Görüş Bildir
Haberler
Bir Hata Pahalıya Patladı! Popüler NFT’lerden CryptoPunk Yaklaşık 1 Kuruşa Satıldı

etiket Bir Hata Pahalıya Patladı! Popüler NFT’lerden CryptoPunk Yaklaşık 1 Kuruşa Satıldı

Ali Aydemir
10.08.2021 - 15:00

Geçen hafta itibariyle kriptoseverleri şoke edecek bir olay yaşandı. Değeri 69.000 doların üzerinde olan bir CryptoPunk,  bir kuruştan daha az bir fiyata satıldı. İşte pahalıya patlayan bu hatanın detayları.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir bu CryptoPunks?

Nedir bu CryptoPunks?

LarvaLabs şirketinin dijital ürünleri olarak bilinen CryptoPunks, insanların, maymunların, zombilerin ve uzaylıların pikselli yüzlerini içeren 10.000 NFT'den oluşan bir koleksiyondur. Bildiğiniz üzere dünyada NFT çılgınlığı son sürat devam ediyor ve bu benzersiz eserler uçuk fiyatlara alıcı bulmayı başarıyor. Söz konusu CryptoPunk, sigaralı, büyük gölgeli, gölge sakallı ve mohawk olan bir erkek Punk olan 'Punk 3860'dı. En son 29 Temmuz'da 69.369 dolara satılmıştı.

Takipçiler Punk'ı fark etti.

Ünlü DeFi platformu Float Capital'in kurucu ortağı Jonathan Clark'a göre, şirket sahibi Punk'ı beyaz listeye alınmış bir satışta bir sentin altında satmayı planladı ancak bunun yerine onu yanlışlıkla açık pazarda kullanılabilir hale getirdi. Bu durum, piyasayı yakından izleyen herkesin bu NFT'nin 1 kuruşa satışa çıkartıldığını anlamasına yol açtı. Ve denk gelen herkesin Punk'ı yakalayabileceği anlamına geliyordu.

Hemen harekete geçti.

Ancak bu durumdan birilerinin yararlanmak istemesi kaçınılmazdı. Blockchain verilerine göre, alıcı, işlemlerinin bir bloğa dahil edilmesine öncelik vermek için bir Ethereum madencisine rüşvet vererek 22 ETH (yani 57.000 dolar) harcadı.

Maksimum teklif dudak uçuklattı.

NFT için birkaç teklif daha oldu, ancak bazıları satılmadan önce onu satın almaya çalışan rakip teklifler olması da kaçınılmazdı. Şimdiye kadarki maksimum teklif 35 ETH (yani 91.000 dolar).

Büyük vurgun 74.000 Dolar!

Büyük vurgun 74.000 Dolar!

Alıcı, NFT'yi 52 ETH (yani 131.000 dolar) karşılığında satışa çıkardı. Birisi bu fiyattan satın almayı seçerse, orijinal alıcı 74.000 dolar kar elde edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın