Görüş Bildir
Haberler
Bir Pazarlama Dehası Olan "Salatalıktan" Öğrenmemiz Gereken 8 Şey

Bir Pazarlama Dehası Olan "Salatalıktan" Öğrenmemiz Gereken 8 Şey

diazepam
20.04.2015 - 17:03 Son Güncelleme: 20.04.2015 - 17:40

Salatalık... Adı söylendiğinde aklımıza sadece salata, cacık ve söğüş gelen enteresan sebze. Bir iki tane de uçlarda salatalıklı ayran aşı gibi yemek sayabilirsiniz o kadar. Salatalık ile yapabilecekleriniz sadece bunlardan ibaret. Bir de kesip yüzünüze koyabiliyorsunuz, hiç denemedim ama filmlerde, reklamlarda böyle bir kullanım alanını görmek de mümkün. Peki patlıcan gibi, domates gibi, biber gibi, patates, soğan, kabak gibi en az 20 çeşit yemeği, 30 çeşit mezesi, 40 çeşit salatası olabilen sebzeler dururken salatalığın bu kadar popüler olmasının sırrı nedir? Pazardaki fiyatlar incelenirken ilk ele alınan salatalık, sadece söğüşü yenirken evden eksik edilmeyen salatalık, nedir bu Allah aşkına? Resmen overrated bir sebze ile karşı karşıyayız ama bundan çıkarmamız gereken büyük dersler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatta başarıya giden yol sağlam bir eküridir.

1. Hayatta başarıya giden yol sağlam bir eküridir.

Salatalık yanına domatesi alarak bu başarıya ulaşmıştır. Salatada, söğüşte hep yanında domates vardır. Onun olmadığı yerde yoğurt, o da yoksa meze sofrasında havuç vardır yanı başında. Salatalık bize hayatta mutlaka yanınızda bir yoldaşınız olsun demektedir.

2. Hayata karşı nazlanmak olmaz.

2. Hayata karşı nazlanmak olmaz.

Yetiştirilmesi kolaydır salatalığın. Aman güneş az, toprak kuru, yağmur yok demez. İnatçıdır, üreticisinin yüzünü güldürür, verdiğiniz emeğin karşılığını verir. Bu yüzden çok yetiştirilir, çok satılır. Salatalık bize hayatta insanları mutlu edin ki siz de mutlu olun demektedir.

3. Sana ne söyledikleri değil, senin onlara ne söylettirdiğin önemlidir.

3. Sana ne söyledikleri değil, senin onlara ne söylettirdiğin önemlidir.

Söylenişindeki keskinlik, ifade ettiği hafif kızgınlık, hafif argo, hafif de sempati unsurları ile hıyar kelimesi salatalığı gözümüzde sempatik bir sebze haline getirmektedir. Eşoğlueşek lafının bile biplendiği günümüzde 'hıyar' kelimesi biplenmeyecek kadar naif, kızdıracak kadar sert söylemiyle halk diline yerleşmiştir. Salatalık bize insanlarda sempati uyandırın kazanan siz olursunuz demektedir.

4. Birinin hayatında önemli yer tutmak kalıcı olmanın temelidir.

4. Birinin hayatında önemli yer tutmak kalıcı olmanın temelidir.

Türk insanını kahvaltı alışkanlığı malum. Peynir, zeytin, yumurta, domates ve salatalık olmadan kahvaltı olmaz. Türk insanı başka milletlerin aksine zengin bir kahvaltı kültürüne sahiptir. Mısır gevreği, kahve, portakal suyu ile yetinmez. Zeytinini, peynirini, domatesini, salatalığını eksik etmez sofrasından. Hal böyle olunca kullanım yeriniz son derece az da olsa tuttuğunuz yer büyük olur.

5. Ne yaparsan yap en iyisini yap!

5. Ne yaparsan yap en iyisini yap!

Salatalık cacık, söğüş, salata döngüsünden çıkamamış bir sebzedir. Bir patlıcan değildir misal, 15 tür yemeği yoktur, hatta yemeği yoktur. Ancak patlıcandan daha çok yer etmiştir hayatımıza. Neden? Çünkü salatalık yaptığı işin en iyisidir. Cacık hayatımızın vazgeçilmezidir, salatalık olmayan kahvaltı, kahvaltı değildir. Musakka olmasa da olur belki ama yanında cacık yoksa hiç olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşe yarayacaksın!

6. İşe yarayacaksın!

Hayat işe yaramayan insanlar çöplüğüdür, salatalığın bir sebze olarak buraya gitmemesinin sebebi ise işe yaramasıdır. Sadece yenecek bir şey değildir salatalık, insan sağlığı, özellikle güzellik ve kozmetik sektörü için vazgeçilmezdir. Sütü, maskesi, vs. derken kendine sarsılmaz bir yer edinmiştir. Dr. Renaud'a salatalıktan vazgeç diyebilir misiniz? İşte kendini pazarlamak budur, işe yaramak.

7. Bırak reklamını başkaları yapsın.

7. Bırak reklamını başkaları yapsın.

Salatalığın yaptığı tam olarak budur. Asla kendini anlatmaz, reklam peşinde koşmaz, kendini süsleyip püslemez. Bilim insanları, salatalık severler, vs. salatalığı övmekten asla vazgeçmez. Sadece tadı ve kokusu ile dünyada en çok ekilen 4. sebze olmasına yetmiştir. Yani bırak insanlar anlatsın seni, inandırıcılığı çok daha fazla olacaktır.

8. Kadınlara hitap et!

8. Kadınlara hitap et!

Son olarak salatalığın bu büyük başarısının altında yatan asıl büyük sebep kadınlara hitap etmesidir. Tek bir salatalıkta Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko bulunur, %90'ı sudur, kozmetik sektörünün vazgeçilmezidir, maskeleri cildi güzelleştirir. Hal böyle olunca, kadınların bu kadar tuttuğu, hem yediği, hem güzellik için kullandığı bir sebzenin sonu gelebilir mi?

Sonuç:

Sonuç:

Salatalık bir pazarlama dehasıdır. Dünyada bu kadar az şeye konulup bu kadar çok ekip biçilen başka bir sebze yoktur. Eğer hayatta kendinize hedefler koyacaksanız Salatalık olmayı hedefleyin. Patlıcan, kabak, domates, soğan, vs. olmanın kimseye bir faydası yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0