Görüş Bildir
Haberler
Bingöl'de 4 Gündür Devam Eden Orman Yangını Büyük Ölçüde Kontrol Altında

Bingöl'de 4 Gündür Devam Eden Orman Yangını Büyük Ölçüde Kontrol Altında

Bingöl'de 25 Haziran'da başlayan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alınsa da hala tam olarak söndürülemedi. Valilik yangında 2 bin-2 bin 500 hektar alanın etkilendiğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajanslarda yer alan bilgiye göre Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Güzeldere ve Dedebağı köyleri mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle 25 Haziran'da yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına müdahale eden ekiplere çevre sakinleri, jandarma ve korucular da destek veriyor.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına müdahale eden ekiplere çevre sakinleri, jandarma ve korucular da destek veriyor.

Dünkü müdahaleden görüntüler 👇

Valilik: 2 bin 500 hektar etkilendi

Valilik: 2 bin 500 hektar etkilendi

Bingöl Valiliğinden bugün yapılan açıklamada yaklaşık 2 bin -2 bin 500 hektar alanın yangından etkilendiği belirtildi.

'25 Haziran 2021 günü öğle saatlerinde Genç ilçemizin Güzeldere ve Dedebağı köylerinde meydana gelen orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizce aynı saatlerde müdahale çalışması başlatılmıştır. İlerleyen saatlerde İl Jandarma Komutanlığı, Bingöl Belediyesi, İl Özel İdaresi, Genç Kaymakamlığı, Genç Belediyesi ve Dimin Maden Şirket’i araç ve personeli yangının daha büyük mağduriyetlere yol açmaması için bölgede seferber edilmiş, yangına müdahale çalışmaları gece gündüz aralıksız sürdürülmüştür. Kuraklık ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yangın alanının genişlemesi üzerine Orman Genel Müdürlüğü’nden yangın söndürme helikopteri talep edilmiştir. Yangına müdahale çalışmalarımız halen 2 Helikopter, 8 Arazöz, 4 İtfaiye, 3 loader, 1 Dozer, 2 İlk Müdahale Aracı, 1 JCB, 1 Ekskavatör, 1 arazöz, 3 su ikmal aracı, 45 Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Genç İlçe Jandarma Komutanlığı emir komutasında 3 JİG Timi, 1 GK Timi ile devam etmektedir. Zamanında gerçekleşen müdahaleler neticesinde orman yangınının yerleşim yerlerine ulaşmaması ve herhangi bir can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin -2 bin 500 hektar alanın yangından etkilendiği değerlendirilmektedir. Yangın ile mücadelede görev alan bütün kurumlarımıza ve personelimize katkılarından ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz”

DHA'nın bölgedeki muhabiri Murat Gökçe yangının büyük oranda kontrol altına alındığı bildirdi. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman Genel Müdürlüğü de bilgiyi doğruladı. 👇

Öte yandan sosyal medyada çok sayıda kişi Bingöl yangınına Marmaris'teki gibi etkili müdahale yapılmadığını savundu. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

marmaristeki yangınla bingöldeki yangın arasındaki 7 farkı bulun. biri niye toplumun hassas noktası oldu da, bingöldeki yangın umursanmadı.