Görüş Bildir
Haberler
Bugüne Kadar İzlemediğinize Üzüleceğiniz Değeri Az Bilinen Bilim Kurgu Filmleri

Bugüne Kadar İzlemediğinize Üzüleceğiniz Değeri Az Bilinen Bilim Kurgu Filmleri

Beyza
31.03.2023 - 20:18

Bu liste size 'bu filmleri neden daha önce izlememişim?' sorusunu sorduracak. Eğer bilim kurgu filmlerini seviyor ve film izlerken düşünmekten zevk alıyorsanız bu filmler tam size göre. Gelin değeri az bilinen bilim kurgu filmlerine beraber bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Casshern (2004)

26. Casshern (2004)

IMDb: 6

Özet: Futuristik bir serüven filmi niteliği taşıyan, son dönem uzakdoğu sinemasında bir hayli tartışılan Casshern adlı bu filmin en büyük özelliği seveni ile nefret edeninin hemen hemen eşit sayıda olmasıdır.

Yönetmen: Kazuaki Kiriya

Oyuncular: Yusuke Iseya, Kumiko Aso, Akira Terao

25. The Adventures of Buckaroo Banzai Across the Eighth Dimension (1984)

25. The Adventures of Buckaroo Banzai Across the Eighth Dimension (1984)

IMDb: 6,2

Özet: Beyin cerrahı, rock yıldızı ve süper kahraman olan Buckaroo, sekizinci boyutu kullanarak katı maddede seyahat etmesini sağlayan bir cihaz tasarlar. Ancak yabancı bir gezegenden gelen Red Lectroid'ler de kendi kötü amaçları için bu cihazın peşine düşerler.

Yöneten:WD Richter

Oyuncular: Peter Weller, John Lithgow, Ellen Barkin

24. Under the Skin (2013)

24. Under the Skin (2013)

IMDb: 6,3

Özet: İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Adam Pearson

23. Screamers (1995)

23. Screamers (1995)

IMDb: 6,3

Özet: Yıl 2078. Sirius 6b gezegeninde bir maden kolonisi keşfedilmiş güneş sistemlerinin tümünde geçen 50 yıl boyunca, Maden İşletmeleri Yeni Ekonomik Blok yani N.E.B. loncası tarafından yürütülmüştü. 20 yıl önce N.E.B, Sirius 6b'de, dünyanın enerji problemini çözecek olan madeni keşfetti. Beryniyum. Ama hemen ardından, Beryniyum çıkarmanın ölümcül dozlarda radyasyon ve çevre kirlenmesi yarattığını gördüler.

Yönetmen: Christian Duguay

Oyuncular: Peter Weller, Jennifer Rubin, Ron White

22. A Boy and His Dog (1975)

22. A Boy and His Dog (1975)

IMDb: 6,4

Özet: 2024 yılında dünya yüzeyinde yaşayan insanlar sayıca çok azalmıştır. Filme ismini veren çocuk ve telepati ile konuşabildiği akıllı köpeği de yeraltında yaşamak yerine çölü tercih ederler. Fakat genç adam cinsel isteklerine gem vuramaz ve köpeğin bütün uyarılarına rağmen genç bir kızın peşinden tuhaf bir topluluğun yaşadığı yeraltına iner. Yeraltındaki dünyanın katı ve püriten kuralları vardır. Pek çok şey yasaktır. Bu B sınıfı kıyamet sonrası felaket filmi işi kara komediye kadar vardırıyor ve muhteşem bir finalle son noktayı koyuyor.

Yöneten: LQ Jones

Oyuncular: Don Johnson, Susanne Benton, Alvy Moore

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Europa Report (2013)

21. Europa Report (2013)

IMDb: 6,4

Özet: Altı astronot Jüpiter'e bir görev için gönderilir. Amaçları ise Jüpiter'de yaşama dair izler olup olmadığını bulmaktır. Altı ay geçtikten sonra bir güneş fırtınası gemiyi vurur. Böylece geminin Dünya ile olan irtibatı kesilir. Ancak 20 ay geçtikten sonra gemi Europa isimli yere ulaşır. Ancak asıl hedefleri burası değildir...

Yönetmen: Sebastián Cordero

Oyuncular: Christian Camargo, Embeth Davidtz, Anamaria Marinca

20. Brainstorm (1983)

20. Brainstorm (1983)

IMDb: 6,5

Özet: Araştırmacı bir bilim adamı insanların düşüncelerini analiz edip onları kasetlerle tercüme edebilecek bir alet geliştirir. Söz konusu bilim adamı ortağının beyin dalgalarını incelemek istediğinde ise üstlerinin yanı sıra devlet görevlilerinin de tepkisini çeker.

Yönetmen: Douglas Trumbull

Oyuncular: Christopher Walken, Natalie Wood, Louise Fletcher

19. Dünyadan Sonra (2000)

19. Dünyadan Sonra (2000)

IMDb: 6,6

Özet: Dünyanın sonundan sonra çıkılan bir yolculukta, başına buyruk bir genç olan Cale efsanevi bir uzay gemisi olan Titan’ın peşine düşmüştür. Rivayete göre Titan, insan ırkının kurtuluşunu bir sır olarak içerisinde saklamaktadır. Ölümcül Drej’ler ise Cale’in çıktığı bu yolculuğun önünü kesmek için sinsice planlar yapmaktadırlar. Cale, onlara karşı koyabilmek adına güçlü bir savaşçı ve yeni nesil bir kahraman haline gelmek zorundadır.

Yönetmen: Don Bluth, Gary Goldman

Oyuncular: Matt Damon, Bill Pullman, Drew Barrymore

18. Event Horizon (1997)

18. Event Horizon (1997)

IMDb: 6,7

Özet: Event Horizon 2040 yılında uzaya araştırmalar yapmak üzere gönderilen bir uzay gemisidir. Görevi esnasında kaybolmuştur. Olayın üzerinden geçen yedi senenin ardından bilim insanları bu uzay gemisini aramak ve akıbetini kavramak üzere bir kurtarma gemisi göndermeye karar verirler. Titiz bir şekilde bir araya getirilen ekip, çıkacakları bu karanlık yolculuğun dehşetinden habersizdir.

Yönetmen: Paul W.S. Anderson

Oyuncular: Laurence Fishburne, Kathleen Quinlan, Sam Neill

17. The Vast of Night (2019)

17. The Vast of Night (2019)

IMDb: 6,7

Özet: The Vast of Night, yaşadıkları kasabanın ve kendi geleceklerinin sonsuza dek değişmesine neden olan garip bir frekans keşfeden genç bir santral operatörü ile karizmatik bir radyo programcısının hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Andrew Patterson 

Oyuncular: Sierra McCormick, Jake Horowitz, Gail Cronauer

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Silent Running (1972)

16. Silent Running (1972)

IMDb: 6,7

Özet: Dünyadaki tüm bitki örtüsü yok olmuştur. Bitkiler ve hayvanlar uzayda bulunan bir gemide tutulmaktadır. Ancak bir gün uzay gemisinde bulunan bu bitkilerin yok edilip astronotların dünyaya dönmesi emri verilir. Gemi mürettebatında bulunan bir adam ise verilen bu emre karşı çıkınca kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

Yönetmen: Douglas Trumbull

Oyuncular: Bruce Dern, Cliff Potts, Jesse Vint

15. Scanners (1981)

15. Scanners (1981)

IMDb: 6,7

Özet: Tarayıcılar insan üstü telekinetik güçlere sahip kişilerdir. Yıllar önce bir ilacın hamile kadınlar üzerinde denenmesi sırasında ortaya istemeden çıkmış bir türdür onlar. Yaşamlarını, insanlığın geri kalanından güçlerini gizleyerek ama nimetlerinden de yararlanarak sürdürmektedirler. Ancak aralarından biri, Darryl Revok, telepatik yetenekleri daha da gelişmiş bir ırk yaratarak dünyaya hükmetmeye kalktığında karşısında hümanist tarayıcı Cameron Vale’i bulacaktır.

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Jennifer O'Neill, Stephen Lack, Patrick McGoohan

14. Annihilation (2018)

14. Annihilation (2018)

IMDb: 6,8

Özet: Gerçekleşen anormal faaliyetlerden dolayı hükümet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, onyıllardır kıtanın geri kalanından ayrıdır. Doğa, insan uygarlığının son izlerini de bölgeden silmiş durumdadır. İlk keşif gezisi, bozulmamış, cennet gibi bir doğanın süregeldiğini rapor etmektedir. Bölgeye giden 2. keşif grubu toplu intiharla, 3. keşif grubu dost ateşiyle, en sonuncu olan 11. keşif grubu ise kendilerinin bir gölgesi olarak geri dönmüş ve kısa süre sonra kanserden ölmüştür. 12. keşif grubunu oluşturan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı, kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar. 

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez

13. Primer (2004)

13. Primer (2004)

IMDb: 6,8

Özet:  Film, kaza eseri zaman makinesini icat eden iki mühendisin başından geçenleri anlatıyor.

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

12. Westworld (1973)

12. Westworld (1973)

IMDb: 6,9

Özet: Westworld isimli ve zengin kesime hitap eden bir eğlence parkında, müşterilerin fantastik hayallerini gerçekleştiren bir robot vardır. Fakat ne zaman ki iki müşteri bir vahşi batı macerası seçerler, robotta bir arıza gerçekleşir ve eğlenmeyi umuyorken peşlerinde silahlı bir nişancı olduğunun fark ederler!

Yönetmen: Michael Crichton

Oyuncular: Yul Brynner, Richard Benjamin, James Brolin

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Hidden (1987)

11. The Hidden (1987)

IMDb: 7

Özet: İnsan bedenlerini ele geçirme yeteneğine sahip dünya dışı bir varlık, Los Angeles’a gelir. Burada düzinelerce insana cinayet işletip, soygun gerçekleştirerek büyük bir suç çılgınlığına neden olur. Şehir acımasız bir tehditle karşı karşıyadır. Bu dünya dışı varlığın yakalanması için görevlendirilen dedektif Tom Beck ve FBI ajanı Lloyd Gallagher, kendilerini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

Yönetmen: Jack Sholder

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Michael Nouri, Claudia Christian

10. Colossus: The Forbin Project (1970)

10. Colossus: The Forbin Project (1970)

IMDb: 7,1

Özet: Dr. Charles Forbin önderliğinde çalışmalarını sürdüren ekip, hükümet tarafından verilen bir görevi başarıyla tamamlar. Hükümetin gizli olarak yürüttüğü bu proje kapsamında ileri teknoloji ürünü gelişmiş bilgisayar tasarlamışlardır. Colossus ismini verdikleri bu bilgisayar, hem Amerika hem de müttefiklerinin nükleer silah sistemlerinin kontrolünü elinde bulunduracaktır. 

Yönetmen: Joseph Sargent

Oyuncular: Eric Braeden, Susan Clark, Gordon Pinsent

9. Robot & Frank (2012)

9. Robot & Frank (2012)

IMDb: 7,1

Özet: Eski bir hırsız olan Frank'ın iki çocuğu vardır ve onlar babalarının artık yalnız yaşayamayacağını düşünürler. Bu nedenle çocukları Frank'a, yürüyen ve konuşan, ev işlerinde yardımcı olabilecek bir robot hediye ederler. Frank başta bu hediyeyi istemese de zamanla alışırı ve robotla dostluk kurar. Fakat bu samimi dostluk zamanla kötü olaylara yol açacaktır. Frank, bu robotu kafasında tasarladığı büyük bir soygunda kullanmayı planlar.

Yönetmen: Jake Schreier

Oyuncular: Frank Langella, Susan Sarandon, James Marsden

8. Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

8. Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

IMDb: 7,1

Özet: Üçlü, İngiliz barında yer alan bir zaman yolculuğu makinesini kullanmaya kalkınca başları olmadık belalara giriyor. Geleceğe gittiklerinde ise onları güzel sürpriz bekliyor.

Yönetmen: Jamie Mathieson

Oyuncular: Chris O'Dowd, Dean Lennox Kelly, Anna Faris

7. Los cronocrímenes (2007)

7. Los cronocrímenes (2007)

IMDb: 7,1

Özet: Hector karısıyla birlikte yeni evlerine taşındığı gün inanılmaz bir olay yaşar. Elinde dürbünü çevreyi gözetlerken ormanda çıplak bir kadın görür, çaktırmadan yanına gider fakat bu esnada gizemli bir adam tarafından bıçaklanır.

Yönetmen: Nacho Vigalondo

Oyuncular: Karra Elejalde, Candela Fernandez, Bárbara Goenaga

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sunshine (2007)

6. Sunshine (2007)

IMDb: 7,2

Özet: 2057 yılında, Güneş ışınlarının Dünya'yı ısıtmakta yetersiz kaldığı uzak bir zamandayız. Dünya kritik seviyelere düşmüş ve bu konuya çözüm bulmak amacıyla iki uzay gemisi Güneş'e yollanmıştır. Bunlar güneşte yol açacakları patlamalarla bir nevi ateşi körükleyecek ve yeniden dünyayı eski güzel ışıklı ve sıcak günlerine döndüreceklerdir.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Rose Byrne, Cillian Murphy, Michelle Yeoh

5. Doğaüstü (2012)

5. Doğaüstü (2012)

IMDb: 7,2

Özet: Meraklı, haşarı ve liseli üç sıkı arkadaş, şans eseri keşfettikleri bir yer altı tünelinde, kendilerine doğaüstü güçler kazandıracak bir 'şeyle' karşı karşıya gelirler. Ve aynı gün içinde üçü de sadece düşünce gücüyle çevrelerindeki canlı-cansız her şeyi kontrol edebilir hale gelirler. Başta sadece ortalığı karıştırmak ve eğlenmek için kullandıkları bu süper güçler, kısa sürede insanların hayatlarıyla oynadıkları bir kumara, oyuna dönüşecektir. Tüm bu süreçte ise kamera kayıttadır...

Yönetmen: Josh Trank

Oyuncular: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

4. Galaxy Quest (1999)

4. Galaxy Quest (1999)

IMDb: 7,4

Özet: Televizyonda yer alan ünlü bir bilim-kurgu programının kadrosunu oluşturan kişiler, yaratıklar ırkı tarafından yardıma çağırılır. Onlardan istenen televizyondaki rollerini, aynen gerçek hayatta da yapmalarıdır. Kadro bu yardım çağrısını, çaresiz kabul eder.

Yönetmen: Dean Parisot

Oyuncular: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman

3. Gerçeğe Çağrı (1990)

3. Gerçeğe Çağrı (1990)

IMDb: 7,5

Özet: Bir adam hayalinde Mars gezegenine sanal yolculuklar yaparken umulmadık bir takım olaylar, onu gerçekte de söz konusu gezegene gitmek yönünde zorlayacaktır. Douglas Quaid her gece rüyasında bu gezegeni gören bir işçidir aslında. Bir şirketi, anı transferi ile yolculuk satar. O da Mars tatili ister ve bunu satın alır. Ancak anı transferi esnasında sıradışı bir durum olur. Quaid bir anda kendisini gizli bir ajan olarak bulur. 

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone

2. Gizemli Şehir (1998)

2. Gizemli Şehir (1998)

IMDb: 7,6

Özet: John Murdoch, bir sabah uyandığında kendisini bilmediği bir otel odasında bulur. Otele nasıl geldiğini bilmeyen John, bu sırada vahşice işlenmiş cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder. Hafızasını kaybetmiş olduğu için cinayetleri işleyip işlemediğini dahi hatırlıyamamaktadır. Dedektif Burmstead tarafından aranan Murdoch, gerçekte kim olduğunu öğrenmek ve karşılaştığı bu korkunç bilmeceyi çözmek için büyük bir mücadeleye başlar.

Yönetmen: Alex Proyas

Oyuncular: William Hurt, Richard O'Brien, Jennifer Connelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karanlık Yolculuk (2001)

1. Karanlık Yolculuk (2001)

IMDb: 8

Özet: Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.

Yönetmen: Richard Kelly

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın