Görüş Bildir
Haberler
Bu Test İnsan Psikolojisi Hakkında Öğrenmen Gereken Şeyi Söylüyor!

Bu Test İnsan Psikolojisi Hakkında Öğrenmen Gereken Şeyi Söylüyor!

Begüm
13.01.2023 - 16:11

Psikoloji ucu bucağı olmayan oldukça geniş bir bilim dalı. Peki senin psikolojide hangi noktaya odaklanman gerekiyor? Testi çöz, cevabını öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle söyle bakalım, kendini bir kelime ile tanımlayacak olsan bu ne olurdu?

2. Peki sık sık ağlar mısın?

3. İnsanların senin hakkında söylediklerini ne kadar umursarsın?

4. Yapacağın işleri genellikle erteler misin?

5. Seni en çok ne sinirlendirir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Genellikle ne suçluluk duymana sebep olur?

6. Genellikle ne suçluluk duymana sebep olur?

7. Son olarak boş vakitlerinde hangisini yapmak seni rahatlatır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bir şeyin alışkanlık haline gelmesi!

Bir şeyin alışkanlık haline gelmesi!

Sen oldukça enerjik birisin, öyle ki çevrendeki insanlar da enerjinin nasıl bitmediğine şaşırıp kalıyorlar. Ee sende bu enerji varken pek de düzenli aktivite olmayabilir. Senin için yerleşik, alışık düzenler biraz zor olabilir. Buna rağmen psikolojide ilgini çekecek yegane konulardan biri insan beyninin bir aktiviteyi alışkanlık haline getirme süreci. Öyle ki bu süre 66 gün. Yani sen yogaya başlamak istiyorsan, 66 gün boyunca bunu yapman gerekiyor. Senin için oldukça eğlenceli bir challenge gibi oldu değil mi? Denemeye ne dersin?

Suçluluk duygusunun etkileri!

Suçluluk duygusunun etkileri!

Sen oldukça duygusal birisin, herkesle ve her şeyle elinden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorsun. Ee hal böyle olunca da psikolojide ilgini çekebilecek yegane konulardan biri de suçluluk duygusu oluyor çünkü aslında suçluluk duygusunun insan üzerindeki etkisi sandığımızdan çok daha kuvvetli. Psikolojiye göre ağır bir şekilde suçluluk duygusu duyan kişiler başkalarının endişelerini ve duygularını çok daha kolay bir şekilde tanımlayabiliyor hatta onlara yardım da edebiliyor. Senin gibi duygulara önem veren biri için bu oldukça değerli bir konu gibi duruyor değil mi? Araştırmaya hazır mısın?

Beynimizdeki olumlu ve olumsuz düşünceler!

Beynimizdeki olumlu ve olumsuz düşünceler!

Sen ruh halini genellikle elinden geldiğince dengede tutmaya çalışıyorsun. Aslında çevrende olup bitenleri de gözlemleyen, empati kurmaya çalışan birisin ama tabii ki bazen dayanamıyorsun. Sen aslında yeri geldiğinde romantik, yeri geldiğinde daha çok mantığınla hareket ediyorsun. İşte tam da bu noktada psikolojide de oldukça ilginç bir konuya değinelim dedik. Psikoloji bilimine göre tek olumsuz bir şey duymak, 5 olumlu anıya veya duruma zarar verebiliyormuş. Yani bir anda üzülmemizin sebeplerinden biri de buymuş. Artık her şey senin için daha mantıklı gelmeye başladı değil mi? Daha detaylı araştırmaya var mısın?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
29
10
10
10
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın