Görüş Bildir
Haberler
Beynini Keşfediyoruz! Bu Görsel-Psikolojik Algı Testine Göre Ne Tarz Bir Zekaya Sahipsin?

etiket Beynini Keşfediyoruz! Bu Görsel-Psikolojik Algı Testine Göre Ne Tarz Bir Zekaya Sahipsin?

Zeka, her zaman üzerine fazlasıyla konuşulan bir kavram olmuştur.

Bir çok psikolog tarafından tek bir zeka türü olduğu öne sürülse de Howard Gardner tarafından atılan çoklu zeka kuramı ise bir kaç farklı zeka türü olduğunu ileri sürer. Bakalım seninki bunlardan hangisi?

Not: Kurama göre çıkan sonuç en baskın olandır, bir insanda tek bir tip zeka olduğunu ileri sürmez. Zeka türleri bir arada da görülebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak; zihninin akış yönünü öğrenelim! Sence bu dönme dolap ne tarafa doğru dönüyor?

2. Görselde kaç tane hayvan görüyorsun?

2. Görselde kaç tane hayvan görüyorsun?

3. Tüm işlemleri zihninden yap ve soru işaretli yere sence hangi sayı gelecek söyle?

3. Tüm işlemleri zihninden yap ve soru işaretli yere sence hangi sayı gelecek söyle?

4. Tüm dürüstlüğünle cevap vermeni istiyoruz. İlişki kurarken öncelikli olarak aşağıdakilerden hangisi üzerine düşünürsün?

5. Bir şey düşünürken ya da bir şey hatırlamaya çalışırken hangi yöne doğru bakarsın?

5. Bir şey düşünürken ya da bir şey hatırlamaya çalışırken hangi yöne doğru bakarsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir fikir üretmen ya da acil olarak bir işin üstesinden gelmen gerekiyor. Aşağıdakilerden hangisi sana daha çok yardımcı olur?

7. Yürüyüş yaparken bir dondurma satıcısının önünden geçerken canın dondurma istedi. Gidip bir tane almaya karar verdin. Aşağıdakilerden hangisini yaparsın?

7. Yürüyüş yaparken bir dondurma satıcısının önünden geçerken canın dondurma istedi. Gidip bir tane almaya karar verdin. Aşağıdakilerden hangisini yaparsın?

8. Son soruya geldik. Bu görüntülerden hangisi seni daha çok rahatsız etti?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Mantıksal zeka!

Mantıksal zeka!

Senin analiz yeteneğin mükemmel! En sevdiğin kelime ise; ‘Neden?’. Çünkü hemen hemen her şeyde kafanda bir neden- sonuç ilişkisi kuruyor ve elde ettiğin sonuçlara göre hareket ediyorsun. Bu sonuçları uygulamada da oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Somut şeyleri kolaylıkla soyuta çevirebildiğin için düşünceler ve fikirler arası kompleks ilişkileri algılamada oldukça başarılısın. Sayılar, grafik ve tablolar halindeki veriler ile uğraşmaktan, bilimsel araştırmalar yapmaktan ya da bu konuda bilgi hazineni genişletmekten, bulmaca ve zeka oyunlarından büyük bir zevk alıyorsun. Bu pratik zekan gerçekten özenilesi!

Görsel zeka!

Görsel zeka!

Senin beynin resmen 3 boyutlu çalışıyor! Duyduklarından çok gördüğün şeyleri aklında tutuyorsun. Hatta şöyle ki gözünle görmediğin bir şeye kolay kolay inanmıyorsun. Psiko-motor becerilerin öylesine gelişmiş ki resimlerle/şekillerle düşünebilme, renk ve dokuları en ufak ayrıntısına kadar fark edebilme becerin oldukça yüksek. Aynı zamanda sınırsız bir hayal gücün var ve hayal kurmaktan gerçekten zevk alıyorsun. Bir kez gittiğin bir yeri asla unutmuyor ve kolaylıkla yön bulabiliyorsun. Görerek ve gözleyerek öğrendiğin içinse her şeyi zihnine bir görüntü ile kaydediyorsun. Tüm bu yeteneklerinin yanı sıra da oldukça hassas ve duygusalsın. Bu hislerini ise özellikle çizerek ya da boyayarak ifade ediyorsun bu bakımdan sanat alanlarında da başarılı olduğunu söyleyebiliriz!

Sözel zeka!

Sözel zeka!

Sen resmen kelimelerle düşünüyorsun! Cümleler ve kelimeler arasındaki benzerlikleri kolayca fark edebilmen ve geniş kelime hazinenle karşındakini kolayca etkileyebiliyorsun. Birini ikna etmen gerektiğinse ise kullandığın en önemli silahın kelime oyunlar! Bir şeyleri dinleyerek öğrenmeyi, duygu ve düşünceleri sözcüklerle ifade etmeyi de oldukça seviyorsun. Yeni bir dil öğrenmek ise senin için çocuk oyuncağı. Dili ve sözcükleri bu kadar iyi kullanan biri olarak farklı farklı gruplara ve insanlara yer, zaman fark etmeksizin etkili bir şekilde hitap edebilirsin. Dinlemeyi bildiğini ve kitap okumayı sevdiğini söylememize bile gerek yok herhalde! 😊

Kinestetik zeka!

Kinestetik zeka!

Sen bir sorunu çözmek ya da yeni bir şeyler üretmek için bedenini, ellerini ve parmaklarını kullanıyorsun! Beden dilin o kadar kuvvetli ki bir şeyi konuşmadan hareketlerin, jest ve mimiklerinle bile ifade edebiliyor hatta konuşurken bile özellikle ellerini kullanarak kendini daha iyi ifade ettiğini düşünüyorsun. Bedeniyle bu kadar bütünleşmiş biri olarak da sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma konusunda da oldukça hassassın. Gelişmiş el becerilerin ile bir şeyleri tamir etmede oldukça başarılı olduğun gibi fiziksel işlerde de (oyunculuk, dans, spor vs.) doğal bir denge ve zerafetle farklılıklar yaratabilirsin. Özetle sen; aklını ve vücudunu mükemmel bir fiziksel performansla birleştirerek hareket ediyorsun.

İçsel zeka!

İçsel zeka!

Senin gerçekten kendine güvenin tam! Duygu ve düşüncelerinin o kadar farkındasın ki ihtiyacına göre onları şekillendirebiliyorsun. Yaşadığın her olay ve deneyim üzerine fazlasıyla kafa yoruyor kendince bir sonuç elde etmeye çalışıyorsun. Bu özelliğin kendini çok fazla yıpratmana neden olsa da kendince bir hayat felsefesi geliştirmeni de sağlamış. Yaşamını bu doğrultuda planlıyor, kişisel istek ve hayallerini buna göre yönlendiriyorsun. İnsanlarla kolayca anlaşsan da yalnıza kalmayı tercih ediyor, kalabalık içinde olmaktan bunalıyorsun.

Ritmik zeka!

Ritmik zeka!

Senin için her şey resmen bir melodi! İnsan sesi ya da çevreden gelen seslere karşı fazlasıyla duyarlısın. Bu sebeple düşünme ve algılama yeteneğin de ritimler üzerine kurulmuş. Senin için notalar, ritimler, sesler, melodiler sadece birer müzik kavramı değil hayatın ta kendisi. Yeni tanıştığın ya da ilk kez gördüğün bir yerin görünüşünden çok ses tonuna veya o yerde duyduğun seslere dikkat ediyorsun. Bir ya da birkaç enstrüman çalabildiğini ya da bu konuda yetenekli olduğunu söylememize bile gerek yok.

Doğacı zeka!

Doğacı zeka!

Bir insanoğlu olarak sadece kendi türünden canlılara değil doğadaki her şeye, her canlıya karşı büyük bir merak ve ilgi duyuyorsun. Daha da önemlisi hepsine karşı büyük bir hassasiyet ve duyarlılık gösteriyorsun. Seyahat etmek, belgeseller izlemek senin için bir hobiden de öte resmen bir doğal ihtiyaç. Zooloji, botanik, organik kimya, tıp, dağcılık gibi birçok alana karşı merakın var ve bunlardan öğrendiğin bilgilerle doğanın insanlar üzerine ve insanların doğa üzerine ne tarz etkileri olduğu konusunda fikirler edinmek için kullanıyorsun. Sabahtan akşama kadar tıkıldığın ofisler, beton yığınları içerisinde bir yaşam hiç sana göre değil. Eğer böyle bir yerde yaşıyorsan önünde sonunda kendini doğanın kucağına bırakacağına eminiz!

Sosyal zeka!

Sosyal zeka!

Etrafındaki insanların duygularını, düşüncelerini, istek ve ihtiyaçlarını anlamada senin üstüne yok! Bir insanı bir bakışta analiz edip, yorumlayıp değerlendirerek kolayca tanıyabiliyorsun ve daha da önemlisi onun duygularına özenle yaklaşıyorsun. Her kesimden ve her yaştan insanla rahatça iletişim kurabildiğin için sosyal ilişkilerin de oldukça kuvvetli. Bu bakımdan sen de doğal bir liderlik vasfı olduğunu ve bir şeyleri organize etmede de oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Empati yeteneğin, duyarlılığın ve espri yeteneğin ile gerçekten hayran olunası bir kişisin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1849
628
275
149
81
50
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Celia

#2 de 7 tane hayvan görüyorum şıklarda 7 yok :(

Onur Kabil

Ben de 7 tane saydım. Bir yerde göremediğim hayvan var herhalde diyerek 8 i işaretledim. :)

Oguzhan Andac

bu dönme sorusunu her teste koymussunuz ama iki yöne de dönüyor?

Melisa Balcı

Dönme dolap iki yöne de dönüyor sanki