Görüş Bildir
Haberler
Bu 7 Soruda Senin Vicdanının Sesini Dinliyoruz!

etiket Bu 7 Soruda Senin Vicdanının Sesini Dinliyoruz!

Senin vicdanın ne anlatıyor? Öğrenmek için;

Haydi teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, yolda hiç tanımadığın bir adamın senden para istediğini görüyorsun. Verir misin?

4. Peki seni sen yapan en önemli özelliğin bunlardan hangisi?

5. Biliyorsun ki, ilişkilerde karşılıklı fedakarlık göstermek önemlidir... Peki ya sen ilişkilerinde yeterince fedakar mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eline 1 Milyon TL geçtiğini hayal et, ilk yapacağın şey bunlardan hangisiyle alakalı olurdu?

7. Ve son olarak, sence bir insan doğuştan mı kötüdür yoksa sonradan mı kötü olur?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Vicdanın sana iyilikten vazgeçmemen gerekeni söylüyor!

Hani etrafta derin bir sessizlik vardır ya, yapayalnızsındır mesela. Fakat bu sessizliğin içinde bile bir gürültü oluşur. Hem de kimsenin engel olamadığı ve sadece senin duyduğun bir gürültü bu. İşte o tam olarak vicdanının çıkardığı sestir aslında. Öyle bir şeydir ki, nereye gidersen git veya kiminle olursan ol onu bir türlü susturamazsın. O sürekli sana seslenir, onu susturmak istersin hatta bazen tüm sesleri bastırdığını zannedersin. Fakat o hiçbir zaman susmaz. Genellikle susmadığı zamanlar aslında farkında olarak yaptığımız, yanlışlar veya kötülüklerden ötürü olur. Sen sussan bile o susmaz. En mutlu anında bile bir anda sıyrılırsın tüm olup bitenlerden, sadece onunlasındır ve başının etini yer durur. Peki senin vicdanın sana ne diyor?  Hiçbir zaman içindeki o saf güzelliklerden vazgeçmemeni, hep iyilikle hayatına devam etmeni istiyor. Tabii ki de insanız ve zaman zaman yanlışlara düşeriz. Önemli olan bu yanlışların aslında farkında varmak, vicdanının sesini dinlemek. Onu bastırmaya çalışmak, seni hiçbir zaman iyi veya doğru bir insan yapmaz. Aksine sen onu susturdukça, engel olamadığın dürtülerinle hareket ettikçe hayat daha da zorlaşır. Düşünsene içerde bir yerlerde birisi çığlık atıyor. Ve sen onu dinlememeyi tercih etmiyorsun. Vicdan seni sen yapan şeydir aslında. Bu dünyada iyi veya kötü olan insanları ayıran tek şeydir belki de, bilemedim. O yüzden sen vicdanının sesini dinle ve her zaman olduğun gibi bir insan ol. Kendini suçlu bulduğunda bile seni ayakta tutacak tek güç vicdanının sesidir bunu sakın unutma!

Vicdanın sana her zaman adaletli olmanı söylüyor!

Biliyoruz, sen de vicdanın sesini susturamayanlardansın. İçine gömüldüğün dünyanın ve kalabalığın içerisinde aslında sürekli konuşan ve sana doğru yolu göstermeye çalışan bir ses var.  Zaman zaman bu sesten uzaklaşmak için elimizden geleni yaparız. Ama ne yaparsak yapalım, bu ses hiçbir zaman bizi bırakmaz. Çünkü o ses aslında farkında olmasan da sensin. Yanlış yollara girdiğinde o hissettiğin tedirginlik hali başlı başına vicdanının sesiyle alakalıdır aslında. Seni engellemeye çalışan bir ruhani ses var. Günümüzde insanlar her ne kadar bu sese kulak vermeden hareket etse de sen etmelisin. Aramızdan birileri kendinin farkına varmalı, bu seslenişe bir kulak asmalı. Değil mi? İşte bu noktada vicdanının sana söylemek istediklerini söylüyoruz. Sen her zaman adaletli olmaya, insanlar arasında en ufak bir haksızlığa bile izin vermemeye çalışan bir insansın. Fakat zaman zaman insan kendine hakim olamayabiliyor, kendi çıkarları veya hazları için bazı kuralları çiğneyebiliyor. Bu gerek iş hayatında gerek arkadaşlık hayatında gerek aşk hayatında geçerli olan bir durumdur. İşin içine insan duyguları, egoları, tatminleri girince iş bambaşka bir hal alabiliyor. O yüzden her zaman vicdanının sesini dinle ve adaletli insan olmayı hiçbir zaman bırakma. Elbet bir gün bunun karşılığını çok güzel bir şekilde alacaksın. Ve kendine kocaman bir teşekkür edeceksin...

Vicdanının sesi anlık heveslerin seni yanıltmasına izin vermemelisin diyor!

Vicdan dediğimiz bu iç ses aslında bizim doğru yolda ilerlememizi, anlık heveslere kapılmamızı sağlayan bir sestir. Etrafta yaptığımız şeyin doğru olduğunu söylesek bile içimizde bir yerlerde bunun yanlış olduğunu hissettiren bir şey varsa, o vicdanının sesidir aslında. Seni sen yapan kişinin aslında böyle yapmaması gerektiğini bilen ve hatırlatan bir sestir. Fakat biz insanlar, anlık heveslerimize teslim olmaktan o kadar keyif alıyoruz ki, sonrasında da hep böyle devam edecek zannediyoruz. Fakat sonrasında bu yaptığımızı sorgulamaya, bizi rahatsız eden şeylerin farkına varmaya çalışıyoruz. Hatta varmış oluyoruz bile. Bu farkındalık bizim kendimizi suçlamamıza neden oluyor. Sanki her şey gözümüzde büyür ve geri dönülmez bir yola girdiğimizi düşünürüz. Aslında hiç de öyle değildir. Sen vicdanının sesini fark ettiğin anda bir çok şeyi değiştirmiş oluyorsun. Her şeyden öte kendi sesini duymuş oluyorsun, kendinin farkında oluyorsun. Kendinin farkına varmak için vicdanın sana, hiçbir zaman anlık heveslere kapılıp, insanlara hak etmediği şeyleri vermemeni söylüyor. Çünkü sen özünde, içinde güzel ve saf duyguları olan bir insansın. Bunları hiçbir zaman köreltmemek seni sen yapan özelliğini sürdürmektir aslında.

“Vicdan, kendimizi keşfetmemize, kendimizi kınamamıza ya da suçlamamıza neden olur. Şahit eksikliği nedeniyle bize karşı tanıklık eder.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
526
155
77
46
43
26
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ördekkaç

Açıklamanın tamamı okuyabilen var mı?

Cikolatali Turta

Vicdanın sana iyilikten vazgeçmemen gerekeni söylüyor!