Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayar Oyunlarından Sıkılanlar İçin Ortamı Isıtacak 13 Sıcak Kutu/Kart Oyunu

Bilgisayar Oyunlarından Sıkılanlar İçin Ortamı Isıtacak 13 Sıcak Kutu/Kart Oyunu

Arkadaşlarınızla toplandığınızda bazen sadece muhabbet etmekten daha iyi birşey varsa oyun oynarken muhabbet etmektir. Oyun kültürü denince genellikle akla kıraathaneler ve internet kafeler gelse de, bunlara alternatif olarak dışarıda bir kahvede otururken veyahut ev toplanmalarında kutu oyunları sosyal grubunuzu güzel bir maceraya çıkarabilir.

Bazıları ünlü, bazıları az ünlü ama hepsi kendine has bir yana sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dixit

1. Dixit

Oyuncu Sayısı: 3-6

Ortalama Oyun Süresi: 30'

Spiel de Jahres (Yılın Oyunu Ödülü) ödülü sahibi Dixit, bir hayalgücü oyunu. Oynanışıysa basitçe her el değişen Anlatıcı'nın amacı önyüzeyinde ilüstrasyonlar olan kartı çekip bir cümle, kelime veya bir ses ile kodlayarak oyuncuların bazılarına kartını anlatabilmeli, bazılarına ise anlatamamalı.

2. Citadels

2. Citadels

Oyuncu Sayısı: 2-8

Ortalama Oyun Süresi: 20'-60'

Citadels'de oyuncular her el amaçlarına ulaşmak için tuttukları farklı karakterlere bürünürler. Oyun oyunculardan birinin 8. binasının yapımını tamamlamasıyla biter ve oyuncular elindeki scorları sayarlar. Yüksek skoru olan oyunu kazanır.

3. Trivial Pursuit

3. Trivial Pursuit

Oyuncu Sayısı: 2-24

Ortalama Oyun Süresi: 90'

1982 yılında çıkan oyun, kafelerde en sık karşılaşabileceğiniz oyun olma konusunda Settler of Catan'la yarışır belki de. Oyunun amacı ve oynanışı özetle, sorulara cevap vererek pasta dilimlerini toplayıp başlanılan yere dönmek. Bilgi yarıştırmayı sevenlere!

4. Settler of Catan

4. Settler of Catan

Oyuncu Sayısı: 3-4 

Ortalama Oyun Süresi: 60'-120'

Gelmiş geçmiş en başarılı kutu oyunlarından bir olan SoC'de ki amaç, oyuncuların bulundukları adaya medeniyeti kurmadaki üstün güç olmak.

5. Axis & Allies

5. Axis & Allies

Oyuncu Sayısı: 2-5 

Ortalama Oyun Süresi: 180'

Kafelerin vazgeçilmezi Risk'e benzer özellikler taşıyan A&A, İkinci Dünya Savaşını dünya çapında ele alıyor. Oyuncular Axis(Mihver) veya Allies(Müttefik) devletlerden oluşan takımlara katılarak savaşın gidişatını belirliyorlar. Oyun süresi olduğu için, başlamadan önce mental hazırlık yapmakta fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Istanbul

6. Istanbul

Oyuncu Sayısı: 2-5

Ortalama Oyun Süresi: 40'-60'

Kapalıçarşı'daki 16 mekanda bir tüccara ve dört asistana önderlik ettiğiniz oyunda, asistanlarınızla birlikte oyunu kazanmak için el arabanıza 5 yakut koymanız gerekiyor. Lakin oyunu kazanmak için tur sonunda el arabasında 5 yakuta sahip olan bir siz olmalısınız. Birçok ödül ve adaylık almış oyun, Istanbul'da geçmesi  ve farklı mekaniklere sahip olması bakımından ilgi çekici.

7. A Game of Thrones

7. A Game of Thrones

Oyuncu Sayısı: 3-6

Ortalama Oyun Süresi: 120'-240'

Senenin Game of Thrones dönemi yakın! Hazırlık olarak Westeros'u yakından ele alan A Game of Thrones için özel bir gün ayrılabilir. Oldukça geniş çaplı olan oyunun ağırlık(karmaşıklık) notu 5 üzerinden 3.64. Kral Robert Baratheon'un ölümünün ardından başlayan oyunda, bir tur 3 fazdan oluşuyor. Varın gerisini siz düşünün 😀

8. Sid Meier's Civilization: The Board Game

8. Sid Meier's Civilization: The Board Game

Oyuncu Sayısı: 2-4

Ortalama Oyun Süresi: 120'-240'

Listenin son uzun soluklu oyunu. Tanıdıysanız zaten normalinin de uzun soluklu olduğunu biliyorsunuzdur. Serinin sıkı fanlarının, 'ekransız' bir toplanmada oynayabileceği oyunun ağırlık notu 3.85/5⚠️ 

9. Apples to Apples

9. Apples to Apples

Oyuncu Sayısı: 4-10

Ortalama Oyun Süresi: 30'

Bir parti oyunu olan Apples to Apples, kısa oynanış süresi ve kolay öğrenimiyle bu sıfatı hakediyor. Kartla tarif edilen nesneyi tahmin etme üzerine kurulu oyunu kazanmak için oyunun başında belirlediğiniz miktarda kartı bilmeniz gerekiyor.

10. Duplik

10. Duplik

Oyuncu Sayısı: 3-10

Ortalama Oyun Süresi: 45'

İlk olarak Portrayal daha sonra Identik ve en son olarak da Duplik adıyla sürülen oyun; oyuncularının tarif etme, çizme ve anlama yetisi üzerine kurgulanmış. Her turda sanat yönetmeni rolündeki bir oyuncu, sanatçı rolündeki diğer oyunculara çizmesi için bir görsel tasvir ediyor. Çizimler yapıldıktan sonra, sanatçılar birbirlerinin resimlerindeki 10 saklı kriteri değerlendiriyor ve puanları topluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cards Against Humanity

11. Cards Against Humanity

Oyuncu Sayısı: 4-30

Ortalama Oyun Süresi: 30'

Sloganı 'A party game for horrible people.' olan oyun Card Czar olarak bilinen bir hakimin kara bir soru kartı veyahut boşluk doldurma kartı seçmesiyle başlıyor. Beyaz cevap kartlarını tutan diğer oyuncular cevaplarını veya doldurdukları boşlukları Card Czar'a veriyorlar. Card Czar, bu cevaplardan en komik olanı seçiyor ve komik cevabı veren kişiye 'Mükemmelik Puanı' (Awesome Points) veriyor. Oyun, oyuncuların yeter dediği noktaya kadar böyle gidiyor.

Apples to Apples'a benzer özellikler gösteren oyunun, AtA'dan ayıran deneyimiyse küçük geğirmeyi beklerken, birden kusmamıza yol açması diyebiliriz.👾

12. Saboteur

12. Saboteur

Oyuncu Sayısı: 3-10

Ortalama Oyun Süresi: 30'

Madenci cüceleri oynadığımız oyunda, oyunun adından da çıkarılabileceği gibi madendeki sabotajcıyı arıyoruz. Peki kim bu sabotajcılar? Altını mı bulacaksınız yoksa şeytani sabotajcıların altını sizden önce bulmasını seyredeceksiniz? 3 turun sonunda en çok altına sahip olanın kazandığı oyunun ağırlık notu 1.33/5.

13. PLAGUE: The Card Game

13. PLAGUE: The Card Game

Oyuncu Sayısı: 2-6

Ortalama Oyun Süresi: 20'

Karanlık Ortaçağ zamanlardaki Avrupa'dan esinlenilmiş bir dünyada geçen oyunda, 3 büyük krallık birbirleriyle savaştalar. Fakat krallıkların asıl derdi tabi ki de Veba Salgını. Listenin en kısa oynanış süresine sahip oyunu olan Plague, denemeye değer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
17
9
7
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ciri

Bilgisayar oyunundan sıkılmak diye bir şey olmaz bence. Shooter'dan sıkılmışsındır oyunlardan sıkıldım olursun. Shooter'dan sıkıldıysan ryo oyna veya sandbox... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bir RYO'yu bitirmek olanaksız gibi bir şey zaten. Mesela Witcher 3'ün bütün yan görevleri ile witcher contractlerini bitirmekle aynı sürede biten tonlarca oy... Devamını Gör

Roronoa Zoro

Fifa oynayarak günlük sorunların tümünden arınıp, momentum nefretinden dolayı diğer tüm nefret ettiğiniz durumlara sempati duyabilirsiniz. Oyuncu kartlarında... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

https://www.youtube.com/watch?v=_T8j_ipyz9M EA Bize Dürüst Olsaydı...

Bora Durmaz

sağlam bi mmorpg vardı da bizmi sıkılmadık oyun yok siktiğimin yerinde ak hep aynı meta