Görüş Bildir
Haberler
Bu Yaz Nereye Gitsem Diye Düşünenlere: Ege ve Akdeniz’de Kesinlikle Görmeniz Gereken Koylar

Bu Yaz Nereye Gitsem Diye Düşünenlere: Ege ve Akdeniz’de Kesinlikle Görmeniz Gereken Koylar

26.05.2022 - 17:13

Ege ve Akdeniz'de mutlaka görmeniz gereken koyları sizin için derledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Kaputaş Plajı, Antalya

8. Kaputaş Plajı, Antalya

Antalya'da yer alan Kaputaş Plajı, dünyaca ünlü bir doğal güzellik. Kaş-Kalkan yolu üzerinde yer alan bu plaj, berrak ve soğuk denizi ve çakıllı sahili ile hayranlık uyandırıyor. Kaputaş, güzelliğiyle dikkat çeken koyların büyük çoğunluğunda olduğu gibi, uzun sayılabilecek bir yürüyüşle ulaşılabilen bir koy. Buranın tadına varmak istiyorsanız yaklaşık 200 basamak inmeyi göze almak durumundasınız.

7. Kelebekler Vadisi, Muğla

7. Kelebekler Vadisi, Muğla
tr.wikipedia.org

Göz alıcı güzelliğiyle dikkat çeken bir diğer Ege koyu olan Kelebekler Vadisi, bünyesinde bulundurduğu endemik türler nedeniyle kimileri tarafından 'dünya mirası' statüsünde değerlendirilen muhteşem bir turist durağı. Adını doğasında bulunan 80'i aşkın kelebek türünden alan bu vadiye Ölüdeniz'den kalkan teknelerle ulaşılabiliyor.

6. İztuzu Plajı, Muğla

6. İztuzu Plajı, Muğla
www.skyscanner.com.tr

Caretta Caretta'ların yoğunlukta olduğu İztuzu Plajı, 'Kaplumbağa Plajı' adıyla da biliniyor. Tertemiz suyunda hem tuzlu deniz suyu, hem de Köyceğiz'den gelen tatlı göl suyu birbirine karışıyor. Dalyan'da bulunan bu koy, sıklıkla Avrupa'nın en iyi sahilleri arasında gösteriliyor.

5. Delikli Koy, Çeşme

5. Delikli Koy, Çeşme
gezilmesigerekenyerler.com

Çeşme'nin keşmekeşinden uzak, sakin bir koy olan Delikli Koy'a kara yoluyla ulaşmak istiyorsanız biraz yürümeyi göze almalısınız. Serin ve pırıl pırıl bir deniz sunan bu sahil, bir turist durağı olarak pek tanınmadığı için giyinme kabini, duş ya da tesis gibi olanakları bulunmuyor.

4. Kabak Koyu, Fethiye

4. Kabak Koyu, Fethiye
gezilmesigerekenyerler.com

Faralya Köyü içerisinde bulunan bu muhteşem koy, her türlü stresten uzakta, sessiz ve sakin bir tatil mekanı. Son yıllarda ziyaretçiler tarafından keşfedilen ve bazı dönemlerde kalabalık olabilen bu koya köy üzerinden binilen arazi araçlarıyla ulaşım sağlanabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Çatı Koyu, Muğla

3. Çatı Koyu, Muğla

Küçük ve Büyük Çatı Koyu olarak ikiye ayrılan bu koy, bölgedeki koyları gezen teknelerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Marmaris ve Datça arasında bulunan Çatı Koyu'na genellikle deniz yoluyla ulaşım sağlanıyor. Çatı Koyu, masmavi suyuyla gelenlere muhteşem bir manzara sunuyor.

2. Çökertme Koyu, Muğla

2. Çökertme Koyu, Muğla
www.neredekal.com

Gökova Körfezi'nin kıyısında yer alan bu koy, tekne ile uğranabilecek en iyi duraklardan biri. Misafirlerine sakin ve huzurlu bir ortam sunan Çökertme Koyu'nda yer alan mekanlarda da güzel bir akşam geçirmek mümkün. Bu koyun Çökertme türküsünde bahsedilen yer olduğunu da belirtelim.

1. Bedri Rahmi Koyu, Muğla

1. Bedri Rahmi Koyu, Muğla
www.gocek.com.tr

Göcek'te bulunan bu muhteşem koy, adını Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun ziyareti esnasında bir kayaya çizdiği balık resminden alıyor. Likya Kral Mezarları, sevimli ahşap limanı ve sakin denizi ile, Muğla bölgesinde ziyaret edilebilecek en iyi koylardan biri. Bedri Rahmi Koyu, bölgedeki koyları ziyaret eden tur teknelerinin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın