Görüş Bildir
Haberler
Beşar Esad 'Türkler Bizim Kardeş Toplumumuz' Dedi ve Ekledi: 'Suriye ile Sorununuz Nedir?'

etiket Beşar Esad 'Türkler Bizim Kardeş Toplumumuz' Dedi ve Ekledi: 'Suriye ile Sorununuz Nedir?'

Ulaş
04.03.2020 - 18:36

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Putin-Erdoğan zirvesi öncesinde Rus kanalına verdiği röportajda 'Türkler bizim kardeş toplumumuz. Türklere soruyorum: Suriye ile sorununuz nedir?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'ten Enis Günaydın'ın haberine göre, Russia 24 haber kanalına özel röportaj veren Esad, Suriye'nin hiçbir zaman Türkiye'ye yönelik düşmanca bir tavır tutunmadığını savunarak, 'Türk vatandaşlarının ölmesini gerektirecek sorun nedir?' sorusunu yöneltti.

'Suriye ve Türkiye'nin ortak çıkarları var...'

'Suriye ve Türkiye'nin ortak çıkarları var...'

Esad sözlerine, 'Türk-Suriyeli evlilikleri var, aileler var. Suriye ve Türkiye'nin ortak çıkarları var. Türkiye'de çok sayıda Suriye kökenli insan var, Suriye'de ise çok sayıda Türk kökenli insan var. Karşılıklı kültür alışverişi tarihe dayanıyor. Bu nedenle onlarla bizim aramızda ciddi anlaşmazlıkların olması mantıklı değil' ifadelerini ekledi.

Röportajın sadece bir dakikalık kısmını paylaşan televizyon kanalı, mülakatın tamamını Putin-Erdoğan zirvesinin de gerçekleşeceği 5 Mart tarihinde yayınlayacağını duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
687
186
145
68
65
22
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

göreceksinzi 1 yıl içinde türk ordusu suriyeden çekilecek. ve cekilirken de zafer nidaları atacaklar. olan orda şehit düşen gariban cocuklarına olacak. burda... Devamını Gör

Karelahana

Helal olsun kardeşim aynen öyle

hakikaten ya bizim suriye ile sorunumuz nedir..

lord

elestiri yapmadan herkes alternatif bir senaryoyu düşünmeli. ilk başta Esat desteklenseydi Türkiye'nin durumu bugün ne olur du? Bence Esat ile hem pkk yi hem... Devamını Gör

Minister of Magic

Ama amerikada var o da esada karşı.