Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Çalışanı Cenazelerin Taşınmasını Anlattı: “TIR Kasası Tamamen Dolu Böyle Dört TIR Çıktı”

etiket Sağlık Çalışanı Cenazelerin Taşınmasını Anlattı: “TIR Kasası Tamamen Dolu Böyle Dört TIR Çıktı”

Abdullah Demir
13.03.2023 - 18:40 Son Güncelleme: 13.03.2023 - 19:53

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 11 ilimizde binlerce insanımızın ölümüne yol açtı. Enkaz altında kalanlar kurtarılmayı beklerken kendisini sokağa atanlar hava şartları ve barınma ile uğraştı. İlk günlerde cenazelerin defin sorunu ile ilgili bir sağlık çalışanı, İsmail Saymaz'a yaşananları aktardı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi avlusunda kurulan sahra çadırlarında çalışan sağlık personeli, depremden sonraki ilk üç gün cesetlerin nasıl saklandığını ve Sağlık Bakanı geleceği için nasıl nakledildiğini anlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ceset torbaları üçüncü gün bitmişti. Yoktu"

"Ceset torbaları üçüncü gün bitmişti. Yoktu"

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, sağlık çalışanının yaşadıklarını şöyle kaleme aldı: 

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi avlusunda kurulan sahra çadırlarında görev yapan sağlıkçı C., ilk iki gün hastanenin açık hava morguna döndüğünü iddia ediyor.

C., şöyle konuşuyor:

“İlk iki gün savcı yoktu. Savcının olmaması cenazelerini bir an önce gömmek isteyenlerin önünde engeldi. Beklediler, beklediler, savcı gelmeyince götürdüler. Bunlar normal ölüm değil. Yaralanmış, parçalanmış. Bir an önce gömmek gerekiyor. Ayrıca cenaze sahibi enkaza dönüp diğer yakınlarını çıkarmak istiyor. ‘Savcı gelmeden götüremezsiniz, problem olur’ diyoruz. ‘Burada dursun, gideyim diğer cenazeleri çıkarayım’ diyor. Bunların sayısı 700’den fazladır. Dışarıda yer kalmadığı için cenazeler üst üste yığıldı. Ceset torbaları üçüncü gün bitmişti. Yoktu.”

“Tır kasası tamamen dolu. Böyle dört tır çıktı”

“Tır kasası tamamen dolu. Böyle dört tır çıktı”

C., cenazelerin tıra konduğunu, soğutma sistemi bulunmadığını vurgulayarak, şöyle devam ediyor:

“Cenaze çok geldiği için koyacak yer kalmadı. Üst üste konması da sıkıntı. İnsanlar diyor ki ‘böyle mi bakıyorsunuz.’ Bunların göz önünden kaldırılması isteniyordu. Fotoğraf çekip tıra koydular.”

C., dördüncü gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyaret edeceği için ölülerin tırlara doldurulup götürüldüğünü iddia ederek, “Tır kasası tamamen dolu. Böyle dört tır çıktı” diyor. C., hastaneden 100’ü aşkın cenaze çıkarıldığını ileri sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
140
109
8
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ben beddu etmekten yoruldum ama rezillik bitmiyor…Allah sizi bildiği gibi yapsın! Şeytan bile utanır sizin acımasızlığına vicdansızlığınıza…YA-TA-CAK YERİNİZ... Devamını Gör

mesut binici

İkinci dünya savaşı filmlerini izlediğimde böyle sahneler görürdüm (film) gerçeğini bu depremde vatandaşımız yaşadı...................Allah rahmet eylesin

Amon Ra

Bu ülkede ölü bile olmak zor iş