Görüş Bildir
Haberler
Birlikte Çalışacağınız Kişileri İşe Alırken Dikkat Edebileceğiniz 9 Kriter

Birlikte Çalışacağınız Kişileri İşe Alırken Dikkat Edebileceğiniz 9 Kriter

luna
25.12.2022 - 20:02

Beraber çalışacağınız insanları işe alırken nelere önem vermeniz gerektiğini biliyor musunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birlikte çalışacağınız kişinin nasıl biri olduğunu anlamaya çalışın.

İşe alım yaparken en çok dikkat edilmesi gereken şey belki de karşınızdaki kişinin nasıl biri olduğunu anlamaktan geçiyor. Önyargılarınızı bir yana bırakıp karşınızdaki kişiye objektif yaklaşın ve onu tanıyın.

2. Birlikte çalışacağınız kişinin potansiyelini keşfedin.

Unutmayın ki herkes farklı yeteneklere sahiptir. Bu nedenle de sadece karşınızdaki kişinin CV'sine bakarak değil onun konuşma ve tavırlarını dikkate alarak bir mülakat gerçekleştirin!

3. Hangi pozisyon için nasıl bir çalışana ihtiyacınız olduğunu tespit edin.

Her pozisyon, her insana uymaz, uyamaz. Herkesin belli bir yeteneği ya da ilgi alanı vardır. Bu nedenle de karşınızdaki kişinin hangi pozisyona geçebileceğini ve orada başarılı olabileceğini iyi bir şekilde analiz edin.

4. Neden bu işi istediği hakkında sorular sorun.

'Bu işi neden istiyorsun?' veya 'Seni bu işe neden alalım?' gibi cümleler ne kadar klişe olsa da karşınızdaki kişinin işini severek yapıp yapmayacağını ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Sadece para kazanmak için bile iş arayanlar olduğunu unutmayın!

5. İşe alım süresini fazla uzun tutmayın.

Sonuçta işe alacağınız adaylar sadece size başvurmuyor. Sizden cevap beklemek yerine bu süre zarfında ona daha erken cevap veren bir yerde işe başlamış ya da başlayacak olabilir. Bu nedenle alım süresini minimumda tutmakta fayda var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İş hayatı dışındaki ilgi alanlarını öğrenin.

İnsan sadece mesleğinden ya da yaptığı işten ibaret değildir! İşe alacağınız adayların iş hayatı dışında nasıl bir hayatı olduğunu, boş zamanlarında neler yaptığını ve uğraşlarının neler olduğunu öğrenmeye çalışın.

7. Eğer geçmiş iş deneyimi varsa bu deneyimleri hakkında bilgi edinin.

Geçmişte iş tecrübesi olmayan ve ilk defa sizinle çalışmak için başvuran kişileri buna dahil edemezsiniz ama daha önce başka yerlerde çalışanlar için çalıştıkları yerde nasıl bir iş deneyimi elde ettiklerini öğrenin. Adayınızın eski işlerinin onlara neler kattığı ya da neler eksilttiği hakkında bilgi sahibi olun.

8. Referanslarını göz ardı etmeyin ve onlarla iletişime geçin.

Geçmiş iş deneyimi varsa kesinlikle referansının olup olmadığını sorun. Eğer geçmiş tecrübesine rağmen referans eklememişse neden eklemediğini öğrenin. Eğer referansı varsa referans olarak gösterdiği kişilerin gerçek olup olmadığını kontrol edin ve o kişilerle iletişime geçin.

9. Adayları değerlendirin ve seçici olun!

Unutmayın ki bir işi on kişi ister bir kişi alır! Size en uygun adayı bulmak için acele etmeyin fakat bu süreyi çok da uzatmamaya çalışın. Bilmelisiniz ki işe alacağınız kişiler için seçici olmanız iş yerinin refahını ve verimini arttıracaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın