Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayar Parolasında Emoji Kullanan Gencin Hazin Sonu

Bilgisayar Parolasında Emoji Kullanan Gencin Hazin Sonu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emojileri farklı alanlarda farklı şekilde kullanmak güzel olsa da bir kişi bir emojiyi parolası olarak kullanmanın kötü bir fikir olduğunu zor yoldan öğrendi.

Görünen o ki OS X emojinin parola olarak kullanılmasından hoşlanmıyor ve giriş ekranında parola girilen kısımda emoji girilmesini engelliyor. Yosemite işletim sistemli bilgisayarında bundan habersiz bir şekilde emojili şifre belirleyen bu genç, şifre giriş ekranında kalakalınca hatasının farkına varmış.

FileVault özelliğini de açık bırakan adam bu sebeple şifresini kurtarabileceği basit teknikleri işe yaramaz hale gelmiş. Neyse ki kurtarma moduna geçip sistemi diskten başlattıktan sonra emoji klavyesini yükleyip ardından şifrelemeyi devre dışı bıraktıktan ve saatlerce bekledikten sonra giriş yapmayı başarmış.

Eğer OS X El Capitan kullanıyorsanız Apple  parola olarak emoji kullanımını yasakladı fakat hala Yosemite de kullanılabilmektesiniz. Dolayısıyla Yosemite kullanıcılarını şifrelerini emojisiz yapmaları yönünde uyarmakta fayda var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
YURA İletişim

YU-RA iletişim - Konak, 896. Sk No:2, 35670 Konak/İzmir - 0 555 327 32 71 - 0 232 489 28 90 - iphone, xiaomi, samsung, lg, huawei telefonlar hakkında bilgile... Devamını Gör