Görüş Bildir
Haberler
Bize Regl Döneminde Yediklerinden Bahset, Sana Özel Sağlıklı Beslenme Rutini Oluşturalım!

Bize Regl Döneminde Yediklerinden Bahset, Sana Özel Sağlıklı Beslenme Rutini Oluşturalım!

miray soysal
01.12.2023 - 17:02

Sağlıklı bir beslenme rutini regl döneminde hem enerji seviyeni yükseltmeye hem de rahatlamanı sağlamaya yardımcı olabilir. Bu yüzden testin sonunda sana özel bir sağlıklı beslenme rutini oluşturacağız.

O zaman seni teste alalım!👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İlk sorumuzla başlayalım, sabah kahvaltısı olarak hangisini tercih ediyorsun?

2. Regl döneminde yaşadığın tatlı krizini hangisini tercih ederek atlatıyorsun?

3. Bir akşam yemeği seçmeni istesek hangisini seçersin?

4. Peki, regl döneminde yeteri kadar su içiyor musun?

5. Regl döneminde yemek konusunda ne kadar iştahlısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Genel olarak bir yemek düzenin var mı?

7. Peki, regl dönemindeki beslenme şeklini sağlıklı buluyor musun?

8. Son olarak, regl olduğunda günlük rutininde sana enerji katan şey nedir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Seveceğini düşünüyoruz!

Besleyici bir kahvaltıyla güne başlamalısın. Ara öğün olarak bir adet muz tercih edebilirsin çünkü muz iyi bir  A vitamini kaynağı olup sancı azaltıcı özelliğe sahiptir. Öğle yemeği olarak bol yeşillikli tavuklu bir salata ve bir dilim kepek ekmeği yiyebilirsin. Ara öğünde bir bardak yeşil çayın yanında bir avuç badem ve ceviz atıştırabilirsin. Akşam yemeğinde de ızgara et ve bulgur pilavı yemeği tercih edebilirsin. (Not: Kişisel sağlık durumunu değerlendirmek ve özel bir beslenme planı oluşturmak konusunda bir uzmana danışmak her zaman en iyisi.)

Seveceğini düşünüyoruz!

Tabii ki her zaman olduğu gibi besleyici bir kahvaltıya güne başlamalısın. Ara öğününe badem ve kuru kayısı ikilisini ekleyip enerjini tazeleyebilirsin. Çünkü bu atıştırmalık Omega-3 ve lif içeriğiyle oldukça doyurucu. Öğle yemeği olarak ızgara tavuk, kepekli makarna ve renkli sebzelerle dengeli bir öğle yemeği tercih edebilirsin. Ara öğünde bir bardak kefir içebilirsin. Akşam yemeğinde de ızgara sebze ve somon fileto ile hafif ve omega-3 bakımından zengin bir akşam yemeği yiyebilirsin.(Not: Kişisel sağlık durumunu değerlendirmek ve özel bir beslenme planı oluşturmak konusunda bir uzmana danışmak her zaman en iyisi.)

Seveceğini düşünüyoruz!

Meyveli, hem besleyici hem de görsel bir şölen olan yulaf lapası ile güne başlayabilirsin. Çünkü yulaf, enerji dolu ve demir içeriğiyle gününü güçlendirebilir. Ara öğün olarak bir bardak kefir içebilirsin. Öğle yemeğinde tavuklu pilav ve bol salata tüketebilirsin. Ara öğünde bir avuç ceviz, akşam yemeğinde de bir tabak sebze yemeği ve yoğurt tüketebilirsin.(Not: Kişisel sağlık durumunu değerlendirmek ve özel bir beslenme planı oluşturmak konusunda bir uzmana danışmak her zaman en iyisi.)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
2
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın