsun.