Görüş Bildir
Haberler
Bir Günlüğüne Çocukluğuna Geri Dön Hangi Mesleği Yapacağını Söyleyelim

Bir Günlüğüne Çocukluğuna Geri Dön Hangi Mesleği Yapacağını Söyleyelim

Çöz ve öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eveeet. Güne çocuk olarak uyandın. Hangisini giyerdin?

2. Eee oyuncaksız olmaz. Oyuncağını da seç.

3. Mahallede oyun oynadın. Yoruldun ve karnın çok aç. Hangisini yemeyi tercih edersin?

4. Çocuk olduğunu unutma. Bunlardan hangisi seni sinirlendirir?

5. Bunlardan hangisi favori çizgi filmin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dışarıya çıktığında arkadaşlarına yapmak için yalvardığın aktivite hangisi olur?

7. Son olarak uyumadan önce annen/baban sana hangi masalı okusun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Mühendis!

Mühendis!

Siz mühendislik bilimleri ile uğraşmalısınız. İnşaat, çevre, makine, endüstri, vs. hiç fark etmez. Sayısal olarak işleyen bir kafa yapınız var ve bu sebeple sizin için en ideal meslek grubu mühendislik bilimleri olacaktır. Siz şantiyelerde, fabrikalarda olmalı, yeni şeyler tasarlayıp bunları hayata geçirmelisiniz. Sosyal meslekler sizin ruhunuzu sıkıyor, sıkacak. Siz matematik ile iç içe olmalı, hesap kitap işleriyle uğraşmalı, zaman içerisinde yeni bir binanın, makinenin, geminin ortaya çıkışını seyretmelisiniz.

Öğretmen!

Öğretmen!

Tatillerinin çokluğundan, mesai saatlerinin azlığından değil, siz çocuklarla, insanlarla iyi anlaşabildiğiniz, hakim olduğunuz konuları öğretmede başarılı olduğunuz için öğretmen olmalısınız. Yeni nesiller yetiştirmeli, sahip olduğunuz bilgi ve birikimi çocuklara aktarmalısınız. Sabırlı, sevecen, ılımlı kişiliğinize en uygun meslek öğretmenlik.

CEO!

CEO!

Lisede, üniversitede yıl sonu partilerini, okul gezilerini, toplantıları, etkinlikleri hep siz ayarlıyordunuz değil mi? arkadaşlarınız, öğretmenleriniz hep sizin lider kişiliğinizden bahsediyordu değil mi? Aldığınız bir görevi, beklentilerin çok üzerine çıkarak, çalışarak, bağlantılar kurarak mükemmel şekilde yerine getiriyordunuz değil mi? Belli. Sizde yönetici, patron ruhu var. Siz birinin yanında çalışamazsınız. Siz insanları yönetmeli, onlara işi nasıl yapacaklarını göstermelisiniz. Tabi vicdan sahibi olmayı unutmadan.

Avukat!

Avukat!

Çocukken de haksızlıklara hiç tahammül edemezdiniz değil mi? Bunun için kaç kere dayak yediniz kim bilir ama bu sizin olmazsa olmazınız. Siz birilerinin hakkının yenmesine, ezilmesine, hor görülmesine dayanamıyorsunuz. Bu sebepledir ki sizin için en uygun meslek bunu profesyonelce icra edebileceğiniz avukatlık. Zaten ezberiniz de hiç fena değil. Umut edelim ki Türkiye şartları sizi meslekten soğutmasın.

Sanatçı!

Sanatçı!

Sizin gem vurulamaz bir ruhunuz var. Sınırlarınız, setleriniz yok. Düşünürken akıl musluklarınızı sonuna kadar açıyor, hayal dünyanızı akla hayale gelmedik renklerle boyuyorsunuz. Bu engin ruhu, dar kalıplara, ofislere, kurallara hapsetmek mümkün değil. Ofis demek sizin için hapishane demek. Sizin ruhunuz bir at olsa, vahşi at olur kırlarda koşardı. Onu bir çiftliğe kapatmak demek onu öldürmekle eş anlamlı. Siz sanatçı olup, ruhunuzu yemyeşil kırlarda koşturmalısınız.

Siz Sporcu olmalısınız.

Siz Sporcu olmalısınız.

Atletizm olur, yüzme olur, karate olur, aerobik olur, step olur, antrenörlük olur ama siz sporla iç içe olmalısınız. Spor sizin hayatınızda yer tutmamalı, hayatınızın ayrılmaz bir parçası olmalı. Siz bir kere spor salonu tozu yutmuşsunuz bundan sonra buradan ayrılmanız mümkün değil. Mutlu olmak için iş hayatınız ile spor hayatınızı birleştirmenin bir yolunu bulmalısınız. Bunun yolu da işinizi spordan seçmekten geçiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
113
73
44
29
23
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Demirel

Masal falan okumazlardı salladım bi tane. Türkiye'de kim çocuğunu masalla uyutuyor ki

Melis

Mühendis

Mrt Özn

Öğretmen!