Görüş Bildir
Haberler
Biden: 'Kuzey Akım 2 Projesini Yapan Firma ile Yetkililerine Yaptırım Uygulayacağız'

Biden: 'Kuzey Akım 2 Projesini Yapan Firma ile Yetkililerine Yaptırım Uygulayacağız'

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya ve Rusya arasında yürütülen ve geçtiğimiz günlerde durdurulan Kuzey Akım 2 projesini yapan firma ve yetkililere yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanımasına ABD'den sert tepki gelmişti. Rusya'nın kararını 'işgalin başlangıcı' olarak nitelendiren ABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım kararı açıklamıştı. Biden, iki Rus bankasına ve Putin'e yakın Rus elitlerine yaptırım uygulayacaklarını söylemişti.

Biden, Putin'in daha da ileri gitmesi durumunda yaptırımların da ağırlaştırılacağı mesajını vermişti.

Yeni yaptırım Kuzey Akım 2'yi yapan firmaya

Yeni yaptırım Kuzey Akım 2'yi yapan firmaya

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım kararını açıkladı. Biden, Almanya ve Rusya arasında yürütülen ve geçtiğimiz günlerde durdurulan Kuzey Akım 2 projesini yapan firma ve yetkililere yaptırım uygulama kararı verdi.

Yazılı açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmaya başladığı günden bu yana ABD'nin ortak ve müttefikleriyle Rusya'ya karşı güçlü ve ortak bir karşılık için çalıştığını belirtti.

Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bu ay yaptığı toplantıda da belirttiği üzere Berlin'in Rusya'ya yönelik adımlarda öncü olduğunu vurguladı. Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2 projesinin durdurulmasına yönelik Almanya ile yakından çalıştıklarını vurguladı.

İki ülke arasında yapılan yakın istişarelerin ardından Almanya'nın dün Kuzey Akım 2 projesinin sertifikasyon sürecini durdurduğunu anımsatan Biden, 'Bugün ben de yönetimime Kuzey Akım 2 AG'ye ve firma yetkililerine yaptırım uygulanması talimatı verdim. Bu adımlar, bizim Rusya'ya, Ukrayna'ya yönelik adımlarına karşılık uyguladığımız yaptırımların ilk bölümünün bir parçasıdır' ifadesini kullandı.

Rusya'nın bölgede gerginliği tırmandırmayı sürdürmesi durumunda ABD'nin daha çok adım atmakta tereddüt etmeyeceğinin altını çizen Biden, 'Attığı adımlar ile (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin tüm dünyaya daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde Rus gazından ve diğer enerji türlerinden uzaklaşma dürtüsü verdi' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
era

Hızını alamadı sanırım herşeye yaptırım uyguluyor sıra rusyada uçan sinekte. Savaşa itekleyen kendisi.

Ali Cihat Ersenses

Aynen einstein, onbinlerce askeri bağımsız ve egemen bir ülkenin sınırına dizip o ülkeyi işgal etmek isteyende biden zaten.

engn

Biden’cığım lütfen votkaya yaptırım uygulamayalım olur mu cnm?