Görüş Bildir
Haberler
Böyle Kaşıntı Olmaz Dedirten Sivrisinek Isırıklarına En Doğal 7 Çözüm

Böyle Kaşıntı Olmaz Dedirten Sivrisinek Isırıklarına En Doğal 7 Çözüm

Cosmic Latte
09.08.2014 - 18:55 Son Güncelleme: 09.08.2014 - 18:56

Yazın en sinir bozucu öğelerinden biri, kimi zaman kol kadar büyük, kimi zaman sinsi sinsi etrafta dolanıp vız sesleriyle can sıkan küçük kan emiciler. Hele bazıları bir ısırıyor ki, bırakın kötü görüntüsünü, kaşıntıdan duramıyorsunuz bile. İşte eğer imkanınız varsa, bulabileceğiniz en kolay, uygulayabileceğiniz 'en doğal' kaşıntıdan kaçınma yolları.

Fotoğraflar : Erin Boyle

Kaynak : Gardenista

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Buz küpleri.

1. Buz küpleri.

Yeni ısırıldıysanız, 3-4 buz küpü tam olarak aradığınız şey olabilir. Buz, kaşıntı bölgesini uyuşturarak ısırık sonrası şişmeyi önler. Buzları bir havluya sarıp, 10 dakika ya da katlanabileceğiniz kadar süreyle ısırıkların üzerine pres yapın.

2. Sallama çay poşeti.

2. Sallama çay poşeti.

Çaydaki doğal tanin maddesi, kanamayı durdurucu-büzücü etkisiyle, rahatsız edici toksinleri vücudunuzdan atarak, rahatsızlığınızı azaltır. Kullanılmış bir çay poşetini, kaşıntılarınız azalana kadar ısırıkların üzerine bastırın.

3. Çay ağacı yağı.

3. Çay ağacı yağı.

Çay ağacındaki antiseptik özellik, özellikle deri kökenli rahatsızlıklarınızda size yardımcı olacaktır. Sivrisinek ısırıkları buna dahil tabii. Bir pamuğa birazcık çay ağacı yağı koyun ve ısırığın olduğu bölgeye hafifçe sürün. Lavanta ve nane yağı da aynı zamanda işinize yarayabilir.

4. Kabartma tozu.

4. Kabartma tozu.

Kabartma tozuna birkaç damla su ekleyin, bir kapta karıştırın ve direk ısırığın üzerine uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin. Kabartma tozundaki alkaliklik, enfekte olmuş bölgenin pH dengesini nötralize ederek, kaşıntıyı azaltacaktır.

5. Elma sirkesi.

5. Elma sirkesi.

Aynı kabartma tozunda olduğu gibi, bölgeyi nötralize ederek enfeksiyonlu kısımdan kurtulmanıza yarar.  Kullanılan elma sirkesi, diğer sirke türlerine göre daha az asidik olduğu için,doğal pH dengesini yakalayabilmek için idealdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aloe Vera.

6. Aloe Vera.

Genelde güneş yanıklarını tedavi etmekte kullanılan aloe vera, aynı zamanda sinek ısırıklarına birebir. Eğer tazesi varsa bulmaya çalışın, yoksa da jelini eczaneden temin edebilirsiniz. Eğer fresh'ini bulursanız, bıçakla içteki jelimsi kısmını çıkarıp, ısırığın üzerine hafifçe bastırın.

7. Nane lapası.

7. Nane lapası.

Nane yapraklarını havan yardımıyla ezerek bir macun haline getirin, ve ısırıkların üzerine uygulayarak o verdiği 'fresh' hissi tadabilirsiniz. Eğer havan gibi bir şey yoksa, naneyi en doğal ezme yolu olan -ısırıp çiğneyerek- enfekte olmuş bölgeye uygulayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
61
32
23
20
20
20