Görüş Bildir
Haberler
Beş Bin Öğrenci Emek Verdi: 'Yıldızlı Gece' Tablosu Guinness'e Aday

etiket Beş Bin Öğrenci Emek Verdi: 'Yıldızlı Gece' Tablosu Guinness'e Aday

Yasin Arslan
02.05.2019 - 18:00 Son Güncelleme: 03.05.2019 - 12:26

Mersin'de bir araya gelen 5 bin öğrenci, 63 metrekarelik alanda 3 milyon toplu iğne ve pul kullanarak ünlü ressam Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' eserini oluşturdu. Hollanda Büyükelçiliği de öğrencilerin bu çalışmasının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için müracaatta bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı habere göre, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesindeki 15 okuldan öğrenciler, eylül ayından bu yana 'Kültürel Mirasa Rekor Yolculuğu' Projesi için Görsel Sanatlar Atölyeleri'nde bir proje üzerinde çalıştı. Proje kapsamında öğrenciler 63 metrekare alan için 3 milyon toplu iğne ve pulu bir araya getirerek ünlü ressam Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' eserini tamamladı.

Farklı okullardan toplanan resmin parçaları bir parkta birleştirildi.

Farklı okullardan toplanan resmin parçaları bir parkta birleştirildi.

'Bugüne kadar yapılmamış bir teknikle Yıldızlı Gece'yi resmettik'

'Bugüne kadar yapılmamış bir teknikle Yıldızlı Gece'yi resmettik'

Projenin koordinatörü ve Kazanlı Belediyesi Ortaokulu Müdürü ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Nihal Aksay, kendileri için çok önemli olan bir projeyi tamamlanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

'Eylül ayında 15 okul ile birlikte, 'Kültürel Mirasa Rekor Yolculuğu' adı altında bir proje ile yola çıkmış bulunmaktayız. Amacımız, farklı bölge, ülke ve etnik kimliklerden gelen çocukları bir araya getirerek, sanatın bütünleştirici etkisinden faydalanmalarını sağlamaktı. Bu projede çocuklarla ile birlikte bugüne kadar yapılmamış bir teknik olan pul sanatı tekniği ile ünlü ressam Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' eserini resmettik. Bu teknikte her pula bir toplu iğne geçirilerek resim yapılıyor. Resmin ortaya çıkarılışında da 5 bin öğrencimiz görev almıştır. Yaptığımız ölçümlerde 3 milyon toplu iğne ve pul kullandığımızı düşünüyoruz. Boyut olarak da 63 metrekarelik bir alanı iğne ile kuyu kazar gibi resmini yapmış bulunmaktayız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

63 metrekarelik eser kent merkezindeki şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın adını taşıyan parkta sergileniyor.

63 metrekarelik eser kent merkezindeki şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın adını taşıyan parkta sergileniyor.

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için müracaat edildi

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için müracaat edildi

Aksay, projenin uluslararası anlamda da değer bulduğunu ifade ederek, 'Biz bu yola çıktığımızda resmin Hollanda'da olduğunu zannediyorduk ama resim ABD’deki bir sergi salonunda, patent hakkı ise İtalya'daymış. 3 farklı ülke ile kontak kurmak durumunda kaldık. Aslında yarattığımız eser, 4 farklı ülkede değer bulmuştur. Bu anlamda kültürel mirasa rekor yolculuğu yaptığımızı düşünüyorum. Bu projeyi tamamlamamızda bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Bu mutluluğumuz, Hollanda Büyükelçiliği’nin çalışmanın Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için müracaat etmesi ile daha da pekişti' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
682
298
36
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ntyz

Düşüncenize, ellerinize,emeğinize sağlık. Müthiş olmuş.

psyhedelichead

Mersin ve Mersinin bu güzelliğe emek veren güzel çocukları.. Gururdur bu!

Seda Bal

Çok güzel bir eser olmuş gerçekten ellerine sağlık öğrencilerimizin. Ama onu o parka koymak da iyi cesaret. Sonuçta ülkemizde herkesin böyle şeylere saygısı ... Devamını Gör