Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Deliler Gibi Kullandığımızı Unuttuğumuz 13 Smiley Grubu

Bir Zamanlar Deliler Gibi Kullandığımızı Unuttuğumuz 13 Smiley Grubu

Özge Aydın
07.04.2014 - 23:03 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 12:35

Msn bir neslin konuşma, sosyalleşme platformu olarak tarihte yerini aldı. Kah 'Kız Msnleri' paylaşıldı, kah karşındaki pislik senin avatarını çaldı, yeri geldi saçma sapan Msn grubunda konuşmalara katıldın, Msn Plus ile nickini renklendirdin, kişilere tek tek çevrimdışı olabilme seçeneğiyle mutluluğu tattın. Seni engelleyip silenleri bulabildiğin program çıktığında kendini hacker gibi hissettin. Evet kardeşim, omzumda ağlayabilirsin. Ben ki senin 'aTHarLı pLaY BoY' nickine şahit olmuş ona rağmen arkadaşlığıma devam etmiş insanım. Omzumda ağla çok değil bana.

Gelelim Konumuz olan Smiley durumlarına. Bizim binbir emek bulduğumuz smileyler hakkında biraz konuşalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Msn smileyleri

Msne ait olan smileyler. Bunların bir süre sonra papucu dama atıldı. Zamanında şifreli yazılar için kullanılırdı. Örneğin durum güncellemesine '(S)(E)(V)(G)(İ(L)(İ)(M)' yazdığınızda abuk sabuk bir  sürü şekil çıkardı, ama mouseu üzerine getirdiğinizde sevgilim yazdığını görürdünüz. Bilmiyo muydunuz?

2. Samimiyetsizlikten ölen smiley grubu

Bu smileyler sıfır samimiyet içeren ama ilk sürümlerden biri olduğu için çabuk, çok ve gereksiz tüketilen gruba giriyor. Gülmekten ölen, ağlayan, açıp poposunu gösteren vs bize o dönem bi 'ehehehe' yaptırmıştır.

Bu 'poposunu gösteren' smiley arkadaşlarla geyik yapıldığında 'hahahahah buna konuş' gibilerinden kullanılırdı. Hey gidi, fena espriymiş.

'Ağlamaktan helak olan smiley' genelde numara istendiğinde karşı taraf numarayı vermiyorsa, 'Slm nbr?' sorularına cevap verilmiyorsa kullanılırdı. İnceden soğuk konuşsan hemen bu sevimsiz yollanırdı. Ama en çok 'Nys cnm bn çıkyrm. Bye.' yazdığınızda karşı taraf bunu yollardı.

3. Gelişmiş smiley grubu

Bu grup bir önceki gruba ek olarak geliştirilen, değişen biraz daha çok sevilen gruptu. 3. satır ilk sıradaki p*çi unutan yoktur heralde?

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Türk işi Smiley grubu

İbrahim Tatlıses olsun, horon tepen smileyler olsun çok revaçtaydı. O zaman gündemi Twitter'dan değil msn smileyerinden takip ediyorduk. Malum Ali Kırca olayının bile smileysi vardı.

5. Bıyık smiley

5. Bıyık smiley

En başarılı smiley grubu. Kelimeler yetmez, keşke hala kullansak. Bu smileyler bizim msn dönemi için ultra komik şeylerdi.

6. İki kelimeden biri smiley olan insanların gönderdikleri sinir bozucu smileyler

En uyuz olunan, sinirden alnının çatalına kafa atılmak istenen insan türüdür. Bir 'naber canım nasılsın görüşmeyeli' yazar sanki Hollywood'da havai fişekler Türkiye'ye ulaşmış. Parıltıdan, yanıp sönen yazıdan ne dediğini anlamazsın. Sevimsizler.

Bu smiley grubunun ekmeği çok yendi. Özellikle müzik grubu smileylerinin baya ekmeği yendi arkadaşlar.

7. Kızlar smileyleri

7. Kızlar smileyleri

Kızlar için bi' ara türeyen bu smileyler, 'hofff cnm meşglm biras' kızları tarafından baya tutuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Flört smileyleri

8. Flört smileyleri

Hepsini toplamak güç, yurdum genci sürekli bir şeyler üretiyordu o dönem fakat çiçek yollayan, utancından kırmızı olup kalp baloncuklar çıkaran, yanağından öpüp kaçan smileyler o dönem biraz flört yerine geçiyordu.

9. Kankalar smileyleri

9. Kankalar smileyleri

Kankalar genelde dedikodu paylaşırken, kız muhabbeti yaparken kullanılırdı.

'Kanka boşver sana kız mı yok içeriz (ellerinde şişe smiley)'

'Kızım inanmıyorum ya (gözleri pörtlek smiley)'

'Kanka o iş bende nihahahah (metal smiley)'

Gibi.

10. Naber tatlı kız smileyi

Bu smiley eski zaman sırtlanların kullandığı, muhabbeti pisleştiren bi smiley idi. İyiydi.

11. Trip smileyi

İşte arkadaşlar bu 'hıh' hiçbir zaman hayatımızdan çıkmadı. O 'hıh' hep vardı. Özellikle bu bizim baş yapıtımızdı. Özlüyoruz.

12. Yaldızlı Falanlı Filanlı Smiley Grubu

Zevk meselesidir tartışılmaz belki ama arkadaş bu akım neydi ya, adam bi' 'Naber Canım' yazıyo piuuuuuuuuuuuu

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Msn'in Göz Kırpmaları

13. Msn'in Göz Kırpmaları

Raconun bozulduğu, samimiyetin yerlerde olduğu anlar. Gece annenden babandan gizli internete girmişsin o şakacı muzip arkadaşın senin ekranına su atıyor, ekranında gitar kırıyor ayıptır. Ama manita potansiyelli kız arkadaşın sana ekran kadar öpücük yollayınca ana baba kalmıyo dimi sıpa seni. Haydi görüşürüz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
51
38
19
7
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Madanoglu

şimdi ergenler ''asdföa.sdF:ASDöfASD:Fa'' diye gülüyolar.

Mehmet Yilmaz

öyle gülmüyoruz yalnız onun belli şeyleri var. ve o yaptığın şeye random deniliyor gülme değil. zamanımızda da emoji ve gıf kullanıyoruz

TürküLivestream

Oha zaman makinesi gibi.

Demirhan Buyukozcu

ömrüm çetle smileyle geçmiş :/

Kavinsky

Vay be nerelerden nerelere gelmişiz. O değil de Cam varmı diye bir soru öbeği vardı hemi. Msn patlatma diye birşey vardı. Niye hacklemek yerine patlatılıyors... Devamını Gör