Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım Açıkladı: Köprü Cezalarına Af Geliyor

Binali Yıldırım Açıkladı: Köprü Cezalarına Af Geliyor

Emre Ordu
20.12.2018 - 19:24 Son Güncelleme: 21.12.2018 - 08:45

TBMM Başkanı Binali Yıldırım köprü cezaları konusunda açıklama yaptı. Cezalara ilişkin yasal düzenleme yapılacağını belirten Yıldırım, 'Bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz' dedi. Yıldırım ayrıca, 'Ceza ödemiş olanlara da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’nde, UKOME kararına aykırı geçiş yapıp ceza alan araç sahipleriyle bir araya geldi. Yıldırım, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, cezalı köprü geçişlerine ilişkin, 'Geçişlere konu olan araçların yeni baştan gözden geçirilmesi lazım.' dedi.

"Konuyu kökten çözeceğiz"

"Konuyu kökten çözeceğiz"

Konuyu kökten çözmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

'6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz. Yani bunlardan (araçlardan) hangisinin kamyon türü muameleye tabi tutulacağının, hangilerinin bunun dışında kalacağının belirlenmesi lazım. Burada bir karışıklık var. Cezaların yazıldığı günden yeni düzenlemenin Meclisten geçtiği güne kadar olan bütün cezaların affedilmesi, birinci iş bu.'

İstifa iddialarına yanıt verdi

İstifa iddialarına yanıt verdi

Yıldırım, istifa edeceği iddialarının hatırlatılması üzerine, 'Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Ne yapacağımızı, ne karar vereceğimizi biz İstanbullularla paylaşacağız. Onun için yalan yanlış haberlere itibar etmenize gerek yok.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
18
9
5
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
özkan mart

Eşşek yüküyle vergi alıyorsunuz,köprüleri özel şirkete yaptırıyorsunuz,ayrıca köprüden her geçişte tekrar vatandaştan para alıyorsunuz.Sonrada yol yaptık diy... Devamını Gör

Volkan Gülümser

Because seçim is coming...

atticusfetch

Affeden oldular. Gene mağduru koruyan taraflar. Farkındalık önemli.