Görüş Bildir
Haberler
Bu Robotik Solucan Gelecekte Bütün Cihazlarınızın Yerini Alabilir

Bu Robotik Solucan Gelecekte Bütün Cihazlarınızın Yerini Alabilir

2015 yılında bir çok insan için 'her şeyi yapabilen tek bir cihaz' tanımını karşılayan şey herhalde bir klavyesi olan tablettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MIT'deki interaktif tasarımcılar için ise bunun anlamı bir telefondan saate, el fenerine ve hatta şarj kablosuna dönüşebilen bir robot.

MIT Tangible Media Group üyeleri olan Ken Nakagaki, Sean Follmer ve grup lideri olan Hiroshi Ishii tarafından yapılan bu cihaz Lineform olarak adlandırılmış. Cihaz adını bir sıra halinde dizilmiş bir çok servo motorunun oluşturduğu ilk şekilden alıyor. İçinde gömülü dokunma sensorlarıyla birlikte bir çeşit siyah kumaş ile kaplanan servo motorları Arduino Mega ile kontrol ediliyor. Dışardan top top doldurulmuş bir solucana benzeyen bu yapı içindekiler sayesinde saniyeler içinde şekil değiştirebiliyor.

Bu cihazın bugün insanlarla iletişim kurabilmek için kullandığımız klavyeler, telefonlar, kablolar gibi bir çok cihazın yerini alabileceği düşünülüyor.

Mesela, LineForm bileğinizin etrafını sarabilir ve size toplantınızı basit bir dokunuş ile hatırlatabilir. Kıvrılarak dokunmaya-duyarlı küçük bir klavyeye dönüşebilir. Elinize alıp kulağınıza koyabileceğiniz şekilde bir telefona dönüşebilir. Kıvrılabilir, sallanabilir ve bir mesaj aldığınızda size hafifçe dokunabilir.

Elbette bu robot şu an günlük hayatta kullanılabilecek kadar pratik hale henüz gelmedi ancak bu robotun varlığı yumuşak robotların günümüzde ne kadar geliştiğini gösteriyor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın