Görüş Bildir
Haberler
Bu Kadarı Çılgınlık! Yaralanmalarla ve Hatta Ölümlerle Sonuçlanan 10 İnternet Trendi

etiket Bu Kadarı Çılgınlık! Yaralanmalarla ve Hatta Ölümlerle Sonuçlanan 10 İnternet Trendi

şeyda
16.11.2018 - 18:49 Son Güncelleme: 19.11.2018 - 17:23

Gün geçmiyor ki saçma sapan yeni bir trend çıkmasın ve milyonlarca insan da bunları takip etmesin... 🙄

İhmalkârlıktan çok aptallıktan kaynaklanan, İnternet trendlerini takip edeyim derken ciddi şekilde sakatlanma, yaralanma ve hatta ölümlerin yaşandığı 10 vakayı sizler için Listverse'ten derledik.

Kaynak: http://listverse.com/2018/09/12/10-di...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Momo

10. Momo

Momo trendi son senelerde anlamsızca meşhur olan o challenge'lardan biri. Bu oyun, oynayan kişinin ''Momo''ya erişmesi gereken bir numaraya WhatsApp üzerinden mesaj atmasıyla başlıyor. Momo denen bu korkunç kurgusal kişi de oyuncuya ilk challenge'ını veriyor. Bu challenge'lar kişinin kendine fiziksel zarar vermesi, korku filmlerini izlemesi ve gece geç saatlerde uyanması gibi örneklerden oluşuyor. Oyuncular, bu challenge'lara uymamaları halinde kişisel bilgilerinin sızdırılacağı konusunda tehdit ediliyor ve son challenge da intihar etmek.

Hindistan'da 18 yaşındaki bir çocuk, üzerinde oyunla ilgili bir grafiti olan duvarın önünde kendini asmış şekilde bulundu. Bu olaydan sonra farklı ülkelerden 2 çocuğun daha aynı şekilde intihar ettiği rapor edildi. İntihar eden üç çocuğun ortak noktaları ise telefonlarında bulunan Momo oyunu. Polis Momo'nun arkasındaki kişiyi araştırıyor.

9. Mavi Balina

9. Mavi Balina

2016'da tıpkı Momo'ya benzeyen ve korkunç sonuçları olan bu oyun da popüler olmuştu. Momo'dan farklı olarak, Mavi Balina oyununa bir sosyal medya hesabının size mesaj atmasıyla başlanıyor ve oyun 50 gün sürüyor. Her gün yeni bir challenge veriliyor oyunculara.

Momo gibi Mavi Balina da intihara teşvik eden bir oyun ve Rusya'da bu trendi takip eden 120 çocuk ne yazık ki canından oldu. 2018'in başlarında 12 yaşındaki Maria Vinogradova ve 15 yaşındaki Anastasia Svetozarova, 10. kattan karın içine atlayıp öldüler. 15 yaşındaki Anastasia'nın ölmeden önce erkek arkadaşına sosyal medya üzerinden şöyle bir not bıraktığı anlaşıldı: ''Lütfen beni affet, seni çok seviyorum. Benden daha iyi birini bulabileceğini biliyorum.''

8. Plank

8. Plank

Plank, aslında spor terimlerinden biri olarak bilinir ancak plank çılgınlığı, 2011'de insanların bu hareketi yaparak poz vermesiyle başladı. Başlarda tehlikeli bir aktivite olmasa da, insanlar bu pozları vermek için tehlikeli konumlar seçmeye başladılar.

20 yaşındaki Acton Beale adındaki genç, plank trendi yüzünden yüksek bir binanın balkonundan düşerek hayatından oldu.

7. Ekstrem Selfieler

7. Ekstrem Selfieler

2014'ün Mart ayı ve 2016'ının Eylül ayı arasında dünyada toplamda 127 ''selfie ölümü'' vakası yaşandı. Hindistan'da, denizde selfie çeken bir genç, kendisini teknolojik cihazına çok fazla kaptırınca arkasından gelen ve onu denizin ortasına sürükleyen dev dalgayı göremedi. Bunun sonucunda polis, halkı tehlikeli noktalarda selfie çekmemeleri ve soğuk havalarda deniz kıyısına çok fazla yaklaşmamaları konusunda uyardı.

6. Slender Man

6. Slender Man

Slender Man adındaki, çocukları takip eden ve kaçıran o uzun boylu ve suratı olmayan figürün efsanesini birçoğumuz biliyoruz.

2014 yılında, 12 yaşındaki Morgan Geyser ve Anissa Weier, bir arkadaşlarını ormanlık alana çekerek çocuğu 19 yerinden bıçakladılar. Kurban, bir yol kenarına kadar sürünerek gidip yardım almaya çalıştı ve sonunda ölümcül yaraları atlattı.

Psikolojilerinin bozuk olduğu bildirilen iki küçük kız da akıl hastanesine yatırıldı ve suçlu bulunmadılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yumruğa Yumruk

5. Yumruğa Yumruk

Fight Club tarzı bir oyun olan ''Punch 4 Punch'' oyunu yüzünden 23 yaşındaki bir genç, yüzüne aldığı ölümcül bir darbenin sonucunda hayatını kaybetti. Bu oyun, iki kişiden birinin diğerine 'dur' dediği ana kadar birbirlerini yumruklamaları şeklinde. Bu trendin ilk örnekleri 2009'a dayanıyor ancak İnternet bulunmadan çok daha önce ortaya çıktığı da bilinmekte.

4. Kylie Jenner Challenge

4. Kylie Jenner Challenge

Kylie Jenner'dan ilham alan hayranlarının, dudaklarının onunkine benzemesi için yaptıkları bir çılgınlık. Olay, kişinin dudaklarını shot bardaklarına, cam şişe ve kavanozlara çektirmeleri şeklinde. Bunu yaptıklarında kan dudaklarında toplanıyor ve dolayısıyla dudakları da tıpkı Kylie'ninki gibi şişiyor. Bu trendi takip eden birçok insan çeşitli yaralanmalar yaşadı ve bazılarında kalıcı yara izleri oluştu.

3. NekNominate

3. NekNominate

2014'te başlayan bu trend de birçok ölüme sebep oldu. Bu oyun, bir kişinin alkol almaya gönüllü olup, içtiği içki miktarının kayıt altına alındığı bir yarışma şeklinde. Bu oyunun sonucunda da 20 yaşındaki sporcu Bradley Eames çok fazla cin içtiği oyundan dört gün sonra yaşamını kaybetti. 20 yaşındaki Issac Richardson da şarap, viski, vodka ve birayı birbirleriyle karıştırarak tükettiği için aynı kaderi paylaştı.

Bu oyunun popüler olmaya başlamasından sonra, alkol zehirlenmeleri %200 oranında arttı.

2. Çivileme atlayış

2. Çivileme atlayış

Bu trend başladıktan sonra gençler, yükseklikten denize atladıkları videoları birer birer sosyal medyaya yüklemeye başladı ve olay çığırından çıktı. Hepiniz beton etkisi adı verilen suya çakılma olayını biliyorsunuzdur. Bu trendi takip eden üç kişi boynunu kırdı ve 25 kişi de hayatlarına felçli şekilde devam etmekte.

1. Subway Surf

1. Subway Surf

Aynı ismi taşıyan mobil oyunu biliyorsunuzdur ancak bu trendin başlangıcı ta 1980'lere dayanıyor ancak o zamanlar insanlar hayatlarını yaşamak istedikleri için oyun popülerliğini çok fazla koruyamamış. Oyun, hareket halindeki bir trenin arkasından koşmak veya yüksek bir yerden trenin üzerine atlamak şeklinde.

2016 yılında, 25 yaşındaki Christopher Serrano, bir trenin üzerine tırmanmaya çalışırken yaralandı ve sonra da olay yerinde hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Umuyoruz ki ders çıkaracağınız nitelikte bir içerik olmuştur. 🙏🙏 Kendinize dikkat edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
305
110
94
50
40
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

gerizekalılara üzülemiyosun bile aq!çılgınlık degil bu orospu çocuklugu bunları çıkaran!

Yağız Utku

Hepsinin ortak noktası rahat batması sendromu. Mavi balinanın görevlerinden biri asgari ücretle aile geçindirmek olsaydı mesela keşke

esocan

Salaksınız anasını satayım