Görüş Bildir
Haberler
Bir Dakika Süren Mehmet Ayvalıtaş'ın Davası 2016'ya Ertelendi

Bir Dakika Süren Mehmet Ayvalıtaş'ın Davası 2016'ya Ertelendi

Onedio Medya
11.11.2015 - 15:58

Gezi eylemleri sırasında TEM otoyolundaki bir yürüyüşte iki aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili davanın bugünkü duruşması bir dakika sürdü. Mahkeme sanıkların tutuklanmaları yönündeki talebi reddetti. Olay yerinde yapılan keşfe ilişkin bilirkişi raporunun beklendiği duruşma 18 Ocak 2016 gününe ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın iki aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili davanın 9. celsesi görüldü.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş geldi. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, olayda yaralanan Seyit Kartal'ın babası Mustafa Kartal'ın da katıldığı duruşma yoğun güvenlik önlemleriyle başladı.

Hakim: '1 dakikalık oturum açacağım'

Hakim: '1 dakikalık oturum açacağım'

İleri'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, hakim bilirkişi keşfi ile ilgili raporu gelmediği için 1 dakikalık oturum açacağını ve sadece baba ile avukatların duruşma salonuna alınmasını talep ettiği belirtildi.

Bunun dışında diğer aile üyeleri içeriye alınmayacağı bildirilirken, avukatların başvurusu sonucu diğer aile üyeleri de mahkemeye alındı.

Duruşmada tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş hazır bulundu. Avukat Sevgi Evren 'Olayda üçüncü bir araç olduğunu ve bunun tespit edilmesini, olaya ilişkin bilirkişi tespitlerinin yenilenmesini istiyoruz. Sanıklar Demirbaş ve Aktaş'ın tutuklanmasını talep ediyoruz' dedi. Evren izleyicilerin adliye bahçesine alınmadığını ve ailenin duruşma salonuna alınmaması yönünde güvenlik amirinin kendilerine durum ilettiğini belirterek duruşma aleniyetine aykırı hareket edildiğini belirtti.

Sanıklar tutuksuz yargılanıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukat Rana Genişkaya sanıklardan Cengiz Aktaş’ın duruşmalara gelmediğini belirterek bununla ilgili zorla getirilmesini istedi. Savcılık avukatların taleplerini reddetti.

Sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş tutuksuz yargılanıyor.

Mahkeme sanıkların tutuklanmaları yönündeki talebi reddetti. Bilirkişi raporunda yer alan üçüncü araçla ilgili yeniden bir değerlendirme yapılmasına, duruşmanın 18 Ocak 2016 tarihine saat 09.30'a ertelenmesine karar verildi.

Mahkeme sonrası aileden açıklama: "Burası Adliye değil cehennem Sarayı"

Mahkeme sonrası aileden açıklama: "Burası Adliye değil cehennem Sarayı"

Duruşma sonrası Ayvalıtaş ailesi adliye önünde açıklama yaptı.

Baba Ali Ayvalıtaş şunları söyledi: 'Burası Adliye değil cehennem Sarayı. Adliyenin dışındaki yakınlarımız içeriye alınmıyor. Bize zulüm yapılıyor. Herkes oturup bir düşünsün benim yaşadıklarımı onlar yaşasa ne yapar. Koltukları için oyları için katliamlar yaptılar. Bugün yaşadıklarımı unutmayacağım. Kızımı oğlumu içeriye alamadım'

Avukat Rana Genişkaya ise 'Bizim müracaatımız sonucu aile içeriye alındı' dedi.

Avukat: "Silahlı polis memuru tespit ettik"

Ailenin avukatı Rana Genişkaya ise duruşma salonuna ilk etapta davanın taraflarının alınmadığını ve salonda silahlı polis memurlarını tespit ettiklerini ifade ederek, 'Mahkeme başkanından söz konusu kişilerin tespit edilmesini talep ettik. Tabii ki tahmin edebileceğiniz gibi talebimiz kabul edilmedi' diye konuştu. Adliye dışında davaya destek için gelen bir grup ise slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

DHA ve İleri Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda