Görüş Bildir
Haberler
Bu Kulaklık 3D Ses Kaydedebiliyor

Bu Kulaklık 3D Ses Kaydedebiliyor

Batuhan
17.06.2015 - 15:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemlerde moda olan binaural ses kaydı özellikle ASMR camiasında iyi bilinen bir teknoloji. Stereo ses kayıtları gerçekçi bir atmosfer yaratmak için kullanılıyor. Bu ses kayıtları normalde garip görünüşlü ve çift mikrofonlu sistemler ile alınıyordu ama artık tek yöntem bu değil.

OpenEars isimli yeni bir Kickstarter projesi stereo ses kaydını yeni ürünleriyle fazlasıyla kolaylaştırıyor çünkü OpenEars projesinde mikrofonlar kulaklığa gömülü . Stereo mikrofonların bir çoğu kulağımıza iletilen sesi gerçekçi hale getirmek için sahte kafalar ve sahte kulaklar kullanıyor. OpenEars projesi ise bunun için kendi kafanızı kullanmanızı sağlıyor.

OpenEars öncelikle bir kablosuz Bluetooth kulaklık . HearThrough özelliği ile dışardan gelen sesleri müzik ile birleştirerek örneğin bisiklet sürerken daha güvenli bir şekilde yol almanızı sağlıyor.

Kulaklara takılarak kullanılan stereo mikrofonlar uzun zamandır piyasada mevcuttu ama akıllı telefonlarda kullanılmaları imkansız . Telefonlardaki mikrofon girişleri maalesef sadece mono ses kaydına izin veriyor. Stereo ses kaydına izin veren cihazlar ise fazlasıyla büyük ve ağır .

OpenEars 'ın avantajı da burada. Stereo ses kaydetmek istediğinizde kulaklığınız zaten kulağınızda oluyor. Tabi ki 225 dolarlık tahmini satış fiyatı normal bir stereo mikrofona harcayacağınız paradan biraz fazla olabilir.

Stereo sesler daha çok müzik, ses dizayn ve Youtube 'un ASMR toplulukları tarafından kullanılıyor. Bu teknolojinin günlük kullanıcılara ulaşması yeni fikirlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Gönderilen her Snapchat 'in stereo ses içerdiğini düşünmek artık hayal olmayacaktır.

OpenEars ayrıca GoPro ile uyumlu . Yani extreme spor videolarına yeni bir bakış açısı getirecek. OpenEars'ı geliştiren şirket olan Binauric bunun için kasklara monte edilebilen OpenMics isimli özel mikrofonlar da üretti.

OpenEars'ın tek sorunu Bluetooth ile yüksek kalitede ses kaydetmek için özel bir uygulamaya ihtiyaç duyması. Bu da henüz Snapchat, Vine, Instagram gibi uygulamalarda bu mikrofonları kullanamayacağımız anlamına geliyor. Yine de bu teknolojinin gelişmesi ilerde günlük kullanıcıların da stereo sesleri sahiplenmesini sağlayabilir.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0