Görüş Bildir
Haberler
Bir Yanda Asalar, Bir Yanda Ejderhalar! 13 Maddede Game of Thrones vs. Harry Potter!

etiket Bir Yanda Asalar, Bir Yanda Ejderhalar! 13 Maddede Game of Thrones vs. Harry Potter!

Game of Thrones ve Harry Potter gibi iki epik yapımı karşılaştırmak kolay olmasa da Harry Potter ile büyüyen şimdi de Game of Thrones'a sarılan bir neslin hafızalarını tazelendirmek istedik. 

Koca bir fantastik dünyaya ait ama bir o kadar da gerçek olan hikâyeleri izlediğimiz bu iki yapım bunca yıldır bizlere neler anlatmış hep birlikte bakalım... 👇🏻

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fantastik görsel görkemlerinin yanı sıra bu iki yapım gerek karakterleri gerek olay örgüsüyle seyircisini asla gerçeklikten koparmadı.

Elbette ki salt iyileri ve kötüleri görsek de Game of Thrones da Harry Potter da maskelerin ardındaki fitneleri, fesatları, şeytanlıkları, iyilikleri aynı gerçek hayattaki gibi muhteşem karakter yorumlarıyla oturttu sahneye.

2. Fakat yine de gerçeklik konusunda ejderhalarına ve Ak Gezenlerine rağmen Game of Thrones bir tık daha benzerlik taşıyor.

Hikâyesinde barındığı politika ve politikanın getirdiği bin türlü pislik ile bin bir yüzlü insanlar diziyi nispeten daha gerçeğe yakın tutuyor.

3. Biri daha acımasız biri daha optimistik yollarla öğretmiş olsa da bu iki dünya da bize hayatta kalmanın asla şans eseri olmayacağını, zekanın stratejinin ve cesaretin en önemli ögeler olduğunu gösterdi.

Bilge Dumbledore'un da dediği gibi: 'Düşmanlarınıza karşı çıkmak cesaret gerektirir. Fakat dostlarınıza karşı durmak daha büyük bir cesaret ister.'

4. Ama yürek yemiş gibi boş bir cesaret değil asla! Cesaret de her zaman zekayla harmanlanmak, stratejiyle ilerlemek ister.

Harry Potter'da bu cesaret birlik olmanın getirdiği bir vasıfken Game of Thrones'da sıklıkla bireysel ve çıkarcı bir cesaret görüyoruz.

5. Game of Thrones da Harry Potter da hepimizi fantazyanın doruklarına çıkarıp gerçekliğin uçurumuna bırakır gibi zamansız ve beklenmedik ölümlere alıştırdı desek yalan olmaz.

Bu ani ölümler karşısında kâh kahrolduk kâh halaylara durduk. Günlerce dillerden düşmedi, mevlütler okutuldu. Ama Joffrey'e de bir damla gözyaşı döken varsa Voldemort gibi kül olur valla!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her zaman daha iyimser bir yol alan Harry Potter serisi kendisiyle büyüyen nesille birlikte daha karanlık daha şiddetli bir atmosfere bürünürken Game of Thrones her zaman karanlığın, entrikanın merkezinde yer aldı.

7. Harry Potter'da dostlarımızla el ele verip üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şeyin olmadığını öğrenirken Game of Thrones'da ihaneti, sadece güçlü olanın hayatta kalabildiği felsefesini gördük.

Fedakârlıkmış, el ele vermekmiş Game of Thrones hepsini darmaduman ediyor! Bir sen varsın senden içeri...

8. Kötülükle mücadele ederken kötü olmamayı başarmak da marifettir! GoT kötülük üstüne kötülük tanımazken Harry Potter yine iyimser ve bilge bir tavırla aydınlık taraftan hiç sapmadı..

Kısasa kısas mı daha kolay yoksa iyilikten şaşmamak mı?

9. Her ne olursa olsun bir yerlerde umudun ışığının yandığını, dev bir kalbi olan insanların da hâlâ var olduğunu ve koruyucu meleklerimizin yanıbaşımızda olduğunu gördük bu iki yapımda da.

Hodor ve Hagrid, ne denebilir ki...

10. Harry Potter koşulsuzca, yalnızca sevgiyi en büyük güç olarak odağına alırken Game of Thrones'da güçlü olmak için kendimizden başka kimseyi sevmememiz gerektiğini gördük.

Harry Potter serisinin zaten başından itibaren sevgi üzerine kurulmuştu fakat Game of Thrones'da güç sarhoşluğu, iktidar savaşları, arkadan kazılan kuyular yalanlar dolanlar, entrikalar ve hırslarla öğreniyoruz ki kendinden başka kimseyi SEVME! Çünkü sevgi zayıflıktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hikâyelerin işleyişi birbirinin tam tamına zıttı. Harry Potter naif ve daha düz ilerlerken Game of Thrones çok daha kompleks ve şiddetli bir olay örgüsüyle ilerliyor.

Kısacası Game of Thrones pata küte dalıyor...

12. Savaş sahneleriyle görsel bir ziyafet yaşatmasına rağmen iki yapım da bizleri savaşın tüm çirkinliğiyle yüzleştirdi.

13. Karanlık dünyası bir yana büyülü, görkemli, izleyeni mest eden evreniyle Harry Potter hemen hemen herkesin içinde yer almak isteyeceği bir dünya yaratırken Game of Thrones evreni ise insanda soluksuz kaçma isteği oluşturuyor.

Eninde sonunda iyiliğin, sevginin, cesaretin, bilginin ve dürüstlüğün kazandığı bir dünyada yaşamayı kim istemez ki! 

Fantastik dünyayı da bu yüzden sevmiyor muyuz zaten?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
373
197
97
30
26
21
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
milkymilkycrys

Ben Harry Potter diyorum. Game of Thrones dizisine bir türlü alışamadım ve bence gereksiz abartılıyor. J.K. Rowling'in her noktasını mükemmelden de öte yazdı... Devamını Gör

Emre Ateş

Hangimiz Harry Potterla büyümedikki , Game of thronesda neymiş ?

milkymilkycrys

Yaşla alakası yok Harry Potter her yaşa hitap ediyor. J.K. Rowling'in her yazdığının altında başka bir şey çıkıyor. Sizce bu çocukluk mu? Seri bittikten yıll... Devamını Gör