Görüş Bildir
Haberler
Bir Bölüm Daha Diye Diye Tek Solukta Sonunu Getireceğiniz 10 Mini Dizi Önerisi

Bir Bölüm Daha Diye Diye Tek Solukta Sonunu Getireceğiniz 10 Mini Dizi Önerisi

Onedio Content
29.04.2020 - 19:32 Son Güncelleme: 13.05.2020 - 13:09

Uzun diziler gözünüzde büyüyorsa, bir oturuşta bitirilecek bu diziler size ilaç gibi gelecek.

1. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst / 6 Bölüm

1. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst / 6 Bölüm

IMDb: 8.7

Ünlü film yönetmeni Andrew Jarecki’in hazırlamış olduğu dizide New York’un en zengin iş adamlarından biri olan Robert Durst sıra dışı hayatı konu alınıyor. Gayrimenkul zengini olan Robert, yaşamı boyunca birçok suç ve hakkındaki şikayetler ile anıldı. Bu suçlar arasında çözülememiş cinayetler de bulunuyordu. İpuçlarından yola çıkılarak düzenlenmiş olan yapım asla kanıtlanamamış suçların peşine düşerek olası ihtimaller değerlendiriliyor.

2. When They See Us / 4 Bölüm

2. When They See Us / 4 Bölüm

IMDb: 8.9

When They See Us, işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu ediyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanırlar. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

3. Bodyguard / 6 bölüm

3. Bodyguard / 6 bölüm

IMDb: 8.2

Özel koruma memuru David Budd, dikkatli ve özverili bir askerdir. İçişleri Bakanı Julia'nın özel koruması yapılarak ödüllendirilir. Ama hem Julia ile aralarında enteresan bir ilişki gelişir hem de her şeyin korkunç bir planın parçası olduğu yavaş yavaş ortaya çıkar. Su gibi ve başından sonuna hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bir dizi. David Budd'ı da Game of Thrones'un Robb Stark'ı Richard Madden canlandırıyor.

4. 11.22.63 / 8 bölüm

4. 11.22.63 / 8 bölüm

IMDb: 8.2

Bir zaman yolculuğu hikayesi anlatan 11/22/63, lisede İngilizce öğretmeni olan Jake Epping karakterini merkeze alıyor. Bir lokantanın deposunun geçmişe açıldığını fark eden ve zamanda geriye giden Epping, John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışıyor. Ancak işler çok geçmeden sarpa sarıyor, bundan sonrası spoiler olur. :) James Franco sevenler zaten güzel olan diziyi bayıla bayıla izleyecektir.

5. Taboo / 8 bölüm

5. Taboo / 8 bölüm

IMDb: 8.5

Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney'nin, 12 yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya dönmesiyle başlıyor. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozuyor. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise düşman avına çıkıyor. Tom Hardy var, bu kadarı bile yeter.

6. Russian Doll / 8 Bölüm

6. Russian Doll / 8 Bölüm

IMDb: 7.9

Russian Doll, Nadia adlı genç bir kadının New York City’de geçirdiği sıra dışı bir geceyi işleyecek. Nadia, arkadaşlarının onun için hazırladığı doğum günü partisindedir. Ancak çok geçmeden esrarengiz bir şekilde, bu partiden -tekrar tekrar ölerek- kurtulamayacağını fark eder.

Gizemli bir döngüye sıkışıp kalan bu karakterin hikayesini izleyeceğimiz yapımda, Nadia’yı Natasha Lyonne canlandıracak. Dizinin oyuncu kadrosunda genç oyuncuya Greta Lee, Yul Vazquez, Elizabeth Ashley, Charlie Barnett, Chloë Sevigny, Dascha Polanco, Brendan Sexton ve Rebecca Henderson eşlik ediyor.

7. The Umbrella Academy / 10 bölüm

7. The Umbrella Academy / 10 bölüm

IMDb: 8.0

Hepsi aynı gün doğmuş, hepsinin doğumu birbirinden garip şekilde olmuş sıra dışı yeteneklere sahip bebekler düşünün. Zengin bir adam hepsini evlat edinip yetiştiriyor. Dünyanın dört bir yanına dağılmış bu çocuklar, babalarının ölümüyle evlerine dönüyor. Birbirleriyle hiç anlaşamayan kardeşler, babalarının ölümünü çözmek için mecburen beraber çalışıyorlar. Ama aslında tehlike çok daha büyük, insanlığın yok olmaması tamamen onların ellerinde!

8. The Night Of / 8 bölüm

8. The Night Of / 8 bölüm

IMDb: 8.5

Bir kızı öldürmekle suçlanan Nasir Khan isimli Pakistanlı bir vatandaşın soruşturma ve dava sürecini anlatıyor. Avukatı, gördüğü baskı sizi deliye döndürecek. Hemen pilot bölümünü açın izleyin, dizi tarihinin en gerilimli pilot bölümlerinden biri.

9. Unbelievable / 8 Bölüm

9. Unbelievable / 8 Bölüm

IMDb: 8.5

Gerçek olaylardan ilham alan dizide, tecavüze uğradığını ihbar eden bir genç kızın şikâyetini geri almasının ardından bambaşka eyaletlerdeki iki kadın dedektif gerçeği ortaya çıkarabilecek kanıtları incelemeye başlar.

The Marshall Project ve ProPublica yazarları T. Christian Miller ve Ken Armstrong'un birlikte kaleme aldığı ve Pulitzer Ödülü'ne layık görülen 'An Unbelievable Story of Rape' başlıklı makaleden ve This American Life radyo programında yayınlanan “Anatomy of Doubt” adlı öyküden uyarlandı. Dizinin bazı bölümlerini her ikisi de Oscar adayı olan Susannah Grant ve Lisa Cholodenko yönetti. 'Unbelievable' tarifsiz bir travma, sarsılmaz bir azim ve müthiş bir direncin öyküsü.

10. Son önerimiz dizi maratonunun sonuna mutlu bir son yazmak isteyenler için: Frambuazlı Sufle

10. Son önerimiz dizi maratonunun sonuna mutlu bir son yazmak isteyenler için: Frambuazlı Sufle
onedio.com

Perdeler çekildi, vücut şeklini almış koltuğa yerleşilip favori yastık ve battaniyeler ile yeterli destek sağlandı. O halde tüm bölümlerini yeniden izlemek istediğin ya da arkadaşından duyduğun yepyeni bir dizi için maratonun başlasın! Peki, dünya için küçük ama sizin ev için büyük bu dizi maratonunu mutlu bir sonla taçlandırmaya ne dersin? Frambuazlı sufle ile dizi nasıl biterse bitsin senin modun yükselecek, neşen yerine gelecek!

Frambuazlı Sufle Tarifi:

Malzemeler:

2 adet büyük boy Yumurta

2 yemek kaşığı Toz Şeker

50 gr. Margarin

1 paket (80 g) Bitter Çikolata

2 yemek kaşığı Un

2 çay kaşığı Kakao

10 adet SuperFresh Frambuaz

100 ml Krema

1 tatlı kaşığı Pudra Şekeri

Yapılışı:

Yumurtaları toz şekerle birlikte mikserde iyice çırpın. Margarini benmari usulü eritin, bitter çikolatayı da eriyen margarine ilave edin. Tamamen pürüzsüz bir kıvam olunca benmari usulü eritmeyi bırakın. Çikolatalı karışım ılınınca yumurtalı karışıma ip gibi yavaş yavaş ekleyerek spatula ile bütünleştirin. En son 2 yemek kaşığı tepeleme un ile 2 çay kaşığı kakao ile birlikte harmanlanmış karışımı ekleyin. Tekrar karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 7 dakika pişirin. Bu arada hızlıca kremasını hazırlayın. Bunun için krema ile pudra şekeri iyice çırpın. Fırından aldığınız suflenin üzerine önce şekerli krema yerleştirin. En son frambuaz serpin. Hemen servis yapın.

Diğer tarifler için tıklayınız.