Görüş Bildir
Haberler
Gol Düellosunu Beşiktaş Kazandı

Gol Düellosunu Beşiktaş Kazandı

Caner
15.02.2015 - 15:39 Son Güncelleme: 15.02.2015 - 18:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig 20. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Bursaspor karşı karşı geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdük çaldığı karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan taraf 3-2'lik skor ile Beşiktaş oldu.

Konuk takım Bursaspor'un gollerini 12. dakikada Josue'nin asistinde Cedric Bakambu ve 89. dakikada Ozan Tufan kaydederken, Beşiktaş'ın galibiyet sayıları ise 23. ile 90+2. dakikada Senegalli golcüsü Demba Ba ve 87. dakikada Gökhan Töre'den geldi.

Alınan bu sonucun ardından puanını 47 yapan Beşiktaş, liderlik koltuğunu Fenerbahçe'ye kaptırmadı. Konuk takım Bursaspor ise 33 puanda kaldı.

Ligde önümüzdeki hafta Bursaspor, sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Beşiktaş ise Eskişehirspor'un konuğu olacak.

MOTTA İLK 11, OPARE KADROYA

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de oynadığı kritik Bursaspor maçında sakatlığı geçen Brezilyalı futbolcu Ramon Motta, ilk 11'de sahaya çıktı.

Kayserispor ile hafta içinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası yapılan kontrollerde sol osteitis pubis (kasık ve uyluk iç kısmında ağrı) teşhisi konulan Motta, doktorların yoğun çabasıyla Bursaspor maçına yetiştirildi ve ilk 11'deki yerini aldı.

Öte yandan sakatlığı geçen yeni transfer Daniel Opare de 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

ERSAN&OĞUZHAN KENARA, ATINÇ&ATIBA SAHAYA

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sarı kart cezalısı Ersan Adem Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'a şans verdi. Siyah-beyazlı takımda genelde Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ilk 11'de görev alan Atınç Nukan, bu sezon ikinci kez bir lig maçına ilk 11'de çıktı. İlk olarak 13. haftadaki Gaziantepspor maçında ilk 11'de görev alan Atınç, Ersan'ın yokluğunda 9 hafta sonra Pedro Franco ile birlikte savunmanın ortasında forma giydi.

Bilic, Çaykur Rizespor ile oynanan son lig maçında ilk 11'de görevlendirdiği Oğuzhan Özyakup'u yedek soyundurup, yerine Atiba Hutchinson'a şans tanıdı. Savunma Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Atınç Nukan ve Ramon Motta'dan, orta alan ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Jose Sosa ve Olcay Şahan'dan oluştu. Forvette ise Demba Ba görev aldı.

VOLKAN ŞEN CEZALI

Bursaspor'da ise sarı kart cezalısı Volkan Şen, Beşiktaş karşısında takımdaki yerini alamadı. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının kadrosundan 3 değişiklik yaparak takımını Beşiktaş karşısına çıkardı.

Sarı kart cezalısı Volkan Şen ve sakatlığı bulunan Emre Taşdemir kadroda yer almazken, Şamil Çinaz ise yedek soyundu. Bu futbolcuların yerine Renato Civelli, Aziz Behic ve Cedric Bakambu forma giydi.

PERDEYİ BAKAMBU AÇTI!

İlk düdüğün ardından yüksek tempo ile başlayan karşılaşmada aradığı golü ilk bulan ekip, ilk kez etkili geldiği atakta konuk takım Bursaspor oldu.

Hızlı gelişen atakta rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Josue, savunma arkasına sarkan Bakambu'ya ara pasını aktardı. Josue'nin pasında topla buluşan Bakambu, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldığı poziyonda şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve 12. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

SAHNE DEMBA BA'NIN!

Mücadeleye daha istekli başlayan ev sahibi Beşiktaş, 12. dakikada Bakambu'nun attığı gol ile 1-0 geriye düşmesinin ardından Bursaspor kalesindeki baskısını arttırdı ve aradığı beraberlik golünü 23. dakikada golcüsü Demba Ba ile buldu.

Gelişen Beşiktaş atağında rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Jose Sosa, rakiplerinden topu çok iyi saklayıp ceza alanı içi sol çaprazındaki Gökhan Töre'ye pasını aktardı. Yetenekli oyuncu, Jose Sosa'dan aldığı pasta topu kontrol etmeden yerden uzak kale direği yakınlarındaki Demba Ba'ya çıkardı. Gökhan Töre'nin pasında topla buluşan Demba Ba, uygun pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skora denge getirdi; 1-1.

Bu gol ile birlikte üst üste 4. lig maçında da gol atmış olan Senegalli yıldız golcü, lig bazında 12., toplamda ise 21. golünü atmış oldu.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca soyunma odasına 1-1'lik eşiktlik ile gidildi.

TÖRE YOKLADI AMA!

İlk yarının 1-1 sona ermesinin ardından liderlik koltuğu adına baskısını arttıran Beşiktaş, ilk yarıda olduğu gibi müsabakanın ikinci yarısına da etkili ve arzulu başlayan taraf oldu.

Bursaspor kalesinde ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, sağ kanatta gelişen atakta Jose Sosa'yı topla buluşturdu. Arjantinli oyuncunun son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında top herkesi aştı. Atağın devamında bu kez Gökhan Töre, Oğuzhan'ın pasıyla ceza alanına girdi. Milli oyuncunun sert şutunda Bursaspor kalesi Harun gole izin vermedi ve son anda topu kornere gönderdi.

TÖRE BU SEFER AFFETMEDİ!

Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine üstünlük kuran Beşiktaş, aradığı golü maçın 87. dakikasında milli yıldızı Gökhan Töre'nin ayağından buldu.

Sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre, ceza alanı ön bölümüne kadar gidip rakibinden sıyrıldı ve açıyı bulup ceza yayından kaleye çok sert ve düzgün bir şut çekti ve Bursaspor kalecisi Harun Tekin'i mağlup ederek top ağlarla buluşturdu. Skor 2-1 oldu.

Son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan maçta 90. dakika Ozan Tufan skoru 2-2'ye getirirken, 90+2. dakikada kazanılan penaltı gole çeviren Demba Ba ise maçın skorunu tayin etti; 3-2.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0