Görüş Bildir
Haberler
Britney Spears Hakkında Bilinmesi Gereken 15 Gerçek

Britney Spears Hakkında Bilinmesi Gereken 15 Gerçek

Brit Brit
29.09.2014 - 21:24 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 17:53

Britney Jean SpearsGrammy Ödülü kazanmış Amerikalı pop müzik sanatçısı, dansçı, ve sinema oyuncusudur. RIAA tarafından belirlenen satışlara göre tüm dünyada 100 milyon albüm, 100 milyondan fazla ise single satmıştır. Amerikan müzik tarihinde En Çok Satan 8. Kadın, En Çok Satan En Genç Kadın Şarkıcıdır. 2009 yılında Guiness Rekorlar Kitabına 21. yüzyılın En İyi Kadın Şarkıcısı olarak geçmiştir.

Uzun yıllar müzik piyasasında olmasına rağmen çoğu kişi tarafından bilinmeyen yanları;

1. Söz yazarılığı

Britney, sanılanın aksine birçok şarkıda yazarlık yapmış hatta bir kısmını başka sanatçılara bile vermiştir. Britney'in yazdığı veya yardımcı yazarlık yaptığı bazı şarkıları;

Dear Diary,Lonely,Anticipating,Cinderella,Let Me Be,That's Where You Take Me,Me Against The Music,Showdown,Early Morning,Touch Of My Hand,The Hook Up,Shadow,Brave New Girl,Everytime, I've Just Begun,Freakshow,Ooh Ooh Baby,Why Should I Be Sad,Everybody,Bombastic Love,Before the Goodbye,Mmm Papi,Mannequin,My Baby,Someday (I Will Understand), Mona Lisa,Over to You Now, Everyday,Dramatic,Rock Me In ve Britney Jean albümündeki şarkılar.

2. Madonna ve Michael Jackson gibi çağdaş müziğin devleriyle beraber canlı performans sergilemiş tek bayan sanatçı

3. Madonna, Janet Jackson, U2 gibi sanatçıların aldığı Michael Jackson Vanguard Award ödülünü alan en genç sanatçı

4. Candies ve Intimate Britney markasının tasarımcılığı, Heart to Heart ve A Mother's Gift gibi çok satan iki kitabın yazarlığı, Glee, Will & Grace ve How I Met Your Mother gibi hit TV dizilerinde konuk oyunculuk ve X Factor yarışmasında jüri üyeliği.

5. Hollywood Walk of Fame'de (21 yaşında) yıldız sahibi olan en genç sanatçı.

5. Hollywood Walk of Fame'de (21 yaşında) yıldız sahibi olan en genç sanatçı.

6. Britney Spears'ın ikinci stüdyo albümü "Oops!... I Did It Again" Türkiye genelinde 300.000+ satarak, elmas sertifika almıştır.

7. Britney'in; Grammy, AMA, VMA, EMA, Billboard, Emmy, PCA, World Music Awards, RIAA ve Teen Choice Awards dahil olmak üzere 400'ü aşkın ödülü vardır.

8. Britney çok utangaç biridir.

9. Bipolar bozukluk, OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) ve Sedef hastasıdır.

10. Elmas Plak ve Sertifika listesine girmiştir.

Amerika'da; Madonna, Céline Dion, Mariah Carey, Whitney Houston, Shania Twain ve The Dixie Chicks dışında 'Diamond Certificate' olarak adlandırılan (1 albümü ile 10 milyonun üzerinde satış rakamı yakalayan kişilere verilen ödül.) Elmas Plak ve Sertifikaya hiçbir kadın şarkıcı ulaşamamıştır. Britney ise, bu listeye iki albümü ('Baby One More Time' ve 'Oops!... I Did It Again') ile giren en genç sanatçı olmayı başarmıştır.

11. Tırnak yeme alışkanlığı vardır.

12. Mtv, Billboard ve daha birçok yer tarafından Michael Jackson'dan sonra en iyi dans eden sanatçı seçilmiştir.

13. Normal zamanda rahat giyinmeyi çok sever.

14. Sahnede olmadığı zaman oğulları ile zaman geçirmeyi çok seviyor.

15. Piyano, gitar ve keyboard çalıyor. Oğullarına da öğretiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
70
17
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın