Görüş Bildir
Haberler
Bu Dronelar Havada Süzülen Legoları Andırıyor

Bu Dronelar Havada Süzülen Legoları Andırıyor

Queen Üniversitesi'nde icat edilen BitDrone'lar piksellerin gerçek dünya için yapılmış hali, ancak gözle açıkça görülebiliyorlar.

PixelDrone, ShapeDrone, ve DisplayDrone olmak üzere 3 çeşidi olan bu drone’lardan PixedDrone'ların üzerinde küçük bir LED ekran da bulunuyor. ShapeDrone'lar ise daha çok legoya benziyor ve onlarla havada 3 boyutlu yapılar kurulabiliyor. Üçlünün en ileri seviyesi gibi gözüken DisplayDrone'lar da havada uçan akıllı cep telefonu gibiler, üzerlerinde yüksek çözünürlüklü kameraları ve büyük  dokunmatik ekranları bulunuyor.

Aşağıdaki videoda BitDrone'ların neler yapabildiği gösteriliyor. Sağa ve sola kaydırarak kullanıcı, dosyalar arasında aynı bir akıllı telefonda olduğu gibi geçiş yapabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdilik sadece bir düzine BitDrone üretilmiş. Ancak ekip BitDrone'ları daha da küçülterek binlercesini üretmeyi planlıyor.

İnsan ve Bilgisyar Etkileşimi Profesörü Roel Vertegaal 'BitDrone'ları kum taneleri kadar küçük boyuta getirebilirsek aynı kil gibi birbirine tutunur hale gelecekler.' dedi. Yani bu yapılırsa, BitDrone'lar aynı bir hamur ile oynanır gibi hava boşluğunda şekilden şekle girebilecekler. Bu teknoloji ilerde 3 boyutlu ve moleküler modelleme, oyunlar, görsel mimarlık ve uzayda uzaktan kontrollü inşaatta gibi şeylerde olmak üzere bir çok alanda kullanılabilecek.

Kaynak: http://gizmodo.com/these-drones-are-l...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın