Görüş Bildir
Haberler
Bombalardan Koruyan Hafta Sonu Planı..;)

Bombalardan Koruyan Hafta Sonu Planı..;)

Beylikdüzü
18.03.2016 - 19:19

Papaz Kaçtı Oynayın

Aylardır bombaların patladığı memlekette eğlence anlayışı da eskiye döndü...

Eskiden AVM mi vardı kardeşim diyerek alternatif eğlence yollarını değerlendirebilirsiniz.

Özellikle kalabalık aileler için oldukça ideal bir oyun Papaz Kaçtı :)

Genellikle dört ya da daha fazla kişiyle oynanan oyun iki kişiyle de oynanabiliyor. Elli ikilik bir destedeki papazlardan üçü çıkarıldıktan sonra kalan 49 kağıdın tamamı dağıtılır. Oyuncular oyuna başlamadan önce ellerindeki çift kartları ayırır. Sonra sırayla birbirlerinin ellerinden birer kâğıt çekip, ellerindeki çiftleri yere atarlar ve bir yandan da elinde papaz olan oyuncu ondan kurtulmaya çalışır.

Elinde papaz kalan oyuncu kaybeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sessiz Film...

Eskiden evlerin vazgeçilmezi olan bu oyun yavaş yavaş unutulsa da, oynadığında ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Kapatın televizyon, telefon ve bilgisayarları eğlenmenize bakın... Ne de olsa uzun süredir hayırlı bir haber almıyoruz...

Kişi kendine bir sinema filmi ya da tiyatro oyunu seçerek karşısındakine tahmin ettirmeye çalışır. Oyunda filmin veya dizinin yerli mi yoksa yabancı mı olduğu da belirtilerek filmin bulunmasında kolaylık sağlanmış olur. Yerliyi baş parmağınızı aşağı doğru indirerek, yabancıyı da baş parmağınızı yukarıya doğru işaret ederek belirtirsiniz. Ayrıca oyunda söylenen kelimenin benzeri zıddı ve kelimeye ek getirme gibi işaretler filmi bulmayı kolaylaştırır.

İsim-Şehir...

Eskiden ailedeki küçüklerin bir araya geldiğinde ilk oynadıkları oyundu. Hatta büyüklerde oyuna dahil olarak çok eğlenceli vakit geçirilirdi. Bence yeni nesil de bu oyunu öğrenmeli... Evden çıkamadığımız şu günlerse öğretmek için çok büyük bir fırsat...

Alfabeden bir harf seçilir. Mümkünse 'Ğ' hariç :) Seçilen harfle başlayan isim, şehir, hayvan, bitki, eşya, ülke, sanatçı ve oyuncular tarafından belirlenen başka maddeler ile ilgili adlar, boyuna çizgiler ile maddelere ayrılmış kağıtta ilgili maddenin altına yazılır. Genelde adların yerel kullanımları kabul görmez. Bu adları tamamlayan ilk oyuncu 1 dakika süre tutar diğer oyuncular 1 dakika içerisinde bitirmelidirler. 2 kişi aynı şeyi yazmışsa 5 puan, farklıysa 10 puan, boşsa 0 puan alır. Eğer 3 veya daha fazla kişiyle oynanan oyunda herkes aynı şeyi yazıp bir kişi farklı yazarsa 15 puan alır. Oyun sonunda en çok puan alan kazanır.

Kızma Birader...

Yine eskiden kalma ama hala edinebileceğimiz bir oyun Kızma Birader.

Kızma birader oyunu 4 kişi ile oynanır ve her oyuncunun 4 tane kendine has renkli taşı vardır. Oyunculardan her birinin sırayla zar atma hakları bulunur ve sırası kendisine gelen oyuncu ancak zarda 6 rakamını atabilirse bir taşını hücresinden çıkarıp oyuna tam anlamıyla başlayabilir. 6 rakamını atamayan oyuncu zar hakkını kaybeder ve sıra diğer arkadaşına geçer. Bir oyuncu 6 rakamını atana kadar denemek zorundadır. 6 rakamını atarak taşını oyun pistine çıkaran oyuncu sırası kendisine geldiğinde attığı zar numarası kadar oyun pistindeki yuvarlak kutucuklarda ilerleme hakkına sahiptir. Oyuncular zar ile 6 rakamını her attığında bir taşını oyun pistine çıkarma hakkına sahiptir. 6 rakamını atan oyuncunun bir zar atma daha hakkı vardır. Böylece 4 taşını da hücresinden çıkaran ve bu taşları bir tam tur atarak parkurun sonundaki kutucuklara ilk dizen oyuncu oyunu kazanır.

Ancak oyunda oyuncuları biraz zorlamak için bazı kurallar vardır. Bir taş başka bir taşın üstüne gelirse alttaki taş hücresine dönmeye mecburdur ve oyuncu 6 rakamını atıncaya kadar hücresine dönen taş beklemek zorundadır.

PlayStation ya da X-Box Oynayın :)

Ne olursa olsun teknolojiden vazgeçmem diyenler için en iyi alternatif PlayStation ve X-Box. Hatta bir de oyun önereyim evde ufaklık yoksa Until Down çok iyi bir tercih olabilir. Aman fazla kaptırmayın :)

İple Süsleme

Bu oyunun adı sanırım böyleydi... Böyle değilse bile gördüğünüzde eminim hatırlayacaksınız. Kısa süreli 2 kişilik bir oyun ama eğlenceli olacaktır.

İp şekildeki gibi ele alınır ve ipler çapraz olarak orta parmaklardan geçirilir. Daha sonra diğer oyuncu tarafından ipteki çaprazlıklar diğer yerlerinden geçirilerek çeşitli şekiller yapılır. İp kimde çözülürse o kaybeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hiç birisi olmadı mı?

Uzatın ayakları, birer kahve yapın, saçma sapan bir dizi ya da güzel bir film indirin. Bu hafta sonu da boş boş oturup dinlenin en iyisi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın