Görüş Bildir
Haberler
Bu Meşhur Kişilik Analizi Testine Göre: Sen Aslında Kimsin?

etiket Bu Meşhur Kişilik Analizi Testine Göre: Sen Aslında Kimsin?

Osman Avcı
03.03.2015 - 13:10 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 16:22

Amerikalı psikolog David W. Keirsey, tüm insanları genel anlamda 4 farklı karaktere göre ayırmıştır. İnsan karakterlerini anlatmada kusursuz iş gören bu sınıflandırma, dünyanın en ünlü karakter analizi olarak hala güncelliğini korumaktadır!

Peki, bu dünyaca ünlü karakter testine göre, sen kimsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatım genelde...

2. Yakın arkadaşlarıma göre, ben:

3. Dünyayı değiştiren bilim insanı ve sanatçılar hakkında ne düşünüyorsun?

4. Şunlardan hangisi sana daha çok hitap ediyor?

5. Gerçek anlamlara mı yakınsın, yoksa mecaz anlamlara mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu anda telefonun çalıyor diyelim. İçgüdüsel olarak en başta nasıl hissedersin?

7. Hararetli bir tartışmada, genelde şunlardan hangisini yaparsın?

8. Hangi tür kitapları okumayı daha çok seversin?

9. Son soru: Tanımadığın insanlarla dolu olan bir ortama girdiğinde nasıl hissedersin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Koruyucu" çıktı!

"Koruyucu" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre sen 'koruyucu' tipisin. En temel özelliğin yardımseverlik; ama sevdiklerine karşı ne kadar yardımseversen, düşmanlarının da bir o kadar azılı belalısısın. Bilinçaltında sürekli huzura ermeye çalışan bir taraf var ve bütün eylemlerini o yönlendiriyor, bütün yaptıkların en mantıklı açıklaması bu. Organize, planlı ve analitik olduğunu da eklemek gerek. Ayrıca sen tam bir güven insanısın, bu yüzden de isminin başına, adeta bir isminmiş gibi 'güvenilir' sıfatı eklenebilir. Sorumluluk sahibi bir insansın son olarak: Dakik, sözünün eri ve pek tabii ki saygı duyulan! Atatürk, Abraham Lincoln, Papa 2. Jean Paul ve Rahibe Teresa meşhur koruyucu tip insanlardandır!

"İdealist" çıktı!

"İdealist" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre, sen tam bir 'idealist' tipisin. İdealistlerin en ama en öne çıkan özelliğiyse, iflah olmaz bir hayalci olmalarıdır. İşte tam bu yüzden sana hayalci dersek yanlış olmaz. Ancak idealistler, hayallerinin peşinden koşma cesareti gösterebilen, bunun da ötesinde ideallerini gerçekleştirebilecek aksiyonel özelliklere sahiptir. Ayrıca idealist insan tipine en uygun meslekler şunlardır: Aktivist, siyasetçi, yazar, doktor, öğretmen! İdealistlerin oldukça duygusal kişiler olduğunu burada söylememiz gerekiyor; mantıkla uzaktan yakından alakaları yoktur yani. Zaten idealistlerin başardığı işlere bakıldığında, içinde zerre mantık yoktur. Çünkü bu hayat bir matematik değil; bizler de toplayıp çıkartılacak sayılar değiliz! Senin gibi insanlarsa şunlar: Gandhi, Martin Luther King Jr., Malcolm X, Prenses Diana!

"Sanatçı-Zanaatkar" çıktı!

"Sanatçı-Zanaatkar" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre sen tam bir 'sanatçı-zanaatkar' tipisin. Sanatçı tipinin en belirgin özelliği, pek tabii ki yaratıcı ve orijinal olmalıdır. Genelde bir alanda uzmanlaşmayı severler, öyle 'hepsinden azar azar' insanı asla değillerdir ve yaptığı işte en iyi olmak isterler. Bu yüzden mükemmeliyetçilerdir de. Ayrıca çabuk sıkılırlar ve en korktukları şey kendini tekrar etmektir. Doğuştan rahatsızlardır yani, asla konformist-rutin insanı değillerdir. En büyük mücadeleleri kendileriyledir, kendini aşa aşa en uluya, en erdemliye ulaşmaya çalışırlar. Bunun yanında sana hassas, duyarlı ve duyguların insanı demek de mümkün. Ancak sen duygunun yanına mantığını koyup harmanlayabilenlerdensin. Son olarak kendini başkasının yerine koymada senin üstüne yok, öyle ki senin içinden 1000'lerce insan çıkabilir! Senin gibilerden bazıları: Oğuz Atay, Van Gogh, Tarantino, Bob Dylan...

"Akılcı" çıktı!

"Akılcı" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre sen tam bir 'akılcı' tipisin. Sen iflah olmaz bir arayıcısın. Aradığın şeyse çok net belli: Bilgi! Bilinmezlikten nefret ediyorsun ancak bir yandan da ona karşı inanılmaz merak duyuyorsun. Evet yakaladık kavramı: Merak! Sen öğrenmeye aç bir insansın ve hayat görüşüne göre, her şey tam olarak bilinemez. Seni hayatta tutan işte tam olarak bu. Diğer yandan sana tam bir objektiflik abidesi demek yanlış olmaz sanırız. Profesyonelsin, olaylara karşı her zaman uzaktan, tarafsız ve mantıklı bakma taraftarısın. Şüphecisin de. Yani senin vücudunun merkezi beynin, işte o beyin sana sürekli GERÇEKLER diye bağrıyor. Akılcı tipindeki diğer insanlarsa şunlar: Darwin, Einstein, Tesla, Napolyon, Jül Sezar, Kleopatra...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6177
2817
1606
1152
678
608
541
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?