Görüş Bildir
Haberler
Bir Sporcunun Hayatını İşleyip Bizleri Derinden Etkilemeyi Başaran En Başarılı Biyografi Filmleri

Bir Sporcunun Hayatını İşleyip Bizleri Derinden Etkilemeyi Başaran En Başarılı Biyografi Filmleri

R.G.
18.08.2021 - 11:51

Biyografi filmlerinde genellikle başarı hikayeleri anlatılır. Ancak sadece başarılı olmak yeterli olmaz. Pek çok sporcu başarılı işlere imza atsa da bunların çok azı filmlere konu olacak hikayelere sahip. 

İşte karşınızda yaşadıkları zorluklar ve verdikleri mücadelelerle insanlara ilham olan sporcuları konu alan 9 harika film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Ali - IMDb: 6.3

9. Ali - IMDb: 6.3

Muhammed Ali, çoğu kişiye göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi. Film, Amerikalı efsanevi boksör Muhammed Ali'nin hayatını konu alır. Filmde Muhammed Ali'nin askerlik zamanı geldiğinde Vietnam Savaşı'na 'Benim onlarla bir sorunum yok' deyip gitmeyi reddetmesini ve şampiyonluk unvanının alınıp bokstan uzaklaştırılması anlatılır. 2001 yapımı filmin yönetmenliğini Michael Mann yapıyor. Muhammed Ali rolündeyse ünlü oyuncu Will Smith var. Jamie Foxx ve Jon Voight gibi ünlü isimler de Will Smith'e eşlik ediyor. Filmde Will Smith'in performansı övgüyü hak ediyor. Will Smith En İyi Erkek Oyuncu dalında MTV Film Ödülü'nü kazandı ve Oscar'a aday oldu.

8. Pelé: Birth of a Legend - IMDb: 7.2

8. Pelé: Birth of a Legend - IMDb: 7.2

2016'da vizyona giren film, Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin hayatını anlatıyor. Farklı oyun tarzıyla daha 17 yaşında Brezilya'ya Dünya Kupası'nı kazandıran Pele, futbol tarihine adını altın harflerle yazdırır. Brezilya'nın fakir bir mahallesinde büyüyen Pele Brezilya'yı ve futbolu tamamen değiştiren isim olur. Tabii ki bu o kadar kolay olmaz. Filmin yönetmenliğini Michael Zimbalist ve Jeff Zimbalist ikilisi yapıyor. Pele'yi canlandıran kişiyse ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Kevin de Paula.

7. Eddie The Eagle - IMDb: 7.4

7. Eddie The Eagle - IMDb: 7.4

Eddie küçüklüğünden beri pek çok sporla ilgilenir. Ancak bunlarda pek başarılı olamaz ve en sonunda kayak sporuyla ilgilenir. Kış Olimpiyatları'nda kaymak isteyen Eddie takıma katılmayı başaramaz. Bunun üzerine branşını kayakla atlama yapar. Bu branşta ona, kayakla atlama konusunda uzman olan Bronson Peary yardım eder. Eddie, hiç kimsenin ona inanmamasına rağmen asla pes etmeyerek hayallerinin peşinden koşar. Eddie The Eagle şüphesiz en ilham verici spor filmlerinden bir tanesi. Ünlü kayakla atlamacı Eddie Edwards'ın hayat hikayesinin anlatıldığı 2015 yapımı filmin başrollerinde Taron Egerton ve Hugh Jackman buluyor. Filmin yönetmen koltuğunda da Dexter Fletcher oturuyor.

6. I, Tonya - IMDb: 7.5

6. I, Tonya - IMDb: 7.5

Buz pateni yapan hırslı ve tutkulu bir sporcu olan Tonya Harding'in gerçek hikayesi. Tonya, buz pateninde oldukça başarılı olmasına karşın stresli bir hayata sahip. Annesi ve eski kocasıyla olan ilişkileri ve buz pateninde kendini zorlaması onu fazlasıyla yorar. Pek çok ödül kazanan Tonya, 1994 yılı ABD Şampiyonası öncesinde rakibini sakatlaması için birini tutar. Ancak planı ortaya çıkınca işler onun için iyiye gitmez. Filmde Tonya rolünde, son zamanların en çok konuşulan kadın oyuncularından biri olan Margot Robbie var. Ona Sebastian Stan ve Allison Janney eşlik ediyor. 2017 yılında vizyona giren filmin yönetmenliğini ise Craig Gillespie yapıyor. Margot Robbie'nin harika oyunculuğu da onun Oscar'a aday olmasını sağladı.

5. The Blind Side - IMDb: 7.6

5. The Blind Side - IMDb: 7.6

İlgisiz bir anneye ve kötü bir çevreye sahip olan Michael Oher adındaki fakir ve aşırı iri liseli çocuk zorlu bir hayat yaşar. Mutlu bir aileye sahip Leigh Anne Tuohy de bunu fark eder ve Michael'ı yanına alır. İlk başta güvenmediği bu çocuk zamanla aileden biri haline gelir. İri yapısıyla da Amerikan futbolunda başarılı olacağı düşünülen Michael'in hayatı tamamen değişir. Michael Oher'ın gerçek hikayesinden esinlenilen 2009 yapımı filmin yönetmeni John Lee Hancock. Başrollerinde ise Sandra Bullock ve Quinton Aaron bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Fighter - IMDb: 7.8

4. The Fighter - IMDb: 7.8

The Fighter, oldukça karmaşık bir aileye sahip olan iki boksör kardeşi işliyor. Filmde zamanında efsane olmuş ancak yaptığı yanlış seçimlerle kariyerini, hayatını ve aile ilişkilerini berbat etmiş eski bir boksör olan Dicky Ecklund ve iyi bir boksör olmak için uğraşan üvey kardeşi Mickey Ward'ın hikayesi anlatılıyor. Mickey sıkı çalışması ve azmiyle başarılı bir boksör olma yolunda ilerlerken kardeşiyle arasındaki bağları da koparmamaya çalışır. Dicky de kardeşinin başarılı olması için uğraşır. Dağılan aileyi bir araya getirecek olansa Mickey'nin çıkacağı bir unvan maçı olur. 2010 yılında vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda David O. Russell oturuyor. Oyuncu kadrosunda Mark Wahlberg, Christian Bale ve Amy Adams gibi ünlü isimler var. Filmdeki muhteşem performansıyla Christian Bale, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ının sahibi oldu.

3. Cinderella Man - IMDb: 8.0

3. Cinderella Man - IMDb: 8.0

Filmde döneminin en ünlü boksörlerinden biri olan Cinderella Man lakabıyla tanınan James J. Braddock'un hayatı anlatılıyor. 1930'lu yıllarda, Amerika'da ekonomik sıkıntılar yaşanırken limanlarda işçilik yapan James Braddock, ailesine baktığı için boksu bırakmak zorunda kalır. Ancak tesadüfen boks şampiyonu Max Baer ile dövüşme şansı elde eder. Bu maç onun hayatını değiştiren maç olur. En ilham verici spor hikayelerinden birine sahip Cinderella Man. 2005 yılında gösterime giren film üç dalda Oscar'a aday oldu. Filmin yönetmenliğini Ron Howard yapıyor ve başrollerde Russell Crowe Ve Renée Zellweger bulunuyor.

2. Raging Bull - IMDb: 8.2

2. Raging Bull - IMDb: 8.2

Ünlü boksör Jake LaMotta'nın hayatının anlatıldığı film en iyi biyografik filmlerden bir tanesi. Kızgın Boğa lakabıyla oldukça hırslı, her zaman en iyi olmaya çalışan boksör, hırsını ringin dışına da taşır. Kendine zarar verecek kadar hırslı ve agresif olması nedeniyle kariyerini ve hayatını kötü şekilde etkiler ve her şeyini yavaş yavaş kaybetmeye başlar. Bir yükseliş ve düşüş hikayesi anlatılan 1980 yapımı filmi usta yönetmen Martin Scorsese yönetiyor. Ünlü boksörü usta oyuncu Robert De Niro canlandırıyor. De Niro, muhteşem performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünü kucakladı.

1. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu - IMDb: 8.3

1. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu - IMDb: 8.3

Bulgaristan'ın bir köyünde dünyaya gelen Naim'i oldukça stresli bir hayat bekler. Bir sporcu olabilmek ve başarıya ulaşmak için zorlu bir mücadele verir. Daha 15 yaşındayken ilk dünya rekorunu imza atan, kariyerine pek çok şampiyonluk ve rekor sığdıran Naim Süleymanoğlu'nun inanılmaz hayat hikayesinin anlatıldığı 2019 yapımı filmin yönetmenliğini Özer Feyzioğlu yapıyor. Naim Süleymanoğlu'nu ise Hayat Van Eck canlandırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın