Görüş Bildir
Haberler
Bu 9 Belirtiyi Gösteriyorsanız Hamile Olabilirsiniz!

Bu 9 Belirtiyi Gösteriyorsanız Hamile Olabilirsiniz!

kiseki
26.06.2018 - 15:12

Hamileliği ilk evresinde tespit etmek için en yaygın şey test yaptırmak. Fakat testler her zaman doğru sonucu vermeyebiliyor. İşte hamile olduğunuza işaret olabilecek on belirti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Regl olmamak.

1. Regl olmamak.

İlk evrelerde hamileliğin en yaygın görülen ve bilinen işareti regl olmamaktır. Menstrual döngü sırasında 7-10 günlük bir yumurtlama söz konusudur. Bir kadın hamile kaldığında progesteron hormonu rahim bağlarının kopmasını engeller böylece hamile birey regl görmez.

2. Kramplar

2. Kramplar

Hamileliğin ilk üç aylık döneminde kadınlar ayaklarında ve bacaklarında kramp hissedebilirler. Bunun sebebi vücudun kalsiyum almasında ortaya çıkan değişikliklerdir. Normal beslenmedeki çoğu kalsiyum bebeğin gelişimi için harcanır ve vücut bundan yeteri kadar verim alamaz. Bu yüzden ekstra kalsiyum tüketilmelidir. Yoksa kaslarınız ve kemikleriniz zayıf düşebilir.

3. Göğüs Ağrıları

3. Göğüs Ağrıları

Hamilelik esnasında vücudunda değişiklik hisseden kişinin hissedebileceği bir başka semptom ise göğüs ağrılarıdır. Göğüslerde normalden farklı bir hassaslık sezilmese de büyüme gözlemlenebilir. Göğüslerdeki büyüme sonucu meme uçları daha da koyulaşabilir ya da damarlar ortaya çıkabilir.

4. Yorgunluk

4. Yorgunluk

Hormonların değişiyor olması, hamile bireyin artan bir yorgunlukla karşılaşmasına sebep olabilir. Sabah bulantısı günün herhangi bir vaktinde meydana gelebilir.

5. Vajinal Akıntılar

5. Vajinal Akıntılar

Kadınlar hamileyken regl olmasalar da hala vajinal akıntılar yaşayabilirler. Kadınların yaklaşık dörtte biri hamileliğin ilk üç ayı esnasında bunu yaşamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşermek

6. Aşermek

Kadınların hamileyken damak tadında değişiklik yaşadıkları herkesçe bilinen bir gerçektir. Önceden sevdikleri yemeklerden hoşlanmayabilirler ya da hiç sevmedikleri yemekleri canları çok isteyebilir. Ayrıca koklama başta olmak üzere duyularında bir ilerleme söz konusudur.

7. Mod değişiklikleri

7. Mod değişiklikleri

Hamileyken kandaki östrojen ve progestreron hormonu fazla salgılanır. Bu ilk dönemde mod değişikliklerine sebep olabilir. Dünyaya yeni bir can getirmek fiziksel olmaktan çok duygusal bir deneyimdir. Hormon değişikliklerinin duygular aracılığıyla su yüzeyine çıkıyor olması oldukça normaldir.

8. Sık tuvalete çıkmak

8. Sık tuvalete çıkmak

Hamileliğin ilk aşamalarındaki kadınların, banyoyu daha sık kullanmaya ihtiyaç duyması muhtemeldir. Bunun sebebi böbreklerdeki kan akışının artmasıdır. Rahmin büyüyor olması da idrar kesesine baskı yapabilir.

9. Hiperemezis Gravidarum

9. Hiperemezis Gravidarum

Bu terim pek tanıdık gelmese de aslında yüz hamile kadından birini etkileyen bir belirtidir. Sık sık kusma olarak da nitelendirebileceğimiz hiperemezis gravidarum zaman geçtikçe daha da hafiflese de hamilelik süresince devam edebilir. Bulantı veya kusma durumlarından şikayetçi olan hamile kadınların doktora gözükmesi önerilebilir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
26
17
10
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baturhan Çora

milleti sitrese sokuyorsunuz ne gerek var böyle psylaşımlara

Tırtıl Savar

Bu durumda hamileyim arkadaslar..annemin evlenmeden onceki soyadinin ucuncu harfine gore cocugumun adi ne olmali testini cozecegim simdi.

vemrv

Canınızın turşu çekiyorsa,yüzüne bir güzellik gelmiş iltifatları duyuyorsanız,hafif bir baş dönmesi gibi eylemleri de sergiliyorsanız çevre teyzelere göre ha... Devamını Gör