Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Arzı En Düşük Seviyede: Cryptorank Analizine Göre, Borsalarda Toplam Arzın %6.3’ü Kadar Bitcoin Kaldı!

etiket Bitcoin Arzı En Düşük Seviyede: Cryptorank Analizine Göre, Borsalarda Toplam Arzın %6.3’ü Kadar Bitcoin Kaldı!

Merlot Vinho
27.12.2021 - 10:41

Noel Bayramından birkaç gün önce paylaşılan bir CryptoRank verisine göre, BTC arzı son yılların en düşük seviyesine geriledi. Yapılan çalışmaya göre toplam Bitcoin arzının sadece %6.3'ü, yani 1.3 milyon BTC borsalarda dolaşımda kaldı. Peki Bitcoin arzının dibi görmesi gelecek fiyatlamasını nasıl etkiliyor?

Analiz hakkındaki detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arzdaki düşüş aslında yeni bir şey değil.

Arzdaki düşüş aslında yeni bir şey değil.

2020'de yaşanan BTC blok ödüllerinin yarılanmasından beri, Bitcoin arzında düşüş olduğu bilinen bir gerçek. Borsalarda boşta kalan BTC miktarı geçtiğimiz yıldan beri yavaş yavaş azalmaya başladı. Kripto para borsa cüzdanlarındaki BTC miktarı Ekim 2020'de %9.5, Temmuz 2021'de ise %7.3 seviyesine geriledi. Noel Bayramından birkaç gün önce yapılan bir araştırma ise Aralık 2021'de %6.3 ile tüm zamanların en düşük oranının kaydedildiğini gösterdi.

Coinbase cüzdan hakimiyeti de geriledi.

Cryptorank'in Twitter üzerinden paylaştığı veriler borsalara göre BTC hakimiyet oranındaki değişimi de gösteriyor. En fazla BTC arzına 583 bin BTC ile Coinbase sahipken, 329 bin BTC bulunduran Binance ikinci sırada yer alıyor. Ancak ilginç bir şekilde Coinbase cüzdan hakimiyetinin geçtiğimiz yıllara göre azaldığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl %50.52 ile diğer bütün borsaların toplamından daha fazla BTC arzına sahip olan Coinbase'in hakimiyeti bu yıl %40.65'e gerilemiş durumda.

Her ay binlerce BTC soğuk cüzdanlara çekiliyor.

Her ay binlerce BTC soğuk cüzdanlara çekiliyor.

Bu veriler, Bitcoin'de yükselen fiyat grafiğiyle uyuşuyor ve pozitif metrikleri takip ediyor. Öncelikle, her ay yaklaşık 100.000 BTC soğuk cüzdanlara gönderiliyor ve giderek daha fazla BTC 'sıvı' durumdan 'likit olmayan' bir hale geçiyor. Sonuç olarak, aylık olarak üretilenden daha fazla BTC soğuk cüzdana çekilerek ulaşılamaz hale geliyor ve uzun dönem HODLer yatırımcı miktarı her geçen gün artış gösteriyor.

Dolaşımdaki gerçek arzın aslında çok daha düşük olduğu düşünülüyor.

Dolaşımdaki gerçek arzın aslında çok daha düşük olduğu düşünülüyor.

Ayrıca, pek çok bireysel yatırımcının mevcut varlıklarını borsalarda saklamayı tercih ettiği biliniyor. Yani borsa dolaşımındaki BTC miktarı aslında düşünülenden çok daha az olabilir ve bu veriler gerçek BTC arzını yansıtmıyor olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Glassnode verileri fiyatın yükseleceğinin habercisi olabilir.

Glassnode verileri fiyatın yükseleceğinin habercisi olabilir.

Zincir analiz şirketi Glassnode araştırmaları da Bitcoin fiyatının yükseleceğini haber veriyor. Buna göre Noel öncesinde hesaplanan 7 günlük hareketli ortalama 5 ayın en düşük seviyesine geriledi ve bu seviye haftalık olarak düşüş eğilimi gösteriyor. Önümüzdeki süreçte borsalardaki arzın azalması ile birlikte borsalara gönderilen BTC miktarının da daha az olacağı tahmin ediliyor.

Noel Baba Rallisi ile piyasalarda yükseliş yaşanabilir.

Noel Baba Rallisi ile piyasalarda yükseliş yaşanabilir.

Kripto para piyasalarında aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk haftası arasında 'Noel Baba Rallisi' yaşanıyor. Bitcoin geçtiğimiz yıl aynı dönemde %65.8'lik, önceki yıl ise %20.4'lük bir değer kazanmıştı. Analizlere göre BTC 51.000 dolar seviyelerinde tutunmayı başarırsa, benzer hareketleri bu yıl da yapabilir. Ancak beklenen hareket gelmezse, ayılar tekrar ortaya çıkabilir ve fiyatın bir süre daha sıkışmasına neden olabilir.

Bitcoin 2022'de yeni zirveleri test edebilir mi?

Bitcoin 2022'de yeni zirveleri test edebilir mi?

Bütün veriler bir arada değerlendirildiğinde, toplam Bitcoin arzının zaman içinde düşmesi ile birlikte arz kısıtlılığına bağlı yüksek fiyatların geleceği düşünülüyor. Aslında tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1.3 milyonun da Bitcoin'in gerçek arzını yansıtmadığı tahmin ediliyor. Her geçen gün daha fazla kişinin uzun dönem yatırımcı kervanına katılması, soğuk cüzdanlara olan talebin artması ve Bitcoin'in aranan bir meta haline gelmesi ileride şimdi ütopik görünen seviyelerin hızlı bir ralli ile geride kalmasını sağlayabilir. Analistler 2022'de Bitcoin'in yeni zirvelere koşmasını beklese de, bu tahminlerin doğruluğunu sadece zaman gösterecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın