Görüş Bildir
Haberler
Bisikletle Objektiflere Takılan 11 Siyasi Figür

Bisikletle Objektiflere Takılan 11 Siyasi Figür

No 23
03.07.2015 - 02:12 Son Güncelleme: 03.07.2015 - 13:39

Her ne kadar onları genelde lüks arabalarla, korumalarla görmeye alışmış olsak da birçok ünlü siyaset adamı sıklıkla bisiklete biniyor. Bu durum gelişmiş ülkelerde genellikle olağanüstü bulunmadığı için haber niteliği taşımıyor. Fakat ülkemizdeki şovenist durumu göz önüne aldığımızda, bu fotoğraflar önemli bir rol oynayabilir.

BUsiklet olarak biz de politikacılarımızı bisiklet üzerinde görmekten mutluluk duyarız.

İyi okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boris Johnson ve Arnold Schwarzenegger

1. Boris Johnson ve Arnold Schwarzenegger

Londra sokaklarında gezerken objektiflere yakalanan Londra Belediye Başkanı Boris ve Kaliforniya Eyalet Valisi Arnold, bisiklet üzerinde de şıklıklarından hiçbir şey kaybetmişe benzemiyor.

2. Dmitri Medyedev ve Vladimir Putin

2. Dmitri Medyedev ve Vladimir Putin

Rusya Başbakanı Medyedev ince tekerle yardırırken, maskülen mizacıyla tanıdığımız cumhurbaşkanı Putin kendisinden beklendiği üzere dağ bisikleti üstünde. Şu ikilinin havasına bir bakın!

3. Barack ve Malia Obama

3. Barack ve Malia Obama

A.B.D. Başkanı Barack Obama da kafasında kaskı, yüzünde gülücük kızıyla bisiklet sürerken imrenilesi bir baba profili çiziyor!

4. Kraliçe Maxima and Kral Willem Alexander

4. Kraliçe Maxima and Kral Willem Alexander

Her tarafından asillik ve soyluluk akan şu fotoğraf, ancak bisikletin anavatanı Hollanda'da çekilebilirdi zaten. Kraliyet ailesinin bisikletlerinin tevazusu ve aile mutluluğu ve soyluluk: müthiş tablo doğrusu!

5. Mark Rutte

5. Mark Rutte

Hollanda demişken, Başbakan Mark Rutte de makam aracı olarak bisiklet kullanan efsane bir lider. Öyle ki sadece Hollanda içerisinde değil, diğer Avrupa ülkelerine gittiğinde de bir bisiklet bulup toplantılara öyle gidiyor. 

Allah asıl ikinci dünya ülkelerine senin gibi başbakanlar ihsan eylesin Rutte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tony Abbott

6. Tony Abbott

Avusturalya Başbakanı Tony Abbott ise işi ciddiye alıp bisikleti performans sporcusu olarak sürenlerden. Bir başbakan düşünün ki pedli taytla yollarda yardırıyor, enfes bir görüntü doğrusu!

7. Nicolas Sarkozy

7. Nicolas Sarkozy

Fransa eski Başbakanı Nicolas Sarkozy de taytını giyip antrenmana çıkanlardan. Fakat Tony Abbott'tan farklı olarak korumasıyla çıkıyor sürüşe.

Bisikletini paraya kıymayıp Decathlon'dan almış olması da ilginç bir detay. Sen ki kapitalist adamın dibisin Sarkozy, Fransız malı olsa da sana bTwin mi yakışırdı diyeceğiz ama sağcılığın kapitalizm anlayışının üstündeymiş anlaşılan.

8. Matteo Renzi

8. Matteo Renzi

İşte en imrenilesi, en badass lider: İtalya Başbakanı Matteo Renzi!

Klasik mavi-kırmızı single-speed bisikletiyle objektife yakalanan Renzi'ye soldan izleyen amca inanamıyor adeta. Hatırlatmakta fayda var, Renzi makam aracı olarak da sık sık bisikletini kullanan bir isim. Ne desek boş, ne desek abi çok iyi ya!

9. Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde

9. Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde

Belçika Kraliyet Ailesi mensupları da bisikletlerine atlayıp etkinliklere damlayabilen insanlardan. Feyz alınası.

10. Hugo Chavez

10. Hugo Chavez

5 Mart 2013'te kaybettiğimiz, Venezuela'nın sempatik devlet başkanı Chavez de, kendisine dair yaptığı televizyon programında konuşmalarının yanında dış mekan aktivitelerine de bol bol yer veriyordu. Ve tabii bisiklet, bu aktivitelerin önemli bir parçasıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ban Ki-moon

11. Ban Ki-moon

Yapma Ban Ki, yapma etme.

Gerçek Birleşmiş Milletler bu değil. 

Şimdi sakin ol ve o bisikleti yere bırak.

12. Bonus: Yakup Koçal!

12. Bonus: Yakup Koçal!

Eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da, başlattığı 'Organik Ulaşım Projesi' kapsamında dikkat çekmek amacıyla makam aracı olarak bisiklet kullanıyordu! İnsanların ulaşım sorunlarına çözüm ararken bu projeyi geliştiren; belediye çalışanlarına, öğrencilere bisiklet dağıtan ve bir bisiklet kiralama sistemi kuran Koçal çok güzel bir işe imza atmış.

Kendisini tebrik ediyor, ülkedeki diğer belediye başkanlarının da örnek almasını diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın