Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin’in Önemli İsimlerinden Mircea Popescu’nun Gizemli Ölümü

etiket Bitcoin’in Önemli İsimlerinden Mircea Popescu’nun Gizemli Ölümü

Mpex'in kurucusu Mircea Popescu'nun ölüm iddiası kripto dünyasını sarstı. Bireysel olarak en çok BTC'ye sahip olduğu düşünülen ve şüpheli şekilde öldüğü hakkında iddialar olan Mircea Popescu'yu birlikte tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şüpheli ölüm herkesi şaşırttı...

Şüpheli ölüm herkesi şaşırttı...

Mpex kurucusu ve Bitcoin evangelisti Mircea Popescu’nun Kosta Rika kıyılarında boğulduğu hakkında iddialar geçtiğimiz günlerde gündeme düşerek herkesi şaşırttı.

Peki kim bu adam? Neden içeriğimizin bir ana konusu oldu?

Peki kim bu adam? Neden içeriğimizin bir ana konusu oldu?

Mircea Popescu bir Rumen vatandaşı ve Bitcoin maksimalistidir. En büyük bireysel coin sahiplerinden biri olduğu söyleniyor. İddiaya göre 1 milyon BTC gibi inanılmaz bir servete sahip. Sahip olduğu BTC için 1 milyondan  daha az diyenler de var. Ölüm iddiası tam olarak onaylanmadı ama eğer doğruysa 41 yaşında hayata gözlerine yummuş olacak.

Ölüm haberi tam onaylanmamış olsa da Bitcoin Magazine editörü Rizzo, kendisini anan bir paylaşım yaptı.

Mircea Popescu Bitcoin piyasası için neden önemli ?

Mircea Popescu Bitcoin piyasası için neden önemli ?

Mircea Popescu, Trilema’da blog yazan, güvenlik odaklı açık kaynak projelerini destekleyen ve daha büyük blok boyutları için yapılan çağrılara rağmen Bitcoin ağını değişmeden tutmaya kendini adamış, toplulukta nispeten gizemli bir figür olarak biliniyor. Mircea Popescu aynı zamanda kendine özgü “Bitcoin menkul kıymetler borsası” olan MPEx’in kurucusu olmasıyla tanınıyor.  2012’de kurulan web sitesi, bir zamanlar ilk Bitcoin halka arzları için erken bir üreme alanıydı. Yalnızca BTC kabul eden popüler bir kumar sitesi olan Satoshi DICE, Eric Voorhees tarafından Romanya merkezli Mpex’te listelendi.

Mircea Popescu’nun BTC’leri piyasaya girerse ne olur?

Mircea Popescu’nun BTC’leri piyasaya girerse ne olur?

Normalde de garip biri olan tanınan Mircea Popescu'nun imajı oldukça kötü. 2016 yılında Bitcoin blok boyutunda değişiklik yapılması durumunda piyasada 1 milyon BTC satacağını iddia ederek piyasayı hareketlendirmiş ve kısa süreli bir düşüşe sebep olmuştu. Söylentisi bile kısa bir düşüşe neden oluyorsa gerçekleştiğinde neler olur sorusunu düşünmek bile zor.

Mircea Popescu'nun ölüp ölmediği şu an sır olsa da yakın zamanda açıklanacağı düşünülüyor.

Sizce iddia edildiği gibi boğularak öldüyse bu doğal bir ölüm mü?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

altından şaşman guzum