Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan'da İmanı Artırmak ve Sevaba Kavuşmak İçin İsmi Azam Duası

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan'da İmanı Artırmak ve Sevaba Kavuşmak İçin İsmi Azam Duası

Tüm Müslüman aleminin on bir ay beklediği ve coşkuyla karşıladığı Ramazan ayını huzurla yaşıyoruz. Bugün on üçüncü iftarını gerçekleştirecek olan Müslümanlar, günahların affedildiği, duların kabul edildiği mübarek Ramazan ayında bolluk, bereket, sağlık, güzellik, şükür ve iyi dilekleri için dua edecekler. Ramazan ayında imanı artırmak, nefse hakim olmak ve dünya işlerinde uğraşılan imtihanlardan geçmek için sık sık dua okunur. Ramazan'ın hayrına Allah'ın isimleriyle kavuşmak isteyenler, her vakitte İsmi Azam Duasını okuyabilir. Peki, Ramazanda okunacak ismi azam duası Kur'an-ı Kerim'de yer alır mı? İsmi azam duasının okunuşu ve anlamı nedir? İsmi azam duasının faziletleri nelerdir?

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: İsmi Azam Duası

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Hasretle beklenen Ramazan ayının ilk günü bu yıl 23 Mart Perşembe gününe denk geldi. Bugün, yani 4 Nisan Salı günü mübarek Ramazanın on üçüncü günüdür. Bin aydan daha hayırlı bu ayda Allah'ın isimlerini zikrederek dua etmek, şükretmek ve dilekte bulunmak çok önemlidir. Okunduğunda Allah'ın sır kapılarını açtığına inanılan İsmi Azam Duası ile imanınızı artırabilir ve sevap kazanabilirsiniz. 

Hadis kitaplarından derlenerek ortaya çıkan İsmi Azam Duası, Allah'ın 99 isminden 5 tanesinin zikredildiği bir duadır. Kur'an-ı Kerim'de yer almayan İsmi Azam duasının faziletleri ise saymakla bitmez. Peki, Ramazanda okunacak ismi azam duasının okunuşu ve anlamı nedir? İşte, ismi azam duası ile ilgili detaylar 👇

İsmi Azam Duası Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

İsmi Azam Duası Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

İsmi Azam Duasını etmeden önce niyet ederek dileklerinizin gerçekleşmesi için Allah'tan yardım isteyebilirsiniz. Her vakit namazdan sonra 111 kere 'İsmi Azam Duası' okuyanlar için Allah'ın sır kapılarını açacağı ve ona mülk ile melekutu göstereceği rivayet edilmiştir. İsmi azam duasının faziletleri arasında: 

  • Düşmanın yanında okunduğunda galip gelmek,

  • Düşmanı imana getirmek ve ondan hayır görmek, 

  • İş yerinde okunursa, yöneticilerinizle ulumlu ilişkiler geliştirmek, 

  • Salih amel ve iyi niyetle suya okunduğunda, suyu içen kişi ile hayırlı muhabbet, 

  • İmanın artması, 

  • Sevap kazanmak, 

  • Yazılı olduğu hanenin içinde ise muhabbet, iyilik ve güzelliklere kavuşmaktır. 

  • Niyet ederek Allah'a dua ve dilekte bulunmak için de ismi azam duası okunabilir. İsmi Azam Duasını okuyanların iyi niyetle edilen her isteğine Allah'ın icabet edeceği de söylenmiştir.

İsmi Azam Duasının Okunuşu ve Anlamı

İsmi Azam Duasının Okunuşu ve Anlamı

Euzü bi’llahimineş şeytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim. 

Allahümme inni es’elüke bi-enni leke’l-hamdü la ilahe illa ente’l-Mennanü, ya Hannanü, ya Mennanü, ya Bedi’as-semavati ve’l-ard, Ya zel celali vel ikram. Ya Hayyu, Ya Kayyûm. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin. Allahümme inni es’elüke bi-enni eşhedü enneke ente’l-lahü la ilahe illa ente’l-Ehadü’s-Samedüllezi lem-yelid, ve lem yüled, ve lem yekûn lehü küfuven Ehad. Elif Lam Mim, Allahü la ilahe illa Hüve’l-Hayyu’l-Kayyûm. Ve ilahüküm ilahün Vahidün la ilahe illa Hüve’r-Rahmanü’r-Rahim. Ya zel celali vel ikram. Ya Erhame’r-Rahimin. Allahümme inni es-elüke bi-enneke ente’l-lahu la ilahe, illa entel Vahidül-Ehadül Ferdüs Samedüllezi lem yelid ve lem yüled, ve lem yekün lehü küfüven Ehad. La İlahe illallahu vahdehü la şerike leh, lehü’l mükü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey’in Kadir. La ilahe illallahu ve la havleve la kuvvete illa billahil Aliyyil Azim. Es-elüke bismike’l-e’azze’l-ecelli’l-ekrem. Rabbi, Rabbi, Rabbi, Ya Rabbi, Ya Rabbi, ya Rabbi. La ilahe illallahu Vahdehu la şerike leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey’in Kadir. Elhamdüli’llahi ve Sübhan-Allahi ve’l-hamdülllahi ve la ilahe illallahu v’Allahhu Ekber, ve la havle ve la kuvvete illa billahi’l-Aliyyi’l-Azim.

İsmi Azam Duasının Türkçe Meali

Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan odur. Ondan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. 

Allah'tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden ondur. Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz ona hamdi sena ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak o vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah'tır. Biz ona ibadet ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak o vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler ona şükrederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed onun Resulü'dür. Hay ve Kayyum odur. Allah'ın rahmeti mahlukatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah'ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın