Görüş Bildir
Haberler
Bu Seferki Şaka Değil! Dogecoin Resmen Uzaya Gidiyor

etiket Bu Seferki Şaka Değil! Dogecoin Resmen Uzaya Gidiyor

Ali Aydemir
13.07.2021 - 15:00

Musk'ın şirketi SpaceX, Ay'ın yörüngesine uydu yerleştirme ücreti olarak Dogecoin kabul edeceğini açıkladı. Musk'a göre Dogecoin resmen uzaydaki ilk kripto para birimi olacak!

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dogecoin'in uzay yolculuğu başlıyor.

Dogecoin'in uzay yolculuğu başlıyor.

Amerika merkezli araç üreticisi Tesla ve uzay şirketi SpaceX bir ilke daha imza atıyor. Şirketlerin CEO'su, artık tüm dünyanın yakından tanıdığı  Elon Musk, SpaceX'in 2022′nin ilk çeyreğinde 'Doge-1' isimli bir ay görevi başlatacağını duyurdu. Şirketin ödeme yöntemi olarak Dogecoin'i seçmesi üzerine tüm dünyada kripto piyasaları harekete geçti. Uyduları yörüngesine yerleştirmek için Ay'a seyahat edecek olan rokete DogeSpaceX adı verildi.

DogeSpaceX'in Ay'a seyahati Dogecoin ile finanse edilecek.

DogeSpaceX'in Ay'a seyahati Dogecoin ile finanse edilecek.

Görevi finanse eden Geometric Energy Corporation, bir şaka olarak başlatılıp başarısıyla tarihe geçen Dogecoin ile ödenen ilk ticari ay yükü olarak adlandırdı. SpaceX, Falcon 9 isimli roketle yaklaşık 90 kiloluk bir uyduyu uzaya fırlatmayı planlıyor.

İşte o tweet 👇

İşte o tweet 👇
twitter.com

Uzaydaki ilk kripto!

Açıklamanın ardından hızla yükselen kripto para piyasasının dördüncü en yüksek hacimli birimi Dogecoin, tivitin atıldığı 10 Mayıs tarihinde 0,5587 dolara kadar yükselirken bu içeriğin yapıldığı esnada 0,2273 dolardan işlem görüyor. 

Elon Musk, nisan ayında Twitter'dan yaptığı bir açıklamada, 'Gerçek Ay'a gerçek Dogecoin indireceklerini' vurgulamıştı. Musk, sonrasında ise DogeSpaceX'in Ay'a seyahatinin Dogecoin ile finanse edileceği haberini doğrulamış oldu. Musk yine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, SpaceX'in önümüzdeki yıl Ay'a yapacağı seyahati 'uzaydaki ilk kripto' olarak nitelendirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
11
6
5
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın