Görüş Bildir
Haberler
Biden, Harris'i Seçti: ABD Tarihinde İlk Kez Siyahi Bir Kadın Başkan Yardımcılığı İçin Yarışacak

Biden, Harris'i Seçti: ABD Tarihinde İlk Kez Siyahi Bir Kadın Başkan Yardımcılığı İçin Yarışacak

Batuhan
12.08.2020 - 08:49

Joe Biden başkan yardımcısı adayı olarak Kamala Harris’i seçti. Harris, Biden'in ABD Başkanı seçilmesi halinde ülkenin ilk kadın ve siyah başkan yardımcısı olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamala Harris Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'de kasım ayıda yapılacak başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın yanında yer almaktan 'onur duyacağını' ve Biden'ı 'baş komutan' yapmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Harris 'Joe Biden Amerikan halkını birleştirebilir çünkü hayatını bizim için savaşarak geçirdi. Ve Başkan olarak ideallerimize uygun bir Amerika'yı inşa edebilir' ifadelerine yer verdi.

George Floyd'un öldürülmesi sonrası beyaz olmayan bir aday talebi artmıştı

George Floyd'un öldürülmesi sonrası beyaz olmayan bir aday talebi artmıştı

77 yaşındaki Joe Biden, geçen martta yaptığı açıklamada, başkan seçilmesi halinde başkan yardımcısının bir kadın olacağı sözünü vermişti. George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde yaşanan protesto dalgasının ardından, Biden'in beyaz olmayan bir aday seçmesi için talepler artmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump'tan videolu tepki

ABD Başkanı Trump, Biden'ın seçimine tepki gösterdi. Harris için 'Yalan söyledi, doğru olmayan şeyler söyledi' diyen Trump bunların ne olduğu konusunda açıklama yapmadı. Harris'in vergileri yükseltmek ve askeri harcamaları düşürmek istediğini, ayrıca fracking yöntemiyle doğalgaz elde edilmesine karşı olduğunu savunan Trump Twitter hesabından paylaştığı videoda Harris'i ayrıca 'sahtekar' ve 'radikal solcu' olarak tanımlandı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
25
9
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Ziya

Bu hanım efendi siyahi ise ben Japon'um.

Adam

ortalama bir egeli kadar siyahi ben inandım destekedim

Dean Winchester

Ben daha siyahiyim lan.