Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Dul 400 kişiyi öldürdü

Beyaz Dul 400 kişiyi öldürdü

Kaan Şahin
18.05.2015 - 19:36 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 20:11

Daily Mirror gazetesi, bugünkü 'Terör Başkentinin İçinde- Casus Şefi: Beyaz Dul 400 öldürdü' manşetli haberinde, bir Somali İstihbarat şefinin açıklamalarına dayanarak Beyaz Dul Samantha Lewthwaite ile ilgili ilginç iddialara yer verdi.

Gazete güvenlik nedeniyle ismi gizli tutulan Somali'de terörle mücadele timinden İstihbarat Şefinin, Beyaz Dul olarak tanınan iki çocuk annesi İngiliz Samantha Lewthwaite'in El Shabaab liderlerinin çoğu İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarında öldürülünce örgütte yüksek rütbeye getirildiğini yazdı.

Londra Üniversitesi'nden mezun Beyaz Dul'u 'Şeytan ve çok Akıllı bir operatör' diye tarif eden Gizli Servis şefi, 32 yaşındaki İngiliz annenin 400 masum insan öldürdüğünü ileri sürerken, Daily Mirror Westgate AVM'de ölen 67 kişinin arasında 5 de İngiliz bulunduğunu yazdı.

300 STERLİN İLE İNTİHAR BOMBASI

Fakir ailelerine 300 Sterlin gibi çok az rüşvet verip Beyaz Dul'un topladığı 15 yaşlarındaki kız ve erkek çocukları intihar saldırılarında kullandığı iddia edilirken, İngiltere'den de birçok radikalin gruba katıldığı vurgulandı. El Shabab'a katılan bir İngiliz kızın, geçtiğimiz Şubat ayında Mogadişu'da kaldığı otelde kendini uçurarak 25 kişiyi öldürdüğü örnek verildi.

Beyaz Dul'un şimdi Somali'deki El Şebab örgütünün lideri Ahmet Umur'un sağkolu olduğuna dikkat çeken İstihbarat Şefi, Beyaz Dul'un 400'den fazla masum insanı öldürdüğünden şüphelenildiğini söyledi.

Somali ve Kenya'daki terör eylemleri, intihar saldırıları, araba bombalamaları ile direkt ilişkisi olduğu iddia edilen Samantha Lethwaite'in geçen ayki Kenya'nın kuzeybatısındaki Garissa'daki 148 kişinin katledildiği üniversite saldırısını da düzenlediği ileri sürüldü.

Mogadişu'nun güneyindeki Haaway limanında saklandığı tahmin edilen Beyaz Dul'un yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiği, bir gece kaldığı yerde ertesi gün kalmadığı kaydedildi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/beyaz-dul-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0