Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım: 'Mazbata Kime Verilirse Başkan Odur, Orada Burada Hava Atmanın Ne Anlamı Var'

etiket Binali Yıldırım: 'Mazbata Kime Verilirse Başkan Odur, Orada Burada Hava Atmanın Ne Anlamı Var'

Batuhan
03.04.2019 - 20:13

Seçim sonrası oylarla ilgili çıkan tartışmalara ilişkin Binali Yıldırım bir açıklama yaptı. Yıldırım, 'Mazbata kime verilirse başkan odur. Şimdi soruyorum Sayın İmamoğlu elinde mazbatan var mı? Yok. O halde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazarak sağa sola gitmenin, orada burada hava atmanın ne anlamı var.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin İstanbul İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu.

"İstanbul halkı kararını vermiştir ve bu karar YSK tarafından açıklanacaktır"

"İstanbul halkı kararını vermiştir ve bu karar YSK tarafından açıklanacaktır"

Yıldırım, 'Seçim bitmiştir, şikayet, itiraz dönemi devam etmektedir. Bu ilk defa olan bir şey değil.' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 'İstanbul halkı kararını vermiştir ve bu karar YSK tarafından açıklanacaktır. Bu karar açıklanmadan, itiraz süreçleri karara bağlanmadan sorumsuzca davranmak, toplumu germek ülkeye zarar verir, millete zarar verir, her şeyden önce adayın kendisine de zarar verir.' diye konuştu.

"Akla ziyan bir iştir"

"Akla ziyan bir iştir"

İmamoğlu’nın Anıtkabir Özel Defteri’ni ‘İstanbul büyükşehir belediye başkanı’ sıfatıyla imzalamasını da eleştiren Yıldırım, “Anıtkabir’deki deftere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diye yazmak akla ziyan bir iştir, başka bir şey demiyorum. Sabret kardeşim, üç beş gün sonra eğer hakkınsa zaten bu unvanı alacaksın” diye konuştu.

"Teşekkür etmeyeceğiz üzgünüz mü yazacağız?"

"Teşekkür etmeyeceğiz üzgünüz mü yazacağız?"

Binali Yıldırım İstanbul'da asılan 'Teşekkürler İstanbul' pankartlarıyla ilgili soruya karşılık da 'Seçimden sonra İstanbullulara teşekkür etmenin anlaşılmayacak nesi var? 181 meclis üyesi kazanmışız karşı taraf 130 tane kazanmış. 25 ilçe kazanmışız. Diğerleri 14 ilçe kazanmış. Yani bunun için teşekkür etmeyeceğiz üzgünüz mü yazacağız' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sağa sola gitmenin, hava atmanın ne anlamı var?"

"Sağa sola gitmenin, hava atmanın ne anlamı var?"

Binali Yıldırım, 'Türkiye'de seçim sürecini yönetme görevinin Yüksek Seçik Kurulu'na ait olduğunu' söyledi.

Yıldırım, 'Seçimin patronu YSK'dır. Seçimin sahibi ne Ekrem İmamoğlu ne de Binali Yıldırımdır. İmamoğlu'nun bu gerçeği görmesi gerekiyor. İlk gün açık şekilde söyledim 'Mazbata kime verilirse başkan odur. İmamoğlu'na soruyorum 'Mazbatan var mı?' Yok. İstanbul Belediye Başkanı yazarak, sağa sola gitmenin, hava atmanın ne anlamı var?' dedi.

"Sanki benim iki katım oy almış" 🎥

"Yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız sonuç ortaya çıkacak"

"Yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız sonuç ortaya çıkacak"

YSK'nın kararını bekleyeceklerini söyleyen Yıldırım, 'Yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız sonuç ortaya çıkacak. Kendisinden daha tecrübeli bir siyasetçi olarak benim kendisine önerim budur. Şu aşamada başka yollara başvurmak fevkalade rahatsız edicidir. CHP'ye de bir yararı yoktur. Hukuk devleti herkese lazım.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
927
583
229
177
75
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mak

tarih sizi enteresan anacak.

M.L KİNG

Kimileri analarıyla, kimileri anılarıyla demişler.

Nisa

bunlar bizim aklimizla mi oynuyor? halki sokaga dokmek? hukuka saygılı olmak? bunları once kendiniz yapın hırsızlar. siz sokaga halki dokunce halk kahraman o... Devamını Gör

Beste kafkar

sanarsın ki saat 22:00 da ‘kazandık’ diye konuşma yapmadı.. sen bizimle maytap mı geçiyorsun binali

Giordano Bruno

maytap değildir o, maytap olsa yeri geldiğinde yapılan, eğlendiren bi şe olurdu, ama bu tamamen yersiz t*şak geçmek.