Görüş Bildir
Haberler
Bilinen Tüm İngilizce Kelimeleri Tweet'ledi

Bilinen Tüm İngilizce Kelimeleri Tweet'ledi

Batuhan
11.06.2014 - 16:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilinen Tüm İngilizce Kelimeleri Tweet'ledi

Adam Parrish adlı programcı ve şair, sözlükte bulunan tüm İngilizce kelimeleri tek tek tweet’ledi.

Twitter’da her geçen gün farklı bir olay meydana gelmeye devam ediyor. Adam Parrish, Twitter’aki @everyword adlı hesabıyla her İngilizce kelimeyi tweet’lemek için 2007 yılında başladığı görevini sonunda tamamladı. Parrish, 7 Haziran tarihinde attığı zymurgy (mayalanma bilimi) adlı kelime ile amacına ulaştı.

Otomatik bir bot tarafından yönetilen hesap, kelimeleri tek tek takipçileriyle paylaşıyor. @everywordadlı hesabın şu anda 100.797 takipçisi bulunuyor. Attığı tweet’lerin sayısı ise 109.160. Sadece İngilizce kelimeleri paylaşarak bu sayıya ulaşan hesap, takipçileri ile en son 7 Haziran tarihinde étui (kılıf veya kutu) kelimesini paylaştı.

Kelime listesini nereden aldığını hatırlamadığını söyleyen Parrish, kelimeleri bu şekilde paylaşmanın çeşitli konuşma ve tartışmaları tetikleyeceğini düşündüğü için bu hesabı açtığını belirtiyor. Hedefine ulaştığı için, bundan sonra hesabı nasıl kullanacağına da karar vermemiş. Ancak Decontextualize’a verdiği demece göre Everyword Sezon 2 adıyla sürece baştan başlayabilir.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/bilin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0