Görüş Bildir
Haberler
Biden Varşova'dayken Sınırdaki Lviv Kenti Güdümlü Füzelerle Vuruldu

Biden Varşova'dayken Sınırdaki Lviv Kenti Güdümlü Füzelerle Vuruldu

RusyaUkrayna'nın batısındaki Lviv kenti yakınında bulunan yakıt deposu 2 güdümlü füzeyle vurdu. Yaşanan patlamalarda en az 5 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Bu saldırılar olurken ABD Başkanı Joe Biden ise Lviv'e 400 kilometre uzaklık Varşova'da bulunuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lviv Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Maksim Koziskiy, Telegram'dan yaptığı açıklamada, yerel saatle 16.30'da Lviv yakınlarındaki yakıt deposuna 2 güdümlü füze saldırısı düzenlenmesi sonucu 3 büyük patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

"Herkes sığınaklarda kalmalı"

"Herkes sığınaklarda kalmalı"

Koziskiy, 'Lviv yakınlarında Kryvçisy yönünden 3 güçlü patlama oldu. Şimdi siren sesleri çalıyor, bu nedenle herkes sakin olmalı ve sığınaklarda kalmalı.' ifadesini kullandı.

Art arda yaşanan patlamalar sonucunda en az 5 kişinin yaralandığını belirten Koziskiy, Rusların hava saldırısında kentte hiçbir apartmanın vurulmadığı bilgisini de verdi.

Bölgedeki son durum 👇

Bölgedeki son durum 👇

ABD Başkanı Biden, Varşova'da

ABD Başkanı Biden, Varşova'da

NATO toplantısı için Avrupa’ya giden Biden, Polonya’nın başkenti Varşova’daki Ukrayna mülteci kampını ziyaret eden Biden, burada bir süre önce savaştan kaçan kadın ve çocuklarla sohbet etti.

Ukraynalı mültecilerin Putin hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Biden, “O bir kasap nitelemesini yaptı.

Mültecilerle yaptığı temaslardan sonra gazetecilere konuşan Biden, “İnsan ruhunun derinliği ve gücü beni her zaman şaşırtıyor. O çocukların her biri, 'Babam, dedem ya da dışarıda savaşan erkek kardeşim için dua et' anlamında bir şeyler söyledi.” dedi.

"Sizin özgürlüğünüz, bizim özgürlüğümüzdür"

"Sizin özgürlüğünüz, bizim özgürlüğümüzdür"

Biden, ülkedeki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Duda ile görüştü. İkili, Ukrayna'daki savaşı sona erdirme konusundaki ortak çabaları hakkında konuştu.

Biden, Duda'ya, olası bir Rusya saldırısında ABD ve diğer NATO müttefiklerinin yardıma geleceğine dair güvence vererek 'Sizin özgürlüğünüz, bizim özgürlüğümüzdür.' diye konuştu.

NATO birliğinin önemini vurgulayan Biden, Batı ittifakının 'toplu savunma' anlaşmasını 'kutsal bir bağlılık' olarak değerlendirdi.

Biden, Polonya'nın yaşanan insani krizin yükünü omuzladığını ve Ukrayna'dan kaçan 3,5 milyon insandan en az 2 milyonunun Polonya'ya geldiğini söyledi.

ABD'nin 100 bin mülteciyi kabul edeceği sözünü veren Biden, diğer NATO müttefiklerinin de daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti.

Duda, zor zamanlara rağmen ABD-Polonya ilişkilerinin geliştiğini dile getirdi.

Rusya'nın enerji konusundaki şantajlarına vurgu yapan Duda, 'Polonya'daki nükleer santrali inşasında ABD ile iş birliği yolunda ilerliyoruz. Bu ortaklığın ülkemizdeki nükleer enerjinin geliştirilmesine katkı sağlayacağına ve bunun ülkelerimiz arası yakın iş birliği içinde uygulanacağına kuvvetle inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın