Görüş Bildir
Haberler
Bir sonraki Yolcuğunuz İçin Düşünmeden Yanınıza Alıcağınız 10 Sağlıklı Atıştırmalık

Bir sonraki Yolcuğunuz İçin Düşünmeden Yanınıza Alıcağınız 10 Sağlıklı Atıştırmalık

Açlıktan homurdanan bir karnı benzin istasyonlarındaki marketlerde ve restoranlarda yolculuk sırasında durarak doyurmak kolay olabilir. Bununla birlikte, bu miktarda tatlı ve tuzlu yiyecek tüketmek, aşırı düşkünlük ve uzun vadede kötü hissetmenize neden olabilir. Devamı içeriğimizde...

Kaynak: https://www.everydayhealth.com/diet-n...

1. Kurutulmuş et

1. Kurutulmuş et

Baharatlı kurutulmuş et favori atıştırmalıklardan biridir. Somon balığı, sığır eti ve hindi eti gibi çeşitli türler arasından seçim yapabilirsiniz. Bitki bazlı bir diyet uyguluyorum diyorsanız da hayvansal ürünler içermeyen, çiğnenebilir bir atıştırmalık olarak mantarlı kurutulmuş eti düşünün.

2. Yaban mersini

2. Yaban mersini

Yaban mersini birçok insan için yaz aylarında yol için akıllıca bir seçim olmuştur. Yoldayken yemek için mükemmel bir tat ve ekşilik karışımı olan yaban mersini çok kolay ve çok sağlıklıdır. Yıkayın, tamamen kurumalarını bekleyin ve poşetleyin. Soğutucuda saklamayı unutmayın.

3. Peynir

3. Peynir

Peynir de birçok insanın yol için tercih ettiği atıştırmalıklardan birisidir. Tüm seyahat boyunca dayanmalarını istiyorsanız onları dondurabilirsiniz aksi takdirde iki saatten fazla dayanmaları mümkün olmayabilir.

4. Taze sebze dilimleri

4. Taze sebze dilimleri

Düşük kalorili ve besleyici bir atıştırmalık arıyorsanız eğer dolmalık biber şeritleri, havuç, kereviz ve salatalık gibi renkli taze dilimlenmiş sebzeleri tercih edebilirsiniz. Hepsi mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Bunları bir soğutucu da saklayın böylelikle yemesi sizin için daha lezzetli olur.

5. Üzüm

5. Üzüm

Üzüm sağlıklı bir atıştırmalığın yanı sıra seyahat için de paketlenmesi kolay bir atıştırmalıktır. Bir salkım üzümü yıkayın ve güzelce bir torbaya koyun sonrada afiyetle yiyin.

6. Fındık

6. Fındık

Sağlıklı bir atıştırmalık olsa da kuruyemişler bol miktarda besin ve kalori içerir, bu yüzden porsiyonlarının büyüklüğüne dikkat edilmesi gerekilir.

7. Fındık ezmesi

7. Fındık ezmesi

Fındık ezmeleri badem, kaju, yer fıstığı, ceviz veya farklı karışımlardan oluşabilir.Fındık ezmesini poşetlere paketlediğiniz sürece kolayca taşıyabilirsiniz sadece yoğurun ve sıkın. Bazıları şekersiz ve tuzsuzdur ve harika bir protein kaynağı sunar. Fındık ezmesi, diğer kuruyemişlerde olduğu gibi çok fazla yağ ve kalori içerir, bu yüzden tadını çıkarırken dikkatli olun.

8. Kurutulmuş Meyve

8. Kurutulmuş Meyve

Kurutulmuş meyveler çok büyük bir alan kaplamaz. Bu nedenle çoğu kişinin tercihi kurutulmuştur meyve olmuştur. Kuru meyve seçerken kızılcık, mango, ananas ve kayısı gibi birçok çeşit seçebilirsiniz.

9. Mısır

9. Mısır

Yola çıkmadan önce kendi hazır paket patlamış mısırınızı yapın. Böylelikle daha kolay ve sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Ancak tereyağı yerine kalp için daha iyi olabilecek bir yağ kullanın.

10. Karışık kuruyemiş

10. Karışık kuruyemiş

Üç gıdadan oluşan bir karışım; tam tahıllar, kuru meyveler ve tohumlar. Her kategoriden ürün seçi karıştırabileceğiniz bir atıştırmalık tercihi. Besin açısından ne kadar yoğun olsa da kalori açısından da yoğun olduğunu unutmayalım ve porsiyon boyutuna dikkat edelim.

Peki sizi bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın