Görüş Bildir
Haberler
Bir Türlü Kalbine Söz Geçirip Toksik İlişkilerini Sonlandıramayan İnsanların Kendine Söylediği Yalanlar

Bir Türlü Kalbine Söz Geçirip Toksik İlişkilerini Sonlandıramayan İnsanların Kendine Söylediği Yalanlar

Effy
12.08.2022 - 08:42

Bazen gerçekler acı olduğunda kulaklarımızı kapamayı tercih ediyoruz. Ancak bu sadece kötü sonu ertelememize sebep oluyor. Hiçbir geleceği olmayan toksik ilişkilerini bitiremeyen insanlar, çoğu zaman yanlış umut ve söylemler ile kendilerini kandırıyor... Kendinize bahane uydurduğunuzu fark etmenizi sağlayacak o cümleleri sıraladık. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Benim için kendini değiştirecek."

1. "Benim için kendini değiştirecek."

Maalesef, bir insanın değişmesi yalnızca kendi istediği ve bir şeylerin farkına vardığı zaman mümkün olabilir. Birinden sizin için değişmesini istemek, çoğu zaman sonuçsuz kalır.

Sürekli değişeceklerine inanarak sevgiden yoksun, toksik bir ilişkiyi devam ettirmeye çalışıyorsanız, yalnızca kendinize kötülük yapıyorsunuz demektir.

2. "Eğer ben kendimi değiştirirsem, aramız iyi olur."

2. "Eğer ben kendimi değiştirirsem, aramız iyi olur."

Eğer partneriniz sırf kendisi memnun olmadığı için mantıklı bir sebep yokken kendinizi değiştirmenizi istiyorsa, o zaman sizin için doğru kişi değil demektir.

Elbette ilişkilerde uzlaşmaya varmak için bazı zamanlarda fedakarlıklar yapmak gerekir; ancak sürekli olarak bu fedakarlıklar tek taraflı olarak sizden bekleniyorsa, bu size yapılan bir saygısızlıktır. Kendinizi iyi anlamda değiştirmeye ve geliştirmeye devam etmenize rağmen partneriniz bunu yetersiz buluyorsa, maalesef toksik bir partnere sahipsiniz...

3. "O kadar da kötü değil."

3. "O kadar da kötü değil."

Çoğu zaman kendinizi iyi şeyleri görmek için zorlasanız da, bu kendi hislerinizi hiçe saymaktır.

İlişkideki sorumsuzluğuna rağmen onun iyi biri olduğuna kendinizi inandırmaya çalışmanızın manası yok: İlişkide sizin için iyi bir partner değil. Maalesef, karşınızdaki kişi kafanızda kurduğunuz kişiyle aynı değil.

4. "Belki de hak ediyorumdur."

4. "Belki de hak ediyorumdur."

Sizi burada durduralım: Hiçbir insan ilişkide zorbalık, saygısızlık görmeyi hak etmez ve bu sağlıklı bir ilişki içerisinde olmadığınızın kanıtıdır.

Eğer değerinizi sorgulayıp, böyle davranılmayı hak ettiğinizi düşündürüyorsa bunun boyutu psikolojik şiddete kadar varabilir. Hiç kimse küçümsenmeyi ve kötü muamele görmeyi hak etmez. Böyle bir durumda sizi seven arkadaşlarınıza veya ailenize ulaşın, ya da bir terapiste danışın.

5. "Yalnız kalmaktan iyidir."

5. "Yalnız kalmaktan iyidir."

İnanın toksik bir ilişki içerisinde bulunmaktansa, yalnızlık katbekat daha iyidir.

Yalnız kalmak, içinde yalnız hissettiğiniz bir ilişkide mutlu rolü yapmaktan daha sağlıklı. Kendinize daha fazla zaman ayırabilir, hobiler keşfedebilir e daha iyi bir insan olmak için yeni şeyler deneyebilirsiniz! Ayrıca, hayat karşınıza iyi insanları çıkarabilir ve tüm toksiklikten arınabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Her ilişkide olur öyle."

6. "Her ilişkide olur öyle."

Hayır, olmaz.

Elbette zaman zaman tartışmalar, uzlaşmazlıklar kaçınılmazdır. Her ilişkide inişler çıkışlar yaşanır. Ancak sürekli olarak sudan sebepler ile gününüzü mahveden ve her an bir tartışma yaşanacak korkusu ile yaşadığınız ilişkiler normal değil. Ya çift terapisine danışmalı ya da hiçbir zaman ortak noktaya varamayacağınızı anlayarak ilişkiyi sonlandırmalısınız.

7. "Ama beni seviyor."

7. "Ama beni seviyor."

Lafa değil, hareketlerine bakın. Sözleri ile sürekli sizi sevdiğinizi iddia etse de, hareketleri ile bunu kanıtlıyor mu?

Sizi üzdüğünü belirtmenize rağmen aynı davranışı kaç kez yaptı? Ya da özür dileyip aralıklar ile aynı davranışı sergilemeye devam ediyor mu? O zaman kendisinin sevgisi sadece lafta kalıyor ve iş kanıtlamaya geldiğinde bunu yapamayacak kadar toksik biri olduğu çıkıyor!

8. "Ona ihtiyacım var/Onun bana ihtiyacı var."

8. "Ona ihtiyacım var/Onun bana ihtiyacı var."

Hastalıktan yatağa düşmediğiniz sürece kimseye ihtiyacınız yok.

Daha o olmadan yaşadınız, o halde sonrasında da yaşayabilirsiniz. Partneriniz de kendisine bakma yetisi olan yetişkin bir insan. Ayrıca, size ihtiyacı varsa size karşı daha şefkatli ve sevgi dolu olması gerektiğinin altını çizelim. İkinizin de kendi hayatı var ve birlikteyken sağlıklı bir beraberlik sürdüremiyorsanız, sonlandırmanın vakti çoktan gelmiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın