Görüş Bildir
Haberler
Bir İlişkide Karşılıklı Olarak Güven Bağını Kurmak İçin Deneyebileceğiniz 10 Yol

etiket Bir İlişkide Karşılıklı Olarak Güven Bağını Kurmak İçin Deneyebileceğiniz 10 Yol

Selluka
02.06.2023 - 22:02

İlişkiler güvene dayanır. Başkalarına güvenmediğinizde kendinizi insanlardan, anlamlı ilişkilerden ve gerçek bir yaşamdan mahrum bırakırsınız.

 Peki birine karşılıklı olarak nasıl güvenirsiniz? 

Haydi içeriğe!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak partnerinize saygı gösterin.

Karşılıklı saygı, partnerinizle güven oluşturmanın en iyi yollarından biridir. Partneriniz ihtiyaçlarını paylaştığında onu dinleyerek iyi davranın.

2. Partnerinizle açık iletişim kurun.

Bir ilişkide iletişim ve güven her zaman el ele gider. Partnerinizin güvenini onlara nasıl hissettiğinizi anlatarak, göz teması kurarak ve olumsuz duyguların zamanla iltihaplanmasına izin vermek yerine mevcut durumda ona karşı dürüst olarak kazanın.

3. Sınırları iyi belirleyin.

Sınırlara saygı duymak, güven oluşturmanın güçlü bir yoludur. Fiziksel sınırlar ve nefes alabilecek bir alana sahip olmak önemlidir. Sizin ve partnerinizin yalnız zaman geçirdiğinden de emin olun.

4. Şüphelerden faydalanın.

Sağlıklı bir ilişkide bile partnerinizin aklını okuyamazsınız. Endişeleriniz varsa, bir soru sorun, ancak partnerinize şüphe avantajı sağlayın. Bu yaklaşım partnerinize kendi bakış açısını ifade etme fırsatı sunar.

5. Ona karşı savunmasız olun.

Başarılı ilişkiler partnerlerin birbirlerine karşı dürüst ve açık olmasına bağlıdır. Ona karşı savunmasız olun, yani diğer insanlara karşı duvarlarınız varken ona karşı bunu yapmayın. Ayrıca partneriniz hayal kırıklığını ifade ediyorsa veya zorlu bir dönemden geçiyorsa onun yanında olun ve ihtiyaçlarına karşı dikkatli olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlişkinize her zaman ilgili ve özenli olun.

Partnerinizin değerli olduğunu bildiğinden emin olun. Bunu, normalde partnerinizin yapacağı bir işi proaktif olarak üstlenerek, yeni bir sevgi dili deneyerek veya yalnızca partnerinize iltifat ederek yapabilirsiniz.

7. İlişkideki hataları kabul edin.

Bir hata yaparsanız verilen zararın sorumluluğunu olgun bir şekilde aldığınızdan emin olun. Öncelikle kara bulutları temizleyin ve eksikliklerinizi partnerinizle çok geç olmadan paylaşın; aksi takdirde güvensizlik ortaya çıkabilir. İyi niyetli olsanız da bu durum yine de incinmeye yol açabilir.

8. Herhangi bir konuda söz veriyorsanız mutlaka o sözü tutun.

Bu, güveni korumanın en kesin yollarından biridir; bir şey yapacağım diyorsanız, mutlaka bunu yapın. Verdiğiniz sözü tutamayacaksanız da durumu açıkça anlatın ki partneriniz onu neyin beklediğini bilsin. Sözler önemlidir, ancak eyleme geçmek ve partnerinize sözünün önemli olduğunu göstermek daha çok önemlidir. Sözler vermek ve bunları yerine getirmek, güveni yeniden inşa etmenin harika bir yoludur. 😊

9. Karşılıklı olarak yapılan hatalarda çözüm odaklı olun.

Güven eksikliği genellikle yalanlardan veya aldatmacadan kaynaklanır. Bir partnerin eylemleri sözlerden daha etkili olabilir; siz veya partneriniz sözlü olarak özür dileyerek, önceki eylemlerin geçmişte kaldığına dair söz vererek ve eylemlerle güvene layık olduğunuzu göstererek güveninizi kazanabilirsiniz.

10. Son olarak; birbirinize her zaman açık olun.

Endişelerinizi veya neyin iyi gittiğini iletmek için ara sıra kontrol etmek isteyeceksiniz. Her iki tarafın da ilişkilerinin nasıl gittiği konusunda hemfikir olduğunu belirlemek veya hangi alanların iyileştirilmesi gerektiğini açıkça tartışmak, güven duvarını inşa etmede yardımcı olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın